Tejcha
|
Jutro, :) Tanja, potem je bila pa danes idealna noč za kakanje mimo plenic... Mi sicer nismo bili tako zgodnji, ampak sem ga nahranila ob pol osmih, potem pa je sledilo podiranje kupčka. Pri nas se ponavadi to dogaja bolj v obratni smeri - polni pleničko... Včasih z zrakom, danes pa je mimogrede nafilal še desno hlačnico. Zgleda, da sm ga malo preveč mučkala in mu je plenička zlezla na stran... Normalno, da je premočilo žabe, pižamco in tud na moji pižami je lump pustil svoj pečat. Sem lahko takoj šla v akcijo... Ja, ceplljenje proti tuberkulozi ni več obvezno (kar pomeni, da je seveda samoplačniško). Tud js sm podpisala, da ne spadamo v ogroženo skupino (tam je bilo napisano kdo pa) in dopisala, da bi cepljenje vseeno rada. In sva dobla datum. Nikoli ne veš... Je pa v materinski šoli razlagala, da jo je še ne dolgo nazaj fasala ena 6mesečna punčka... :( Glede tega teženja zaradi nastavkov... Dud tudi ne bi smeli imeti, ne? Tilen ima strašansko močan sesalni refleks. Tudi, ko se naje tako, da mi že z roko stran tišči zizo, si v usta tlači od plajška, pleničke, ... do seveda prstov in celo cele roke... Lačen ni. Tako je že od drugega dne v porodnišnici. Mene je zagrabila panika, da z mojim mlekom ne dobi dovolj, potem je sledila razlaga s tem refleksom... in nasvet naj kar uvedemo cucelj, ker tega se da vzet stran, roke pa ne... Seveda sem takoj zagnala akcijo in že isti dan so mi od doma prinesli dudo. Naslednji dan me je v roke dobila ena druga sestra in znorela.. in js njej z enako razlago, kot jo je meni dala prejšnji dan ena druga gospodična, nisem prišla blizu... Kaj potem? Naj imam malega od jutra do večera priklopljenega, ker mu tako paše? Sej bi blo kr ql... No, sej potem se je omehčala in razložila, da je v prvih dneh, ko mleko šele nastaja in se ustvarja ravnovesje med ponudbo in povpraševanjem, dobro, da je mali čimveč na zizi. In dodala, da glede na to, da smo od samega štarta lepo napredovali (to pomeni, da mlekec je!!!), da da zeleno luč za cucelj. Itak mu ga vzamem, ko ne kaže več interesa... Še eno ?... kako je z zamrzovanjem mleka? In potem z odtaljevanjem? Js bom v soboto ene 3,4 ure od doma, pa ne vem, kako se naj lotim priprave "lunch paketa". :) Ne bi rada, da bi bil mali lačen, s sabo ga pa tud ne morem vzet. Me je že mikalo, da bi šla po tisto nadomestno reč, pa se bojim, da potem ne bi hotel več "domačega", :) pozdravčki, Tea