sazi -> RE: porodniška-ali res dopust propade?? (16.9.2006 21:40:14)
|
Žal ti bo 10 dni res propadlo, ostalega pa ti morajo prenesti v naslednje leto do 30. junija. Jaz sem podjetju podarila 1 dan, saj sem porodniško nastopila sredi januarja. Če jo nastopiš v začetku, potem se ti res ne izide.Do sedaj, ko si lahko sam izbiral, ali boš šel na porodnoško 28 ali 42 dni prej, se je to dalo pokombinirat tako, da si šel namesto v začetku januarja na porodniško v sredini decembra in se ti je tako iztekla v sredini decembra in si potem do januarja porabil tistih 10 dni, zdaj pa, ko so to možnost ukinili, je pa res malo "krivično" do tistih, ki imajo PDP okoli začetka februarja. Torej dopust ti sicer pripada cel, vendar ti ga tistih 10 dni propade, če jih ne izkoristiš. Je pa še ena možnost (samo pojma nimam, koliko je kompliciranja in če se da naknadno spreminjat), da lahko npr. za zadnji mesec dopust za nego in varstvo otroka vzame mož, ti si uradno v službi, ampak na dopustu in ker se vse tako lepo izide, imate lahko super počitnice, če le potem svizec ne zavije čokolade...
|
|
|
|