KIRA -> RE: knjižica ob krstu - kdo je upravičen jo prejeti????? (11.9.2006 7:09:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja Ko smo mi imeli krst, naš mali ni dobil ne potrdila o krstu, ne kakšne knjigice, v glavnem NIČ! A krstna knjižica sploh obstaja? Da je nista mogoče zamenjala z družinsko knjižico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] lp Hvala punce, sedaj mi je jasno zakaj se gre. Jaz nisem verna in ne hodim v cerkev in se na to ne spoznam. Vprašala sem pa zato, ker so bili vsi ful užaljeni, ker mali ni dobil knjižice. Njegova babica (po materini strani) je imela ful dolg nos, najdaljši od vseh. Saj je v bistvu sama kriva, kaj pa je mlada dva silila h krstu. Saj noben od njiju ne hodi v cerkev. Pa tud poročena nista, tako da bi lahko pričakovala da kak staromodni župnik kaj komplicira, oz. v tem primeru "pozabi" da je treba otroka krstit.... Kot sem jaz razumela so govorili o krstni knjižici in ne družinski. Možno je pa, da so mislili eno in isto, saj od ljudi, ki "ne hodijo v cerkev" ne moreš priočakovati, da bodo poznali vse navade in pravila v zvezi z obredi... Se mi pa zdi ful nepravično, da prihaja do takih razlik od fare do fare. Nekateri otroci dobijo spomin na krst, drugi pa ostanejo takorekoč "parznih rok". No ja, v tem primeru je fantek svojo krstno svečo obdržal. O kakem posebnem potrdilu ne vem nič, je pa res, da tudi nisem vprašala. Še enkrat se vam lepo zahvaljujem za podrobno razlago. LP[sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif]
|
|
|
|