katis -> RE: MAČKE...12.dan (vitaminski) (12.9.2006 7:32:11)
|
Ojla njelci! Jaz zelenjavo v pečici pripravim na več načinov - za osnovo pa običajno vzamem kako mešanico bučk, paprik, cvetače, brokolija, korenja in včasih še brstičnega ohrovta - vse skupaj narezano na večje kose. Potem pa: 1. Zrežem še malo čebule in jo zmešam z zelenjavo ter posujem z začimbani (npr. Kotany - toskanska pečena zelenjava) + malo olivnega olja + malo vode me pečenjem 2. Lahko tudi takole: Zrešem še česen in posujem po zelenjavi + malo vegete + malo bazilike + malo olivnega olja + malo vode med pečenjem 3. Ali pa takole: Zelenjavo polijem z malo zelenjavne juhice in pečem, dokler ne povre tekočina... Na splošno pečem nekje med 30 in 40 minut, da se zelnjava lepo zmehča (in da tekočina skoraj povse izpari) Je pa izredno dobro tudi tole: Jačevec ali bučka na kolobarje zrezana (cca 3/4 cm debeline), pokapaš z malo limoninega soka, malce posoliš in nato zložiš na peki papir na pekaču ter pečeš cca 25-30 minut... Oh, komaj čakam, da pridem domov...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|