koliko stikov? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pika09 -> koliko stikov? (16.9.2006 21:35:53)

Pozdravljeni!
Zanima me, koliko stikov imajo vaši otroki (če ste seveda ločene), s svojimi očeti?

Midva sva namreč šla narazen , ko je bila hčerka stara dobro leto. In takrat ga seveda ni preveč zanimala. Stike je imel, po svoji želji, le enkrat na teden popoldne.
Sedaj, ko hodi v šolo, je bolj odrastla in zelo samostojna, pa se je odločil in šel celo tako daleč, da me je tožil za skrbništvo. Skrbništva seveda ni dobil, je dobil pa stike enkrat na teden po šoli in vsak drugi vikend. Drugače pa še polovico zimskih pošitnic, polovico jesenskih, novoletne počitnice, prvomajske in 14 dni poleti.
meni se to zdi neverjetno veliko, glede na to, da se do sedaj za otroka sploh ni brigal. (razen tega, da je preživnino je vseskozi plačeval).
Naj še dodam, da mala sploh noče k njemu. Na CSD je to tudi povedala, izvedenka pa je to interpretirala, da to ne pomeni da noče k njemu dolgoročno ampak samo trenutno, ker otrok ne dojema časa tako kot mi.

Je pa res, da je mala rekla, da je bilo pri očetu ok, ker je bila pri njemu njegova starejša hči (12 let) in sta se igrali. vendar pa ta hči pride k njemu le 2 krat na leto, ker se pač lahko sama odloči in ga enostavno noče videti. On pa se je zagovarjal, da ne pride k n njemu zato, ker je tam najina hči in ji gre na jetra, ker nonstop za njo teka.. Kakšna neumnost.

Skratka, hudo mi je za malo in prav nič ne morem narediti..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Zanima me še tudi, ali je mogoče da poleti z njo odpotujem v tujino za cel mesec, čeprav ima on določene stike. Ali moram zaradi teh stikov nonstop ostajati doma?

Pozdrav vsem!

AKŠ -> RE: koliko stikov? (18.9.2006 16:23:21)

no tole bi tudi mene zanimalo....

sploh me zanima glede obiskov otroka in očeta....ali mati lahko zahteva da se stiki izvajajo pri mami doma....in ne pri njemu-očetu?

vem da je vprašanje malo smešno, ampak meni zelo zanimivo....

Mina1 -> RE: koliko stikov? (19.9.2006 7:08:13)

sploh me zanima glede obiskov otroka in očeta....ali mati lahko zahteva da se stiki izvajajo pri mami doma....in ne pri njemu-očetu?

Lahko to zahtevaš, ampak morajo biti podani razlogi za to, npr., da je otrok premajhen in da mu ga ne zaupaš (čeprav itak veš, da se bo ati uprl, ali pa tudi ne), da se npr. tudi prej ni nič ukvarjal z otrokom, bog ne daj, da vaju je npr. tepel in podobno...

Jaz imam s CSDjem zelo slabo izkušnjo, kot sem že 1x napisala, sem imela občutek, da je tista gospa totalno na njegovi strani, čeprav bi morala biti neopredeljena in tako.

Drugače pa stike sedaj "rihta" sodišče, odvisno, na kakšno sodnico boš naletela.

Anonimen -> RE: koliko stikov? (22.9.2006 2:23:12)

IZVIRNO SPOROČILO: pika09
Zanima me, koliko stikov imajo vaši otroki (če ste seveda ločene), s svojimi očeti?

Popolnoma nič. Na očetovo željo. In odkar mi je to jasno, tudi na mojo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]