Jolly -> RE: Kaj mi je storiti? (18.9.2006 14:50:48)
|
moje misljenje... mogoce ste res napihnili malo stvari in ce jo je 1x klofutnil, to ne pomeni, da jo bo prihodnosti pretepal. Ne zagovarjam tepeza in tudi sama sem rekla, ce me moz 1x udari, da se locim. In glih po napetih dneh, ki so se vrstili, sva se enega vecera skregala in dobila sem focen. Takrat sem mislila, konec sveta, locitev, sovrastvo, najbolj pa me je bolelo v dusi ker tega nisem pricakovala. No, ker imamo druyinskega prijatelja ki je svetovalec za zakone v krizi, mi je enkrat rekel, da je vecinoma tako, ce te enkrat udari, da se potem zacne ponavljati po vrstnem redu... vcasih pa pride do klofute tudi v konfliktu, kjer se iskri jeza in nato bum. Dal mi je primer... ce zenska v jezi udari moskega, ko jo uzali, prizadene ali kakorkoli, potem nihce ne dela panike, saj si mislijo... lej kak je pogumna da ga je focnala. In tudi to ne pomeni, da ga bo pa zdaj pretepala... Saj razumete kaj mislim... drugace je ce se zacne nasilje iz ljubega miru in v malih preprostih receh dobis klofuto, ali v primeru pijancevanja, da ti pride domov in te udari. Jaz to gledam zdaj tako in anonimni svetujem, ce se hoce imeti intimnost, cartanje z mozem... naj poskrbi, da jima ne bo dolgcas. prekinita rutino, najdita kak drug nacin za sproscanje in ponovno mu bo postalo vsec. Res je da po nekem casu ljubimca postaneta prijatelja, a ni to poanta zakona, da si zaupas, da imas ob sebi najboljsega prijatelja. Jaz imam prijatelja, moza, zaupnika, in ljubimca hkrati in tudi pri nama se vcasih naredi, da pridejo obdobja, ko to preprosto izgine, ampak se kmalu spet postavi vez. Mor vedeti, da je v danasnjem casu pritisk na ljudi taksen, da nimajo vec volje do nicesar in bi se rad vsak na brzino do necesa prikradel, ko pa ne gre, pa sledi otoznost, jeza in to nekateri izrazajo s tem, da potem nimajo volje po intimnosti, po hrani, popogovarjanju itd...Vsak clovek se v danasnjem casu, se posebaj moski, trudijo, da bi nekaj ustvarili in da bi druzino spravili na bolje in posledica tega je utrujenost in nezanimanje za vse. Ampak vseeno, ce da das roko na srce in pomislis, ce bi svojega moya enkrat lepo presenetila in ga ponovno zapeljala, a mislis da ne bi popustil Jaz npr. svojemu recem, kadar se hocem cartat in cetudi ima delo doma, mu recem, pridi se malo stisnat. in tudi njemu pase v tistem trenutku da se objameva, malo sprostiva zivce, vcasih celo skupaj zaspiva in nato je bolj sproscen za vse in naprej dela kar mu pase. Je pa res, tudi moj moz je bolj take narave, da hitro reagira, primer kot sta vidva in tega nicesar ne resi. Ko se skregata, mora eden popustiti, ce ne se bo res zacelo stopnjevati in bosta mislila, da bo vedno udarec koncal pogovor takrat ko bo eden od vaju to hotel, v tem primeru tvoj moy.
|
|
|
|