Anonimen -> RE: NOČE MLEKA! (29.9.2006 17:00:06)
|
Tudi moj ne da v usta nobenega drugega mleka kot mojega, pa je star 21 mesecev. Je pa čokolešnik, jogurte, skutice... Otrok sam ve, kdaj kaj potrebuje. Naš npr. ne je jajc in nič kar je narejeno z jajci. Moj nečak npr. nikoli v življenju ni imel v ustih svinjine ali govejega mesa... Pa je zdrav 17-letnik. Prav tako je bil dolgo časa dojen in do 4. leta sploh ni pil mleka. Ne se sekirat. SOONka - ti pa najverjetneje nisi razumela posta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In ne, ni si sama kriva in najverjetneje mu ni pri enem letu prvič dala goste hrane. Jaz sem svojega sina polno dojila do 8. meseca in mu pred tem nisem dajala nobenih kašic in grisekov in kaj jaz vem česa, le toliko, da je poskušal, če je hotel, ampak več kot za žlico ne.. Šele ko je pokazal interes sva začela z uvajanjem goste hrane. In mimogrede - punca je hotela pomoč oz. nasvet, ne pa odgovora: Sama si si kriva. Vsaka mama se odloči sama, kaj je najboljše za njenega otroka. Zate je uvajanje goste hrane pri 4,5 mesecih bilo primerno, zame je bilo še pri šestih mesecih prezgodaj. Pa še to: moj fant ima 20 mesecev in šiba svoje vrstnike za 3 kg in 10 cm - pa je bil izključno dojen - in poka od zdravja. Doslej je samo 1x imel temperaturo nad 38. Torej vidiš, da ni vse odvisno od tega, kdaj začneš z uvajanjem goste hrane.
|
|
|
|