Lory -> RE: Kako ste/boste gradili hiše? (17.9.2006 11:22:41)
|
Mi smo se odločili, da se sami lotmo gradnje. Če imaš čas, voljo, nekaj prijateljev, orodje potem gre. Poznat moraš fušarje, ne pocarje. Mi na kraj pameti ne pride dat 1,4 mio za izkop. Mi smo dali za izkop 600 tisoč, s tem da bo klet cela v zemlji. Izkopal in odpeljal je 600 kubikov robe, pa še na svojo deponijo jo je spravil, da bomo imel za nazaj zasut. Zidala sta dva fušarja, ki že 20 let fušata in garantiram, da sta miljonkrat bolša, kot pa ekipa albancev, ki ti še ščijo po bajti. No in še cena zidarjev, 1700sit na uro. Malto smo seveda mi mešal in pomagal, ampak vseeno ni primerjave, da bi dal 20 mio, da bi nam jo dal pod streho. Pa les imamo svoj, kar se tudi precej pozna. Pa enga cimpermana, ki dela napol zastonj. Za vse stopnice po hiši sva dala 45 tisoč. Pa so okrogla po hiši iz kleti do vrha pa še od zunaj jih imava za v klet. Narejene pa bolš, kot če bi jih delalo podjetje. V glavnem najina hiše od izkopa pa do vključno s streho, naju bo prišla nekaj več kot 7 mio. Z vso hrano in pijačo vret. Začel maja sedaj pa se dela streha. Se pravi v 4 mesecih bo pod streho. Povdarjam pa da moraš imet čas, voljo, potrpljenje, orodje in prijatelje. S tem, da smo si ves opaž itd. sposodil, delali plošče s hruško.... Se da, se da z manj dnarja pridit do hiše...
|
|
|
|