ROJSTNI DAN (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


maja24-2 -> ROJSTNI DAN (14.9.2006 11:49:58)

V soboto in nedeljo bomo praznovali 2. roj.dan [sm=torta.gif]naše Lare[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Sam nimam več indej kaj bi pripravili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Poseg torte, sadja, peciva... tako nekaj bolj resnega za pojest, teh narezkov sem že sita, pice tudi ne bi, mož sicer hoče da bi jedli pohanje sam popravic povedano mi ful ni.
A ma katera kakšno idejo?
lp Maja




al1* -> RE: ROJSTNI DAN (14.9.2006 12:07:38)

Možnosti je veliko: če boš imela bolj samopostrežno varianto, lahko narediš
- pitulice:
http://med.over.net/recepti/recept.php?idRecepta=103

- tortilje z mesnim in zelenjavnim nadevom,
- popečena polenta z zelenjavo in sirom,
- česnov kruh,
- burek - sirov ali mesni
- porova pita....




GATA -> RE: ROJSTNI DAN (14.9.2006 12:33:49)

Nevem kok za vas pomeni resnega za pojest [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ker to je lahko kosilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa kok vas bo?

Nekaj zelo kaloričnega in nasitnega pa tudi [sm=smiley17.gif] mnjami:
Rabiš:
- francoske štruce
- mini hrenovke
- majonezo
- sir

Francosko narežeš najprej na dolžino hrenovk, nato razpoloviš (šturco), namažeš z majonezo, daš gor polovičko hrenovke (jih daš na pol - kot če jih npr. pečeš) čez hrenovke pa sir (po želji lahko tudi naribanega). To zlagaš lepo na pekač in vtakneš v pečico ki jo imaš na 50 stopinjC. Počakaš, da se sirček stopi in to je to.

No to je bolj topla hitra varjanta. Seveda se lahko šališ po mili volji - npr. brez hrenovk, samo sir in gobice. Zdraven lahko ponudiš ma glih kar ti paše - zelenjava.

Drug predlog je sicer cenovno malo bolj dražji je pa tudi okusno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - lososov karpačo.
Rabiš:
- losos
- mandarine ali pomaranče
- rukola ali motovilec
- limono
- kakšen jogurtov namaz
- francoske štruce

Lososa daš malo zmrzniti, da ga lažje potem zrežeš na tanke liste. Na pladen daš rukolo, na rukolo zložiš na tanko narezanega lososa. Po lososu pokapaj z limono nekaj pa jo tudi kot dekorativno okrasiš z njo (kolobarčki na tanko narezani) Po vrhu daš mandarine (ne vem če so že) ali pa na manjše košče narezano pomarančo. še malo daš rukole ali motovilca na sredino na vrhu in to je to.
Je se pa tako da: francosko štruco narežeš na kolobarje, ki si jih lahko vsak sam namaže z jogurtovim namazom (ali zeliščni) po vrhu se dene košček lososa na njega rukola in mandarina in že jeste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].





total -> RE: ROJSTNI DAN (14.9.2006 14:25:54)

Tudi mi praznujemo v soboto in bomo imeli takole:

-kakšen narezek  za predjed
-pečen prašiček+francoska+paradajz,čebula(pr nas je to tradicija)
-domači piškoti
-torta
-razne pijače....
slani pregrizki

in žur je tapravi.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]