al1* -> RE: Melancana (16.9.2006 8:49:48)
|
Narežem na kolobarje, posolim in pustim 10 minut, potem operem, posušim in naložim v pekač. Pečem 15 minut na 220, vmes enkrat obrnem. Ko so pečene, jih začinim enako kot solato. Včasih jih tako popečene naložim na pico. Dobre so tudi v omaki skupaj z bučkami in paradižniki: melancane narežeš na kocke, posoliš, nato spereš (ko spustijo vodo). Na malo olivnega olja popražiš česen, dodaš na kocke narezane bučke in melancane. Malo popečeš, nato dodaš na kocke narezan olupljen paradižnik in še malo kuhaš. Seveda dodaš tudi začimbe, jaz dam baziliko ali pa timijan. Meni je ti ful dobra omaka za na testenine. Če ne hujšaš, lahko testenine daš v pekač, preko preliješ omako, na vrh daš sir in zapečeš.
|
|
|
|