noče mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

birbalari -> noče mleka (18.9.2006 12:57:14)

Jaz imam velik problem. Jernej bo star 1 leto in do prejšnjega tedna sva se dojila še 2 krat na dan, zjutraj in zvečer. Sedaj pa se dojiva samo še zvečer in še to mu je premalo. Noče pa nobenega mleka, ne kašice. Kako nadomestiti toliko mleka. Kaj z jogurti, skuticami,... je to dovolj? Če ima katera podoben primer bi res prosila za pomoč.

ribica. -> RE: NOČE MLEKA! (18.9.2006 15:33:01)

Pri nas je bilo tudi tako. Dojile sva se polnih 11 mesecev. POtem je pila mleko edino s čokolešnikom zvečer, do leta in pol. Potem smo ukinili tud to večerno flaško, in pol ni pila nič, razen vodo. Jedla pa je jogurte, ampak brez pretiravanja. Mleko je vzljubila šele pred kratkim. Ravno danes praznuje 3 leta, in je zdrava da poka po vseh šivih od energije.

SOONka -> RE: NOČE MLEKA! (29.9.2006 10:48:27)

IZVIRNO SPOROČILO: birbalari

Jaz imam velik problem. Jernej bo star 1 leto in do prejšnjega tedna sva se dojila še 2 krat na dan, zjutraj in zvečer. Sedaj pa se dojiva samo še zvečer in še to mu je premalo. Noče pa nobenega mleka, ne kašice. Kako nadomestiti toliko mleka. Kaj z jogurti, skuticami,... je to dovolj? Če ima katera podoben primer bi res prosila za pomoč.

zakaj si pa tako dolgo cakala z uvajanjem goste hrane?
Pa ja ves, da je treba okrog petega meseca ze pocasi zacet, zato da je prehod na gosto hrano lazji. Ker pozneje se tezko privadijo.
Moj je pri 4,5 meseca ze jedel 3 obroke goste hrane pa mu nic ne manjka ker ni mlehka vec pil. Je krepek fantek, poka od zdravja in prehiteva razvoj za 3 mesece- brez sale.
tako da... sama si kriva...

Anonimen -> RE: NOČE MLEKA! (29.9.2006 17:00:06)

Tudi moj ne da v usta nobenega drugega mleka kot mojega, pa je star 21 mesecev. Je pa čokolešnik, jogurte, skutice... Otrok sam ve, kdaj kaj potrebuje. Naš npr. ne je jajc in nič kar je narejeno z jajci. Moj nečak npr. nikoli v življenju ni imel v ustih svinjine ali govejega mesa... Pa je zdrav 17-letnik. Prav tako je bil dolgo časa dojen in do 4. leta sploh ni pil mleka. Ne se sekirat.

SOONka - ti pa najverjetneje nisi razumela posta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In ne, ni si sama kriva in najverjetneje mu ni pri enem letu prvič dala goste hrane. Jaz sem svojega sina polno dojila do 8. meseca in mu pred tem nisem dajala nobenih kašic in grisekov in kaj jaz vem česa, le toliko, da je poskušal, če je hotel, ampak več kot za žlico ne.. Šele ko je pokazal interes sva začela z uvajanjem goste hrane.  In mimogrede - punca je hotela pomoč oz. nasvet, ne pa odgovora: Sama si si kriva.
Vsaka mama se odloči sama, kaj je najboljše za njenega otroka. Zate je uvajanje goste hrane pri 4,5 mesecih bilo primerno, zame je bilo še pri šestih mesecih prezgodaj.

Pa še to: moj fant ima 20 mesecev in šiba svoje vrstnike za 3 kg in 10 cm - pa je bil izključno dojen - in poka od zdravja. Doslej je samo 1x imel temperaturo nad 38. Torej vidiš, da ni vse odvisno od tega, kdaj začneš z uvajanjem goste hrane.

natalia -> RE: NOČE MLEKA! (29.9.2006 17:56:01)

zakaj si pa tako dolgo cakala z uvajanjem goste hrane?
Pa ja ves, da je treba okrog petega meseca ze pocasi zacet, zato da je prehod na gosto hrano lazji. Ker pozneje se tezko privadijo.
Moj je pri 4,5 meseca ze jedel 3 obroke goste hrane pa mu nic ne manjka ker ni mlehka vec pil. Je krepek fantek, poka od zdravja in prehiteva razvoj za 3 mesece- brez sale.
tako da... sama si kriva...

halo?!!

Birbalari: pred kratkim smo tudi mi imeli takšen problem, punca sicer že ima 3 goste obroke, je stara skoraj 8 mesecev. pije pa po flaški mleko zjutraj, zvečer pa smo morali začeti dajati po žlički keksolino, frutolino, grisolino, ker je začela zavračati mleko in flaško in bi jedla samo še po žlički. sem pa poskrbela, da poje tudi jogurt, skuto, pa v hrano mešam tu pa tam kislo smetano in se nabere čez dan. po mojem ima dovolj in ne potrebuje več. po mojem je dovolj če daš kakšen jogurt, navadni ali sadni, skuto s sadjem itd...

saj bo...lp

lolipop -> RE: NOČE MLEKA! (29.9.2006 19:53:14)

Jaz bi rada, da bi moj sedemmesečnik jedel še kaj drugega kot moje mleko. Že en mesec poskušam, pa razen žitnomlečnih kašic (še to ne mara tistih z okusi) in malo banane (zadnje dva dni, ko jo drži sam v rokah in jo grizlja), dveh žličk hruškine kašice ter po eno žlico špinače in bučk ni pojedel nič drugega. In ker ne poznam nobenega, ki ne bi kasneje v življenju "normalno" jedel, mislim, da ima pač vsak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] svoj urnik.

Anonimen -> RE: NOČE MLEKA! (29.9.2006 19:56:09)

Pa sej ne rabjo glih mleka pit po flaši al kako to mislite, ne pije mleka. Pa saj je kakšen čokolino, jugurt, skuto, gres....ni muz da se nacejajo s flašami melka. Naš se nikoli ni, pa za tudi poka od zdravja in prehiteva razvoj za najmanj dve leti. Soonka, daj ne bluzi, prosim.

Anonimen -> RE: NOČE MLEKA! (29.9.2006 19:59:09)

Moj pa je skozi pil galone mleka, pa se mi zdi, da malo zaostaja za vrstniki. Mogoče je pa tiha voda ali skriti talent.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ja, z jogurti in podobnim se čisto da notri prinesti.

Stran: [1]