posedanje dojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

tita2006 -> posedanje dojenčka (13.9.2006 21:14:36)

Povejte mi prosim, kdaj ste začele s posedanjem vaših dojenčkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Naš ima štiri mesece in ne vem ali ga že lahko damo sedet ali je to še prezgodaj. Skrbi me namreč za hrbtenico.Hvala za odgovore

ninocka -> RE: posedanje dojenčka (13.9.2006 21:16:38)

Zaradi prepovedi zdravnice iz RA, ga sploh nismo posedali do skor 8 meseca. Od takrat naprej je pa sam lepo sedel.

TONČI. -> RE: posedanje dojenčka (13.9.2006 21:16:50)

Jaz ga nisem v nič silila. Ko se je sam usedel je sedel, prej pa ne. Tako je tudi s hojo. Ko bo sam shodil bo, jaz ga ne bom silila. Bo pa vsak čas, star pa 11m. Sam je pa začel sedet pri 8m. Treba je skrbet za njegovo hrbtenico.

lenika -> RE: posedanje dojenčka (13.9.2006 21:19:28)

A do 8. meseca so pa kar ležali? naš je star 4 mesece in ko je na rokah noče biti več v ležečem položaju, joče in se rine navzgor.

TONČI. -> RE: posedanje dojenčka (13.9.2006 21:21:15)

Ja sej je moj tud tam jan, se pravi pri 4 m se začel dvigovat. Sej kolkr se sam je ok, ti ga pa ne posedaj. Če že more bit malo viši naj bo v polležečem položaju.

lenika -> RE: posedanje dojenčka (13.9.2006 21:23:23)

Ja saj moj, ko je na podlagi leži, samo, ko je pa na rokah, pa sedi, vendar se s hrbtom naslanja name in ko ga nosim ga tudi nosim pokonci, vendar s hrbtom naslonjenim name.

TONČI. -> RE: posedanje dojenčka (13.9.2006 21:38:05)

Sej pravim, ko ga imaš pri sebi v naročju ga imej tako polležeče. Tko ga ne sili, da bi ga npr. s povštri obložila, da bi sam sedel. Ali pa da bi ga dala že kar v stolček.

lelaval -> RE: posedanje dojenčka (13.9.2006 21:38:20)

Ja saj moj, ko je na podlagi leži, samo, ko je pa na rokah, pa sedi, vendar se s hrbtom naslanja name in ko ga nosim ga tudi nosim pokonci, vendar s hrbtom naslonjenim name.

Tako je pravilno. Če bi ga pa dala sedet na kavč in obložila z blazinami, da ne pade, pa ni vredu, ker to pomeni, da še ne sedi.  Pa tudi ležalnik in voziček malo dvignete.

lenika -> RE: posedanje dojenčka (13.9.2006 21:42:32)

V ležalniku in vozičku tako ali tako ni preveč rad (upam, da bo v vozičku potem, ko bo sedel raje), je raje na tleh na igralni blazini kjer se kobaca, pase kravice, pa na naši veliki postelji.

natalia -> RE: posedanje dojenčka (13.9.2006 22:36:38)

saj boš vidla, ko bo kazal znake in željo, da bi sedel, ne prej. moja se je gor dvigovala, kot bi delala trebušnjake in protestirala vsakič, ko sem jo položila dol - potem pa nisem več vztrajala in sem ji malo dvignila naklon. je bilo tudi nekje okrog 4.meseca.

opazuj otroka - vse ti bo povedal.

lp

smeska -> RE: posedanje dojenčka (15.9.2006 8:34:23)

Kako je pa potem s hranjenem goste hrane, kje jih pa hranite, če se ne sme posedati do 8 meseca? Mi imamo doma trip trap, ne vem kako bo to potem zgledalo (zaenkrat naš še samo leži)?

natalia -> RE: posedanje dojenčka (15.9.2006 10:44:58)

ja, jo pač hraniš v ležalniku. mi imamo sicer peg peregov diner, ki se da v 3 naklone in ko je bil čas za hranjenje sem jo imela v najnižjem naklonu. ni bilo problema.

lp

Stran: [1]