PETRA-35 -> PAMPERS ALI RACMAN TETRA PLENICE?????????? (2.8.2004 12:11:56)
|
No, jaz že pri tretjem otroku uporabljam bombažne pleničke. Najprej sem še čisto po starem - tetra in previjalne, odkar pa obstajajo v Sloveniji krojene bombažne hlačne pleničke, sem navdušena uporabnica le- teh. Mene je najprej zaskrbelo okolje, ob uporabi pa sem ugotovila, da je otročičkom to gotovo prijetneje kot plastika, na koncu pa to pomeni še neizmeren prihranek (1000 EUR pri prvem otroku, pri vsakem naslednjem pa nekje 1500 !!!). Eni so za Štorkljine, drugi za Racmanove. Mislim, da je najbolje, ce probaš oboje, pa se sam odločiš. Zmehčaš jih lahko s kisom, ki ga dodaš namesto mehčalca. Sicer pa jih malo pomečkaš v rokah, pa je. No, mene so navdušile še prekrivne volnene hlačke. Če pa pri tem koža res ne diha?! Bombažni vložki (ženski) so res čisto drugačen občutek od vse tiste čudežne plastike. Sicer pa dražijo in povzročajo vnetja kemikalije v plenicah, ne pa urin! Jaz uporabljam plenice za enkratno uporabo le še v skrajni sili, ko smo res več dni brez možnosti pranja. Za dan ali dva pa vzamemo s seboj vrečke, kakšno plenico pa tudi samo splaknemo in posušimo na soncu, ki je odličen razkuževalec in belilec.
|
|
|
|