Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 9:13:31
|
|
|
|
Jančika_
|
Prvič je bilo od prvega popadka do poroda 6 ur, v porodni sobi sem bila dve uri. Drugič pa samo ena ura od prvega popadka do poroda, v porodni sem bila manj kot 15 minut (možu je uspelo biti zraven točno 6 minut ). Skoraj sem rodila v klistirnici; tako da ja, drugič je bilo neprimerno hitreje, ne pa nujno lažje, ker je bilo toliko bolj intenzivno, pa nobenih protibolečinskih sredstev ni bilo časa dobiti, da bi bila vsaj malo zadeta.
|
|
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 9:19:45
|
|
|
|
Olivija
|
V prvo sem rodila v 2 urah in pol umetnih popadkov, imela sem tudi svoje, ki so bile zelo znosne v primerjavi z umetnimi. V drugo je pa vse skupaj trajalo 52 min, s tem, sa mi je ene 10 min pred porodom rekla, da bo še nekaj časa trajalo, ker sem bila odprta 7 cm in je potem odšla k drugemu porodu. Jaz sem pa ostala sama z mojim dragim, ki je potem kmalu letel po babico. Mi je pa to bilo mal grozno, ker sem ostala čisto sama, Julija je pa že ven rinla. Popadki so pa na žalost bili enako boleči kot pri prvem porodu. Je šlo pa res v drugo zelo hitro. Sem pa še vedno mal razočarana, ker sem jih prej spraševala, če bo zdaj hitreje in so vse babice trdile, da bo trajalo enako dolgo.
|
|
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 9:21:20
|
|
|
|
darjatimci
|
Jaz sem vse svoje otroke rodila z umetnimi popadki.Prvi je trajal 9ur,drugi 5ur,tretji enako.Zdaj ko je že zdavnaj mimo,mi je tretji porod ostal v najlepšem spominu.
|
|
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 9:34:23
|
|
|
|
ribica.
|
Moj prvi porod je bil mučeniški. Vem da je tukaj dosti takih, ki so tudi rojevale po 10 ur (kot jaz) ali pa še več, vendar pa sem se jaz z iztisom otroka mučila vsaj tri ure. V drugo je porod trajal 6 ur. BIlo mi je lažje kot prvič. Čeprav še vedno ne vem kako to zgleda, ko rečete "dva popadka in mali je bil zunaj". Meni se tik pred zdajci vedno zaštopa in se mi nehajo popadki. Ampak to je že druga zgodba. Če povzamem, drugi porod, kljub velikemu otroku veliko bolj človeški.
|
|
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 10:19:27
|
|
|
|
Wahoo RR
|
Prvič je bilo zelo dolgo in zelo težko...drugič je ven prišla express
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 10:28:05
|
|
|
|
sato
|
Laluna, jaz sem prvič rodila na enak način, kot ti, le da je trajalo pol ure manj ( sem rodila v treh urah in pol). Drugič je trajalo 7,5 ure in bilo 10x hujše. Pa še odprta sem bila že dva tedna pred porodom, so rekli, da bo glede na prvi expresni porod in na to, da sem že odprta, drugič kar samo ven zletelo. No, potem pa sem se kar namučila- sedaj vsaj vem, kako zgleda pravi porod . Sem pa na expres pozabila na muke, ko sem mojega pikeca v naročje dobila.
|
|
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 10:30:04
|
|
|
|
nuala
|
Jaz sem bila prvič preveč zadeta in sploh nisem dojela, kaj se dogaja. Umetni popadki, nekaj proti bolečinam, babica ob meni, pol so mi pa na trebuh pritiskali ob popadku da mi pomagajo otroka ven spravit... Čist sem bla zmedena. V porodni sobi sem bila cca 2 ure. Drugič pa nisem vzela ničesar in je bilo prav fino. Čutila sem sicer popadke ( svoje ) in ne morem rečt da ni nič bolelo, ampak bila sem prisebna in sem lahko sodelovala. V porodnio sobi pa sem bila spet cca 2 ure.
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 11:37:13
|
|
|
|
lelaval
|
1. sem od prvih popadkov do poroda potrebovala dobrih 6 ur, 2. pa le 1,5 ure. še babica je rekla, da je to brzinski porod. sam porod se mi je zdel lažji in manj boleč, huje pa mi je bilo po porodu. 3. pa je trajalo predolgo 15
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 11:59:40
|
|
|
|
puncica
|
Prvi porod: v porodno sem prišla brez popadkov in bila odprta 4 cm, rodila sem v 2 urah Drugi porod: V porodno sem prišla s popadki in odprta 8 cm, rodila sem v pol ure po predrtju mehurja. Popadke sem pa imela prej na 10 min že enih 6 ur, ampak sem čakala na 5 min, če bi šla prej bi mi prej predrli ovoje in bi tud prej rodila, tako da ja je bilo ekspresno. Sicer pa je bil prvi porod manj boleč ker je bilo manj intenzivno čeprav se mi je zdelo prvič ful intenzivno, pa protibolečinska sredstva sem dobila drugič pa je šlo vse tako hitro da me še klistirali niso in ni bilo nobenih protibolečinskih sredstev, ker bi mi baje prijelo ko bi že rodila . Kako bo tretjič hmmm pustimo se presenetit čez kake 3 leta Je pa tako da imamo to očitno v žlahti, stara mama je komi prišla do porodnišnice, moja mami pa je brata tud kr na wc skor rodila.
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 12:19:18
|
|
|
|
LanaM
|
Pri meni je prvič porod od predrtja mehurja do rojstva trajal eno uro. Popadke sem predihavala le 25 minut, pa še to začetni, ki so bili moji, niso bili ne vem kako hudi in dolgi. Na koncu so mi popadke malo pospešili z umetnimi, ki so bili malo hujši. Rodit sem šla odprta 6-7 cm, iztisa skoraj nisem čutila, saj je bil otrok tako hitro zunaj. Drugič je porod od predrtja mehurja trajal 1 uro 20 minut, popadke sem predihovala 1 uro. Rodit sem šla odprta 3 cm.Takoj sem dobila umetne popadke, ki pa so bili takoj na dve minuti in precej, precej hujši kot naravni. Tudi iztis je bil precej bolj boleč kot prvič. A ko sem dobila svojo štručko, je bilo vse pozabljeno.
|
|
|
|
RE: Rojevanje drugič - izkušnje 15.9.2006 12:33:27
|
|
|
|
brundi
|
Pri meni je blo iso kot pri Jančiki-6ur od prvih popadkov pol pa v porodni 2 uri,zdaj drugič UPAM!!!!sam da bo tud tko -kot pr Jannčiki drugič-ura in 15 min porodne...čeprav veliko razmišljam za epiduralno,sam če bi šlo tko hitro je verjetno ne bi niti dobila..?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......