Kašice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

maca123 -> Kašice (9.9.2006 20:17:43)

Zečeli smo z uvajanjem kašice tako da mu vsak dan zveček pripravim mleko in vanj vmešam dve do tri žlice kašice. To nekako poje ampak ne prav rad čeprav sem mu kupila kašico z okusom banane. Zdaj pa ne vem ali prav pripravljam kašico ali bi mogla bolj gosto in jo ponuditi na žlico ali je prav da mu jo ponudim v flaški?

lenika -> RE: Kašice (9.9.2006 21:23:17)

Koliko je pa star tvoj otroček? Mogoče pa še ni pripravljen na gosto hrano.

Miss Piggy -> RE: Kašice (9.9.2006 21:28:09)

Mislim, da bi bilo bolje, če bi otroku ponudila gosto kašico na žličko. Saj traja nekaj dni, da se navadi lepo jesti, kašica v flaški je po moje bolj primerna že a malo starejše dojenčke, ki mogoče potrebijejo bolj "močen" obrok na flašo, vmes pa normalno gosta kašica na žlico.

eya -> RE: Kašice (9.9.2006 22:20:12)

Mogoče mu iz flaške noče tako tečt, pa se matra in prej obupa.
Po moje je bolje, da mu ponudiš kašico po žlički, saj se mora naučit požirati. Sprva naj bo precej redka, ko bo osvojil hranjenje po žlički, pa mu jo zgosti.

Smo pa tudi mi ravno v uvajanju kašic [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

maca123 -> RE: Kašice (10.9.2006 9:07:50)

Ja naš malček je star že 5 mesecev. Danes bom probala kašico na žličko.
Najlepša hvala za odgovor. Malo se še lovimo ampak upam da bomo počasi osvojili vse te navade.

bobek05 -> RE: Kašice (10.9.2006 17:04:48)

jaz sem našemu 1. ponudila kašico (Hipp-breskev) pri 4,5m - na žlico... 2 dni je je bilo več okrog njega kot v njegovih ustih, potem pa jih je začel na veliko pospravljat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

čokolino, čoko lešnik, razne sadne kašice itd. sem mu jaz dala kasneje kot npr. malico in moram priznat, da na začetku ni kazal pretiranega navdušenja, zdaj pa rad poje - malo za spremembo

maca123 -> RE: Kašice (10.9.2006 20:03:31)

Glede kašic še eno vprašanje ali naj bi bil obrok kašice samostojen obrok? Namreč na začetku gotovo še ne, ker danes sem ga mogla prej nahranit po flaški potem čez kake pol urice je pa pojedel tri majhne žličke kašice. Ali je to pravilno?

eya -> RE: Kašice (10.9.2006 21:50:08)

3 majhne žličke ne morejo biti samostojen obrok, so samo uvod v spoznavanje GH. Jutri bo pojedel že mogoče več. Kdaj pa bo to samostojen obrok, ti bo "povedal" otrok sam-ko ne bo zahteval dojenja ali mleka še po kašici.

Stran: [1]