propadli dopust ??!! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

soncka -> propadli dopust ??!! (14.9.2006 21:50:44)

Pozdravljeni,
ker vidim, da ste tle sami stručkoti vas lepo prosim za mnenje.

Sem na porodniški. Poteče mi 31.12.2006. Za letošnje, 2006 leto, sem dobila polni dopust. V skladu s kolektivno ga moram pol oz. dva tedna porabit v tem letu. Ampak jaz ga fizične ne morem! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Niti enega dneva. Na porodniški sem res celo leto 2006.

A to pomeni, da mi 10 dni dopusta propadlo? To se mi zdi tako nefer. Kako naj delodajalca prepričam, da mi omogoči koriščenje teh dveh tednov magari takoj po Novem letu? A mogoče lahko prekinem porodniško decembra, porabim dva tedna dopusta in nadaljujem s porodniško? A je samo od delodajalca odvisno, da mi omogoči koriščenje dopusta tudi naslednje leto ali mogoče obstaja tudi kakšna pravna osnova za to?

Za nasvete se 100x zahvaljujem vnaprej.

LP S

NinaŠ -> RE: propadli dopust ??!! (14.9.2006 21:56:24)

Lahko predčasno prekineš porodniško in namesto nje koristiš dopust, naj gre pa za ta čas tvoj mož/partner na porodniško.

DOLAR -> RE: propadli dopust ??!! (14.9.2006 22:02:37)

Mislim da ni tako.Jaz sem nastopila pd marca in sem izkoristila samo 5 dni novega dopusta.Pa še tega nebi ampak se mi ni dalo več.Najbolje je če pokličeš na firmo in vprašaš.Škoda bi bilo predčasno prekiniti pd.

Rok_LM -> RE: propadli dopust ??!! (15.9.2006 8:08:49)

Na žalost ti po Zakonu o delovnih razmerjih dva tedna dopusta propade, če jih ne izkoristiš letos, ker nisi delala več kot 6 mesecev. Ostanek lahko koristiš do 30.06. v prihodnjem koledarskem letu.

Andra -> RE: propadli dopust ??!! (15.9.2006 8:39:23)

Sem bila na istem kot ti in so mi 10 dni dopusta vzeli stran, čeprav praktično nisem imela možnosti koriščenja.
Takšna je pač naša zakonodaja...

Stran: [1]