Medvedka -> GENETSKA AMBULANTA (2.8.2004 13:03:06)
|
Oj! Ziher bodo hoteli vedeti vajin rodovnik, z vsemi strici, tetami ter njihovimi otroki in še njihovimi otroki. Pa starimi mamami in očeti in zakaj je kdo od njih že umrl, če je (halo? od starosti?). Kaj več ti pa ne morem pomagati, ker jaz sem šla v genetsko posvetovalnico zato, ker so mi v prejšnji nosečnosti naredili čiščenje maternice zaradi odmrtja ploda. Ko so naredili preiskave ploda, so ugotovili, da je šlo za genetsko napako - kromosomsko triploidijo, kar pomeni, da ni imel vseh 23 kromosomov v parih, temveč v trojicah. Kljub temu, da je za tako napako največkrat krivo to, da sta dve semenčici hkrati oplodili jajčece, je to pač genetska napaka in sem morala v genetsko posvetovalnico. Tam me je sestra 15 minut mučila z mojim rodovnikom, čeprav ga zdravnik potem sploh ni potreboval in mi je povedal le to, da ni panike in da za naslednjič ni nič večje tveganje za podobno napako kot pri vsaki drugi ženski. V genetski posvetovalnici se z zdravnikom pogovorite o tveganju za kake genetske nepravilnosti (dedne bolezni, sorodstvena razmerja) pri zarodku. Lep pozdrav in veliko sreče pri načrtovanju družine!
|
|
|
|