|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zgaga med nosečnostjo
12.9.2006 18:50:46   
lysa
Pozdravljene. Prosim vas za pomoč. Neznansko me peče zgaga, in sicer vsak dan, še posebno zvečer (če jem kaj proti večeru ali ne). Ginekologinja mi je svetovala kozarec mleka, a mi je po njemu še huje. Trenutno si pomagam le z Rupurutom, vendar me je strah posledic, ki jih lahko ima na user posted image . Če veste za kakšen naraven način, kako zbijati zgago, bom zelo vesela.

P.S.: Poskusila tudi Donat in ne pomaga.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zgaga med nosečnostjo
12.9.2006 18:54:08   
total
Mene je tudi nekaj časa pekla,ampak ni mi nič pomagalo,pravijo da otročku lase rastejouser posted image user posted image .

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.9.2006 18:56:46   
fusia
Dokler nisem prebrala tvojega PSja sem ti hotela predlagati ravno Donat. Meni namreč čudežno pomaga. Nisem odkrila ničesar drugega, kar bi pomagalo. Mene najbolj peče zgaga po sladki hrani, tako da se je izogibam.

Zaradi Rupuruta in podobnih zdravil pa se ti ni treba sekirati, saj samo nevtralizirajo kislino in se ne absorbirajo v kri, tako da user posted image  ne morejo škodovati.

LP

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.9.2006 19:01:33   
lysa
Fusia kamen se mi je odvalil od srca. Glede Rupuruta mi je sedaj lažje. Najbolj sem se bala, da ga dobi user posted image  po popkovini.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.9.2006 19:40:37   
pikicaa
Meni je v nosečnosti najbolj pomagal sadni jogurt. Kadar pa ni sem pa vzela rupurut.

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.9.2006 22:31:21   
Sofi
Tudi mene peče zgaga, pa si pomagam z Rupurutom. Le-tega mi je svetovala ravno moja g. in rekla, da se ta nadloga najbolj pojavlja jeseni. Ti pa vsekakor odsvetujem mleko, ki v prvem trenutku sicer pomaga nevtralizirati kislino, vendar kasneje vso situacijo le še poslabša - no, saj to si tudi sama ugotovila.

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.9.2006 8:07:05   
CAPA
MENI POMAGA MLEKO - VSAJ MALO. SEM PA UGOTOVILA, DA MI ZGAGO NAJVEČKRAT POVZROČI PARADIŽNIK. Al je v solati - huje, ali v omaki.

Upam, da sem ti kako pomagala,...

pa pa user posted image

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.9.2006 10:32:44   
urskas
meni je pomagalo nekaj dateljnov...

sicer pa tudi to mine, če ne prej pa po poroduuser posted image

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.9.2006 11:41:52   
ljubezniva
ravno v pon sem vprašala mojo gin. kaj narediti glede zgage:
rekla je da nikoli se ne smem vlešti takoj po jedi, naj raje malo počakam in da naj vzamem rupurut, da ne škodi dojenčku

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.9.2006 11:48:35   
Samoyedka
Tudi meni je najbolj pomagal Donat, ki pa ga proti koncu nisem več smela piti, saj sem imela neslano dieto- Donat namreč vsebuje ogromne količine natrija. Probala sem z mlekom, pa je po trenutnem olajšanju bilo potem še slabše- mleko res razpada potem na kisline in ti samo še škodo naredi. No, potem je pa Rupurut padel- čez dan sem še pregurala brez njega, vzela sem ga zvečer, da sem lažje zaspala. Pa rahlo dvignjeno vzglavje oz. dva vzglavnika tudi paše.
Ti pa povem, da me je med porodom takoooooooo žgala kislina, da mi je bilo tisto skor huje ko popadki, pa nisem upala za Rupurut rečt...kakor hitro pa je bil naš sonček na svetu, je tudi zgaga izginila! Jupiiiiii user posted image

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu ljubezniva)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.9.2006 11:59:34   
lysa
Hvala vsem za odgovore. Zadnje čase imam res na jedilniku skoraj vsak dan paradižnik v solati. Zgleda ga bo treba črtati. Tudi sama sem že opazila, da se počutim bolje, če spim z vzdignjenim vzglavnikom in na levem boku. Sem pa včeraj prejela nasvet, da proti zgagi pomaga tudi kozarec (prečiščene) vode z nekaj zrnci piranske morske soli. Voda ne sme biti slana (!), okus vode pa je drugačen (mene spominja na razredčeno mleko). Skratka, včeraj zvečer sem to preizkusila in je delovalo!

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.9.2006 12:09:36   
honey
Jaz sem v prvi nosečnosti tudi prakticirala Donat, pa sem imela prehuda urejeno prebavo user posted image , potlej sem imela na jedilniku mleko, pa je bilo včasih boljše, včasih slabše, ko pa so mi ugotovili, da imam gestacijski diabetes, mi je diabetičarka strogo prepovedala mleko, ker da je to hrana in da naj jem Rupurut, da nič ne škodi otroku in da ga lahko pojem kolikor hočem.

Lysa, kako misliš "prečiščeno vodo"? A tisto, ki jo daš v filtrirnik? Zakaj pa ravno piranska sol? A ni dobra vsaka?

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.9.2006 13:38:37   
BarbaraE
O, ja. Zgaga pa zna biti zgaga. Se spomnim iz prve nosečnosti in me najbrž to čaka tudi zdaj, sicer sem še daleč od tednov, ko me bo začelo dajat. In tista vraža - če te peče zgaga, otročku lasje rastejo - bla bla bla. Naša princeska bi morala po tej vraži iti direkt iz porodnišnice k frizerju, pa ni bilo nič od tega. Še sedaj pri 17 mesecih in oblekici jo imajo nekateri "pametni" za fantka.
Meni osebno je pomagal pri zgagi rupurut. Pa še to samo momentalno. Aja, pa en kup blazin pri spanju, pa kozarec vode ali donata. In zgaga me je pekla še v porodni sobi in me je potem čudežno nehala matrat. user posted image  user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.9.2006 21:29:39   
**Petra**
Jaz vzamem Rupurut, ki mi ga je ginekologinja v prvi nosečnosti predpisala, tako da ga tudi zdaj vzamem, če je res nujno. Ponavadi tudi mene peče proti večeru. Za kakšno naravno metodo ti pa ne bi znala svetovati.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.9.2006 22:19:06   
sonchica
mene je zgaga tako mantrala da joj ponoč sem se zarad nje zbujala ijn pila na litre mleka pa ni pomagalo tak da sem jemala rupurut .... je pa res kak je rekla total da otroku rastejo lasje .... moj se je kar z lepim košem narodil user posted image

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.9.2006 14:54:37   
lysa
Honey, prav imaš - mislila sem na filtrirano vodo (Britta vrč), da se odstrani klor, apnenec in druge nečistoče. Piranska sol pa zato, ker ima manj tistega minerala, ki povišuje soli slanost (ne vem točno, kateri je to), nima dodanega joda, hkrati pa je bogata z različnimi minerali, medtem ko navadna kuhinjska sol ni.
Ta oseba, ki mi je to svetovala, je alternativec. Lahko, da bi bil isti učinek tudi z navadno soljo. Nisem poskusila. Jaz ostajam pri tem receptu. user posted image  Od zadnjič, ko sem jo spila, težav z zgago nimam več. Že dva dni! user posted image

(odgovor članu sonchica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.9.2006 10:33:33   
blue sky
Živjo!

Poskusi še s stisnjenim limoninim sokom, ki ga zmešaš z malo vode. Pravijo, da pomaga!
user posted image

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.9.2006 10:54:20   
rose22
Blue sky tud jaz sem ravno hotla predlagat limonin sok.

25.09.2006 je na svet prisla najvecja sreca mojega zivljenja

Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.9.2006 20:44:24   
frrrr
js predlagam, da omejiš hrano, ki povzroča zgago...  verjetno po neki vrsti hrane še bolj peče... torej se poskusi te hrane izogibat... vsaj proti večeru, če ne gre drugače

jaz sem s tem imela enih 14 dni mir pred zgago - niti enega rupuruta user posted image ... prej pojedla tudi po 5 rupurutov dnevno, ker mleko, donat, jogurt, kruh in te stvari, ki pomirijo želodec niso nič zalegle oz. le za nekaj minut
sedaj pa nisem bil pridna in se je spet začelo... full mi je pasala hrana, za katero sem že v začetku vedela, da bo panika, pa sm jo vseeno jedla... no, posledično sem spila po liter mleka dnevno in preživela user posted image

rupurut ni škodljiv... tko, da na otročka ne vpliva... torej, če je treba, se ne mučit... men je rekel G, da jih lahko brez skrbi pojem po 6 dnevno

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.9.2006 20:46:40   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: total

Mene je tudi nekaj časa pekla,ampak ni mi nič pomagalo,pravijo da otročku lase rastejouser posted image user posted image .

tole verjetno izhaja še iz tistih časov, ko niso vedeli, da je otrok na koncu nosečnosti (takrat so tudi največji problemi z zgago) obrnjen z glavo navzdol user posted image

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.9.2006 11:39:11   
Sofi
Pred enim tednom sem še bila pametna in napisala, da vzemi rupurut in bo bolje... Joj, zdaj pa nisem več prepričana vanj, saj ponoči zaradi kisline nisem mogla spati, direktno žgalo me je - pa sem vzela dva rupuruta user posted image . Res pa je, da sem pred spanjem spila pol litra jogurta, packa. Zdaj se mi pa res smilijo tisti, ki imajo te težave kar tako vsak dan.

Zanima me, če te težave minejo takoj po porodu ali še nekaj časa mučijo?! Sem ponoči kar hotela iti rodit, čeprav sem še tri tedne pred rokomuser posted image .

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.9.2006 11:45:56   
KOZLEK
težava z zgago je pri meni minila takoj po poroduuser posted image  Pekla me je zadnje 3 mesece pa se je Bor rodil z veliko laski.user posted image  jaz tem vražam ne verjamem. pomagal mi je edino rupurut že pol je bilo dovolj pa kor sede sem spala.user posted image

Lp

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.9.2006 22:33:42   
cihapuha
Mene je tudi nekaj časa pekla,ampak ni mi nič pomagalo,pravijo da otročku lase rastejo .

Ja to je baje res, sem pa že slišala, da so kljub temu prišli ven plešastiuser posted image user posted image mamo pa je vseeno zgaga pekla.
Pomagajo tablete GRAVISCON. Kje se jih dobi, ti pa ne vem reči, jaz jih kupujem, ko grem na potovanje na Nizozemsko, tam jih namreč imajo.Če koga poznaš pa povprašaj, če jih imajo kje bližje, npr.v Avstriji.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.9.2006 10:25:30   
Kato
Tudi jaz imam probleme z zgago (sem v 35 t) in sem poskusila kapljice 31 od Justa in se mi zdi, da čudežno pomagajo.

LP
K

(odgovor članu cihapuha)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?