Do kdaj bom še nosila? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Do kdaj bom še nosila? (10.9.2006 21:05:41)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star 3 mesece in ga zelo zanima okolica, zato bi se najraje nonstop nosil pokonci naokoli in gledal, če se usedem mu ne paše več najbolj. Kdaj to obdobje mine in se lahko z njim v naročju tudi usedeš?




lelaval -> RE: Do kdaj bom še nosila? (10.9.2006 21:08:44)

Otroke zanima vse, kaj se dogaja v njihovi okolici. In, če mene vprašaš, ste ga z nošenjem razvadili in zato se ne smeš niti vsest. Jaz sem svojim navadno pustila, da so opazovali iz vozička ali pa v naročju - sede.




eya -> RE: Do kdaj bom še nosila? (10.9.2006 21:45:01)

Po moje ga bojo vsak čas začele zanimati tudi igrače in ga boste lahko polegli, pa se bo zamotil tudi tako. Pa ne ga takoj dvignit, ko se začne repenčit, ko ga daš ležat. Mogoče še ne ve, da ga tudi v leže čaka nekaj zanimivega. Hitro igračo pred njega, da se zamoti...




natalia -> RE: Do kdaj bom še nosila? (10.9.2006 21:48:47)

joj, to je pa težko. jaz sem sicer mojo tudi nosila, ampak je sedela ravno tako rada, s tem da je imela igrače na mizi in posebno veselje jih je bilo metat na tla. predlagam ti, da jo poskušaš zamotit na kakšen drug način, igranje na tleh, v vozičku, na postelji, opazuje pa lahko tudi iz vozička če ga imaš v stanovanju. lažje voziš okrog kot pa jo nosiš.


lp




lenika -> RE: Do kdaj bom še nosila? (10.9.2006 21:53:56)

Ja tako je, naš je star 4 mesece in če bi mu ugodili, bi se tudi on najraje cel dan nosil naokoli. Jaz ga navadno poskušam zamotit s kakšnimi igračkami, s pasenjem kravic, vrtiljakom, vzamem ga tudi v naročje. Ko pa je res že utrujen in ne pomaga nič drugega pa tudi kakšen korak z njim naredimo, ampak to maksimalno 1 uro vsega skupaj čez dan. Kdaj pa to mine (želja po prenašanju) pa ne vem, ker še nismo čez to fazo.




Anonimen -> RE: Do kdaj bom še nosila? (10.9.2006 22:11:04)

Pa saj nisem rekla, da ga nonstop prenašamo naokrog, saj ga imamo tudi veliko na tleh, na postelji,..., samo, ko je pa na rokah potem pa noče, da smo pri miru.




nana 27 -> RE: Do kdaj bom še nosila? (11.9.2006 7:26:02)

Naš je star skoraj 11 mesecev pa tudi ne mara sedeti pri miru, če ga imam v naročju, tako da bo še dolga...vem, slaba tolažba, ampak tako je.




Anonimen -> RE: Do kdaj bom še nosila? (11.9.2006 8:05:49)

Ja Nana, samo vaš verjetno sedi tudi sam in se igra, ne rabi biti vedno kadar sedi v naročju.




al1* -> RE: Do kdaj bom še nosila? (11.9.2006 8:21:37)

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] je bila tudi ogromno na rokah in to do približno takrat, ko je sama postala mobilna - torej do enega 8. meseca. Že ko lahko sami sedijo je veliko bolje, ker ga daš na tla, obložiš z blazinami, okrog daš nekaj igrač in je mir - kakšnih 10 minut.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Do kdaj bom še nosila? (11.9.2006 13:35:52)

A imate res vsi tako pridne otročke, da samo gledajo naokoli in sedijo pri vas v naročju? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




monika30 -> RE: Do kdaj bom še nosila? (11.9.2006 14:00:46)

Naš je tudi star 3 mesece in tudi zelo radoveden. Do sedaj je bil zelo rad v ležalniku, tak da sem lahko kdaj celo kaj naredila zraven. Ampak je kmalu pogruntal, da se potem nihče ne ukvarja z njim, ko je v ležalniku, zato je sedaj vedno jok ko ga damo noter.
Ponavadi ga potem malo prestavljam na tla, pa pod lok, pa na trebuščka, v glavnem pa moram bit skoz zraven.
Ko pa je v naročju, nekaj časa tudi zdrži pri miru (ga malo prestavljam po rokah), pa malo mu zapojem, pa malo se pogovarjava, pa mine.
Ga je pa ati razvadil, ker ga je nosil in zibal naokoli, tak da pri njem tudi noče bit pri miru v naročju. Neverjetno, kako ve.

Upam, da čimprej mine. Če pa bo prenaporno, pa mogoče probaš kakšnega kengurujčka.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.9.2006 20:08:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




nana 27 -> RE: Do kdaj bom še nosila? (11.9.2006 21:05:12)

Anonimna, ja se sam zamoti, ampak se mi zdi, da zdaj hoče še več pozornosti, tako da še lulat, kuhat in drugega ne morem, če ga ne dam v stajico in to svojo "ljubezen" kaže tako, da je imaš včasih preveč.. Vidim pa, da je otrok veliko bolj vodljiv, bolje spi, če sem čim več z njim, da ga imam v naročju, da mu kažem reči in se z njim pogovarjam. Jaz ne poznam veliko otrok, ki bi pridno sedeli pri starših v naročju, tako da sem se s tem sprijaznila in upam na izboljšanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




pearl -> RE: Do kdaj bom še nosila? (12.9.2006 6:02:46)

Naša bo kmalu stara 9 t, pa najraje vidi, da jo nosimo, ker ima očitno takrat boljši razgled, tudi v ležečem položaju ni preveč rada, pa tako majhna kot je še.
Če pa sedimo, običajno je to pred televizorjem, pa jo tv tako zamoti, da kar buli vanj, še posebej, če je kakšna narodno zabavna, bog ne daj, da bi prestavil program [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], takrat pa v jok, igračke pa je še ne zanimajo, vesela je če se z njo pogovarjamo, še raje pa vidi, da ji pojemo in seveda z njo korakamo.




pikicaa -> RE: Do kdaj bom še nosila? (12.9.2006 11:42:40)

Draga anonimna nimamo vsi tako pridnih otrok, da bi bili zadovoljni samo v naročju. Tudi naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bi bila cel dan na rokah in obvezno se moraš sprehajat z njo.Tudi v vozičku v polsedečem položaju ne zdrži, v lupinici kakšno uro potem pa spet v jok. Stara pa je 3 mesece in upam, da bo ta faza kmalu mimo.




Stran: [1]