Bejba
|
Naš mali miškolin je bil že od rojstva priden kar se tiče nočnega spanja. Na začetku se je 2x zbudil za hranjenje, potem pa kmalu le še 1x. Prišli smo do tega, da je lepo spal od cca. 19.00 oz. 19.30 do 5.00, ko je pojedel in nato nazaj zaspal do cca. 7.30 oz. 8.00. Vmes sem mu kakšne 3x popravila dudo in to je bilo vse. Sedaj pa ga že kakšne pol meseca ponoči "sračka". Kar naenkrat se zbudi in on ne bi več spal (včasih ob 2h, 3h, 4h - kakor je). Začne se pogovarjat, gledat v strop. To potem traja nekaj časa, nato pa jok, ker bi seveda pa on spet zaspal. In potem eno uro dudo not, pa dudo vn, pa pesmice iz vrtiljaka, pa trepljanje pa ritki, pa jok in jok in jok.....Potem je najboljša varjanta, da nekaj časa joka, se malo utrudi, mu dam dudo in zaspi. Danes je vse skupaj trajalo 2 uri. Ob 4h se je zbudil, ob 4.30 sem mu dala za jest, ker sem obupala, ampak je potem bluzil in jokal vse do 6h. Sem mislila, da se mi bo zmešalo. Pa še spi v sobici čisto na drugem koncu stanovanja, tako da sem kar naredila nekaj kilometrov. Sem pa začela razmišljat za nazaj, se mi zdi da se to dogaja od kar mu zvečer v mleko mešam še kašico . A ne bi po logiki moral biti sedaj bolj sit in lepše spati ? Pri nas pa je ravno obratno? Mi zna kakšna razložiti zakaj bi to bilo? Pa še eno vprašanje? Kdaj je otrok dovolj star, da ga lahko pustiš jokati in potem dojame, da ne bo nič dosegel in zaspi? Nisem ravno pristaš tega, ampak pri ta prvem smo morali tudi poseči po tem, da smo potem normalno spali. Se pa ne spomnim kdaj smo to izvedli. Hvala za pomoč, upam da to obdobje kmalu mine. LP; Bejba