ajne -> RE: SEPTEMBERKE 2006 (18.6.2007 22:11:27)
|
hojla, hmmm... bližje ko so dopusti, bolj sameva tale naša tema... se pozna tudi, da so naši malčki že pravi korenjaki in da dnevi niso več le previjanje, dojenje in spanje... pri nas je pestro. danes sem iz spodnjega štuka umaknila še zadnje rože, odnesla male igrače v sobo od tavelike in so spodaj ostale samo ajdine. umaknila sem tudi že vse iz polic, ki jih ajda lahko doseže, ker... jooooj... mi je presadila že benjamina, zamijo in pojedla ene dva lista bananovca. en fikus, ki je toooolk velik in visok, se ji še upira, sam mu je pa tudi že vso zemljo do korenin ven postrgala. kriza. odšraufala je že oba gumba na DVDju, sem ju kar dol pustila in zdaj uporabljamo samo daljinca. daljince pa sem poskrila v varno območje. aja, pa še vrata smo na stopnišče včeraj montirali, k se je možu zadnjič že prekucnila na stopnice. bemti. vse kablovje smo tudi umaknili, kar se le da, tko da je danes moj, k je prišel domov rekel, da se boji, da bo enega lepega dne v spodnjem štuku našel samo še slike na stenah in kuhinjske omare, k jih ne morem premaknit. ostalo bo vse šlo. pa ne vem, če nima kar prav. danes se je spravila celo na straniščno metlico. jooooj... da ne govorim o zunanjih izzivih... trava, rožice, kamenje, ma vse... noro. sem malo že pozabila, kako to zgleda, tko da sem zdejle že en teden čist fuč, k sem cel čas gledala, kje ajdica kaj dol vleče ali v usta baše. danes sem komaj uspela rešiti mojo dohodninsko odločbo, ji je že visela iz ust... madona. puzanje je izpopolnila do perfekcije, tako da kake hude želje po hoji pri nas ni. sicer vstane, ampak to je pa tudi vse. je pa tako hitra, da jo komaj dohajam. jo prestavim stran od edinega ostalega fikusa v dnevni sobi, pa je čez sekundo spet pri njemu. hudo... jutri imava posvetovalnico, pa bova videli tudi nove mere. sončica, k si ravno mene "izkušeno popotnico" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] za nasvet vprašala. kar se mene tiče je pri pakiranju tako. najprej vse naložim na posteljo, kar bi vzela s seboj. potem naredim prvo redčenje, in vzamem stran vse, kar je res nepotrebno (vedno se kaj takega znajde med pripravljenimi zadevami). potem sledi končna čistka, ki je pa čisto pavšalna, vse dam na tretjine in eno tretjino pustim doma, ostalo vzamem s seboj, pa še potem imam vedno preveč stvari s seboj. glede hrane pa je pri nas tako, da se ajdica še vedno 4X na dan/noč doji (zvečer, ponoči, zjutraj in enkrat čez dan), tako da adaptiranega mleka ne vozim s seboj. imam pa s seboj vedno mlečne kašice (ene tri okuse - za večerjo), za zajtrk je pri nas kaka skutka - kupim sproti - ali celo kak kos kruha z marmelado ali brez vsega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]; sadje kupujem sproti in ji kuham kompote (vedno vzamem s seboj tudi polento, gres in ajdovo kašo) tudi ko smo na poti, kosilo pa je tako kot mi - sem sedaj malo prilagodila jedilnik za nas, da ne kuham ravno a la carte, za vsakega posebej. popoldne navadno pride na vrsto kaka kašica (alete, hip, frutek - te za prvo silo vzamem s seboj - npr za en teden sem vzela s seboj 7 kašic, pa sem potem v italiji kupila še dve - zelo odvisno od tega kam potuješ - če greš na morje na počitnice, potem jih prakitčno ne rabiš, če potuješ okoli kot smo mi, pa je že fino da imaš kaj takega, da lahko daš v ruzak, ko greš okoli) in zvečer kot sem že rekla, milupine ali alete kašice (tudi čokolino, ker ga je tavelika, pa da ne vlačim ravno pol merkatorja s seboj). sveže ali kuhano sadje dopoldne včasih nadomestim s sadno kašico. za čokolino, gres in podobne finte uporabljam že kravje mleko, ker ni bilo do sedaj nobenih težav. če bi mi zmanjkalo mleka za dojenje, bi ga kupila na licu mesta, ker vedno kamorkoli greš, je kje kaka lekarna, kjer dobiš adaptirano mleko. zelo verjetno pa bi najprej poskusila kar s KML. uf cela ekspertiza je ratala iz tega, pa nisem imela tega namena. sredi julija grem s tamalima na kmečki turizem na koroško, takrat bom gotovo s seboj vzela samo mlečne kašice in za vsak dan eno sadno. ostalo bo jedla kot mi. drugače pa jaz ne grem nikamor brez osnovne lekarne (paracetamol - calpol ali svečke, operil, fiziološka, sulfasol, sterimar, zloženci, daktarin gel, praška pasta, bepanten, bepanten plus in calgel ter še kako reč proti driski - navadno linex) in termometra. to je poleg dokumentov, telefona in kartic edino, česar ne smem pozabiti doma. zdaj sem napisala pa že cel roman. grem raje v posteljo, sem še vedno nekaj prehlajena in na desno uho sploh nič ne slišim. to je pa tko glup občutek, da se ne da povedat! tko, upam, da se bo še katera lotila pisanja, da bo še kaj za brat takole ob večerih... a ste res že vse na počitnicah??? a ne bo nič s srečanjem v VOLČJEM POTOKU??? škoda... princes, midve se pa slišiva za sprehod... ta teden sem spet v glavnem solo in imam tako zabite dneve, da ne morem. če ti kak dan v naslednjem tednu ustreza, sporoči... lahko noč.
|
|
|
|