Nekaj vprašanj v zvezi z DSP (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Nekaj vprašanj v zvezi z DSP (10.9.2006 19:18:55)

Imam nekaj vprašanj v zvezi z urejanjem DSP, če mi zna kdo pomagati:

1. Zanima me ali se kot dohodek zadnjih treh mesecev šteje tudi vračilo dohodnine?

2. Ali lahko oče zame dobi vlogo za DSP in da mu povejo katere dokumente moram k izpolnjeni vlogi priložiti, če recimo sama iz zdravstvenih razlogov ne morem tja?

3. Ali lahko dobim na UE potrdilo o skupnem gospodinjstvu za začasno prebivališče? Na stalnem sem še vedno prijavljena skupaj s starši ali to pomeni, da moram najprej urediti ločeno gospodinjstvo na začasnem naslovu, kjer živim sama?

Ali v vlogo za DSP vpišem bruto ali neto znesek zadnjih treh mesecev?

Hvala za pomoč! [sm=smiley31.gif]

Anonimen -> RE: Nekaj vprašanj v zvezi z DSP (11.9.2006 7:53:13)

A res nihče ne ve? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

tamala83 -> RE: Nekaj vprašanj v zvezi z DSP (11.9.2006 9:41:43)

1. Ne vem, mislim, pa da tega ne rabiš napisat

2. Vlogo si sprintaj iz interneta. Ti pa tudi piše kaj vse rabiš zraven

3. Mislim, da moraš imeti začasno tudi prijavleno. Ne vem

4. Jaz sem pisala neto

Upam da kaj pomaga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Nekaj vprašanj v zvezi z DSP (11.9.2006 9:50:04)

1.) Vrnjena dohodnina je samo tisto, kar si predtem prevač plačala. Torej je to poračun, ne tvoj dohodek ali dobiček, in ti tega ni potrebno vpisovati.
2.) Vlogo zate lahko na CSD vzame kdorkoli, pa tudi odda jo v tvojem imenu lahko kdorkoli (s tvojim pooblastilom in opravičljivim razlogom). Lahko pa jo tudi sama oddaš priporočeno po pošti.
3.) Na UE prijavi začasno bivališče in CSD seznani s tem, da živiš na naslovu začasnega bivališča. Še vedno moraš sicer iti na CSD tam, kjer imaš stalno bivališče, pri upoštevanju dohodka družine oz. gospodinjstva pa ti morajo upoštevati dejansko (torej začasno) bivališče.
4.) V vlogo vpišeš netto zneske. Vedno in povsod.

Stran: [1]