Krvavitev (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Brbs -> Krvavitev (15.9.2006 22:28:17)

Še enkrat pozdravljene,
pisala sem že na forumu mama.si, pa kljub velikemu številu ogledov nisem dobila veliko odgovorov....
Pred 10imi dnevi sem na dopustu odkrila kapljico krvi, klicala G in je rekel, da sploh ni panike, da pa naj zadevo spremljam (razologov za krvavitev je malo morje). Naj povem, da sem dan prej precej hodila in plavala, pa še z dragim sva se cartala. Sem bila takoj pomirjena, ampak danes sem ponovno zagledala kri (malenkost več-cca 2 kapjlici) in me je sedaj malo bolj strah.
Naj pa povem, da sem se danes po treh dneh ležanja zaradi prehlada (zaradi katerega se tudi precej napenjam ko kašljam in smrkam v robček) šla malo vrtet po stanovanju in ga spravila v red, tako da sem bila potem prijetno utrujena. Ker bolečin nobenih ne čutim, pravzaprav nosečnost zelo dobro prenašam (sem v 10. tednu), sumim, da je krvavitev posledica prevelikega fizičnega napora in morda tudi prehlada oz. kašljanja in smrkanja. Kaj menite ve? Pregled imam v četrtek (čez 5 dni) in moj plan je počakati do takrat (no, v ponedeljek bom klicala G in mu zadevo povedala), razen če se bo še kaj ponovilo. Pa seveda očitno kljub dobremu prenašanju nosečnosti ne smem niti malo preveč mignit....
Hvala za odgovore.
LP

Jančika_ -> RE: Krvavitev (15.9.2006 22:41:47)

Možno je čisto vse, kar si napisala. Kar počakaj do pregleda - tudi če bi šlo za grozeči splav, ni kaj storiti. Držim pesti, da bo vse OK.

erna14 -> RE: Krvavitev (16.9.2006 6:24:15)

dobro jutro pomoje je nabolje da pocivas in predvsem da z lubijem ne pocneta nicesar.lahko je vzrok naprimer kaka pocena zilica zaradi napenjanja ob kaslju vsekakor pa se moras paziti in opazovati.in jaz na tvojem mestu ce bi se enkrat  to zgodilo bi odsla g.nebi cakala 5 dni.ni nujno da je karkoli ker kolicina krvi res ni bila velika in mogoce bi bil tvoj predcasen obisk pri g brez pomena ampak ves kako pravijo previdnost ni nikoli odvec.upam in vrjamem da bo vse uredu.brez panike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

martinuška -> RE: Krvavitev (16.9.2006 10:24:03)

Jaz sem imela takšno malenkostno krvavitev, ko sem bila v 8. tednu nosečnosti. Ker vsi tako opozarjajo na nevarnost krvavitve, sem tudi sama zagnala paniko in šla takoj naslednji dan na pregled k ginekologu. Dežurna ginekologinja me je pregledala in mi povedala, da sem imela krvavitev iz materničnega vratu, ki je v nosečnosti bolj prekrvavljen in se tudi hitreje rani. Predvsem me je vprašala, ali sva imela z dragim spolne odnose, ker je to baje najpogostejši vzrok. Aja, ni pa to nič hudega.

Na tvojem mestu bi šla vseeno na ginekološki pregled, da vsaj vidiš, pri čem si.

srursa -> RE: Krvavitev (17.9.2006 19:56:18)

nočem te strašiti ampak pri meni se krvavitev ni dobro končala. Pred tremi tedni sem imela dve kapljici krvi. Malo sem se pozanimala kaj je to in dobila odgovor, da to se pač zgodi ali poči kakšna žilca.. Bila sem pomirjena in nisem zganjala nobene panike. V četrtek se sem začela krvaveti. Tako, da sem z dopusta prišla nenoseča. Meni je žal, da nisem šla k ginekologu. Mogoče se ne bi tako končalo. Bila sem v 12 tednu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Zato raje pojdi, da ne boš končala tako kot jaz.

Stran: [1]