Poka -> RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj (18.9.2006 16:45:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Ko bom kje kakšno našla, bom prilepila, zdajle se mi ne da po netu preganjat. Imam po dveh tednih končno nekaj časa, da si forum preberem... Sicer pa sta mi všeč dva stila hiš: - stil starejših vil z mogočnim vhodom (v dve nadstropji), alejo, ki pelje do hiše, in vstopno vežo, dvostranskimi stopnicami v galerijo, take, kot jih večinoma vidiš v Firencah, oblečene v rdečo opeko, - novejše enonadstropne (ali največ mansardne) atrijske hiše s položno streho (ne ravno!), razgibanega tlorisa, veliko steklenih površin, open space bivalni del, enovita fasada v svetlih, nevpadljivih barvah. Pri vseh pa je pomembna tudi in predvsem okolica. Lepa hiša, umeščena v nič ali v neurejeno okolje, mi ne bo nikoli všeč. Tista prva... Maš podoben okus kot jaz, sicer pa, ja kdo nebi če bi si lahko privoščil. Pri nas- če že lahko zgradiš takšno hišo- pol ko moraš pa plačat davek te pa mine. Po mojem bi mogla bit oba direktorja :) Je ena podobna, nova gradnja v starem stilu v naših koncih, ampak lastnik je en podjetnik- gradbeništvo, pol si itak lahko tako hišo zastonj postaviš.
|
|
|
|