vneta dojka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje

Sporočilo

veritas -> vneta dojka (10.9.2006 12:46:15)

Pozdravljene!

Že dva dni imam problem z vneto dojko (zastoj mlečne žleze). Vročine nimam, le predel prsi me boli. Probala sem masirati, pa vroča voda, z zeljem obkladki, malega tudi probam nonstop dojit na tej dojki.
Kaj mi še svetujete, da bi to čimprej odpravila?

Hvala in lep pozdrav

DOLAR -> RE: vneta dojka (10.9.2006 13:43:44)

Najbolje je če imaš pumpico ker prsi od stiskanja zelo bolijo.Drugače pa večkrat pod vodo(tuširanje) in stiskanje,stiskanje.Tam kjer je zatrdlina stiskaj proti bradavici koliko le gre.Jaz sem dvakrat skoraj dobila mastitis a sem stiskala kar naprej da sem se zmazala.Jaz sem si dala na rdeči predel mrzel obhladek čeprav pravijo da s tem izgubiš mleko.Brez skrbi lahko probaš tudi to a ne preveč.Res pa je da topla voda odpira žleze a kaj  če ne blaži bolečine(sej meni ni).Otoka čim večkrat pristavi k prsi.Upam da problem najhitreje mine.[sm=metulj.gif]

veritas -> RE: vneta dojka (10.9.2006 18:55:53)

Hvala za nasvet - bom probala.

Stefka -> RE: vneta dojka (10.9.2006 19:26:43)

Pojdi v lekarno in kupi Lokohepan (meni so ga dali že v porodnišnici), z njim čim večkrat krožno masiraj dojko. Ne boš verjela kako hitro in zanesljivo pomaga pri zamašeni mlečni žlezi, čeprav je to sicer mazilo za krčne žile. Pazi samo, da ne pride na bradavico.

veritas -> RE: vneta dojka (15.9.2006 15:17:07)

HI,
Kupila sem si tudi to mazilo in po vztrajnem masiranju in dojenju se mi je pozdravilo. Hvala bogu, ker je drugače res zoprna bolečina.

Hvala in lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]