NA KATERE PREGLEDE PRED ZANOSITVIJO? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

pingi -> NA KATERE PREGLEDE PRED ZANOSITVIJO? (15.9.2006 15:32:48)

Zanima me, če ste pred zanositvijo opravile kakšne preglede. V mislih imam različna slikanja maternice ipd., da bi se prepričale, če imate pogoje za uspešno zanositev in donositev otročka.
Slišala sem že za primere, ko je maternica "zlepljena", pa tudi G mi je svetovala, da naj opravim slikanje maternice. Je bila katera na kakšnem takem pregledu? Kako je potekalo?
Hvala!

Anonimen -> RE: NA KATERE PREGLEDE PRED ZANOSITVIJO? (15.9.2006 15:58:36)

po enem letu matranja in neuspehu z  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], te mora G avtomatsko poslat na preiskave. Te potekajo počasi. Še prej, ap ti G predpiše Klomifen in če po klomifenu ni uspeha, te pošljejo na HSG (slikanje maternice), laparoskopijo, histerskopijo, na krvne preiskave, za spolno prenosljive bolezni, na testiranja hormonov, spermiogram za partnerja. Sam se ne moreš kar odločiti, zdaj bi ap jaz šla na HSG. 

dorina -> RE: NA KATERE PREGLEDE PRED ZANOSITVIJO? (15.9.2006 16:27:24)

Res je, da v kakšnih revijah za mamice piše, da bi bilo fajn iti na pregled, preden se odločiš za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], sam v praksi to redkokatera naredi. Pa tudi če pokličeš G, ti bo rekla, da pridi, če eno leto ne bo nič. Razen če ti že tako ali tako enkrat v tistem času pripada pregled z odvzemom brisa- potem ji/mu lahko omeniš, da nameravaš delati na zanositvi. Sam da bi te zaradi tega na kakšne posebne preiskave poslal/a, ne verjamem. Na ultrazvoku maternice pa si že tako ali tako verjetno bila (men so ga naredili ob prvem ginekol. pregledu, preden sem dobila tabletke).

mala zirafa -> RE: NA KATERE PREGLEDE PRED ZANOSITVIJO? (15.9.2006 16:55:37)

Nekatere, ki imajo kakšno bolezen ali pa jemljejo zdravila  se  posvetujejo s prav za to določenim strokovnjakom.kar je prav tako za mater kot otroka.kakih drugih pregledov pri zdravem paru ne poznam.
Pa srečno.

KOZLEK -> RE: NA KATERE PREGLEDE PRED ZANOSITVIJO? (15.9.2006 21:54:30)

Jaz sem klicala mojo g pa je sestra rekla da ni nič potrebno na pregled ne za rdečke če sem jih prebolela no nič. Samo rekla je ko bo M zamujala 14 dni in ko bo test pozitiven naj pokličem.

Lp

Stran: [1]