Poka
|
Uh veš, je še kar nekaj dobrih arhitektov v Sloveniji, stare šole... Samo poznat moraš. Pri nekaterih družinah je že kr tradicija, da so vsi arhitekti. So pa vsi ti, ki jih poznam stari tam okol 60, če ne več :) Drugače pa ja, ko pogledaš kake nove stavbe v Sloveniji, te lahk kr mine... Men je sicer po eni strani všeč moderni minimalizem do neke mere (ne čisto ekstremen), so mi pa po drugi strani veliko bolj všeč kake stare stavbe. Ampak trend je danes drugačen, pa ne samo ker bi bilo lepše, ampak ker je cenejše. Materiali itd... Če bi bilo po moje, bi imela hišo s 4 m visokimi stropi, sploh ne modernistične, ampak to žal finančno ni izvedljivo. Drugače pa imaš tudi načrte za te hiše, kopije kulturnih spomenikov, kot na kmetih ipd. ampak to je vse tako nefunkcionalno. Ful velike hiše in not čudna razporeditev in stopnišče zavzame pol bajte... Pride drago pa še ful je neizkoriščene kvadrature. No, men osebno ni všeč niti ekstremno moderen minimalističen stil, ker deluje nekako hladno, hiše npr. na gorenjskem (te ki so stare tam od 20- 30 let, katera pa mogoče še manj) so mi pa še bolj grde. Vse je v nekem lesu in deluje zelo temačno. Arhitektura sama je tud zelo nefunkcionalna, preveč stopnišča, pa še kaj. So mi pa všeč npr. te od marlesa, montažne, ampak bi imela eno podobno v klasični gradnji.
|