AMC_Rok -> RE: AMC posoda (29.4.2012 1:36:13)
|
Oprostite, a če se v stvar malce poglobimo, lahko ugotovimo, da je razlik dosti več. 1. Akkuterm - dno posode: Ta alfametal, ki se kot material tako opeva, je AMC-jeva posebnost in je v bistvu masa, ki predstavlja dno. Ima lastnost, da se hitro segreje (zato je bil AMC-jev lonec vedno nekoliko hitrejši od zeptrovega) in da na račun količine več ur zadržuje toploto jedi. Ta lastnost omogoča prihranek pri energiji. Bistvo ni v X-platnem dnu, ampak v njegovi homogenosti. 2. Visioterm - termometer: Na trgu lahko dobite na tone posode, s takimi in drugačnimi "cagarji", ki pa Vam lahko služijo zgolj za okras, saj so neumerjeni in približno točni kakšno leto ali dve - nato pa vam v večini primerov voda iz leta v leto "vre" pri kakšni stopinji manj. AMC pazi na kvaliteto termometrov, zato so ti tudi večji kot ostali (več stika s pokrovko), zadnja generacija pa ima Sensoterm, merilec, ki ga vstavimo skozi pokrovko in meri dejansko temperaturo v elementu, in kot prvi ter edini na svetu omogoča spremljanje realnega stanja, tako da vedno veste, kaj se v loncu dogaja - in to brez zamikov. Tudi tukaj seveda prihranimo na energiji, saj ne potrebujemo venomer gledati "v pisker" in tako izgubljati dragoceno toploto. 3. Audioterm - piskač: Ker današnja gospodinja noče več biti klasična "gospodinja", po 2 uri priklenjena na štedilnik, je AMC že davno ponudil enostaven pripomoček Audioterm, ki opazuje kazalček na Visiotermu in z zvočnim signalom opozarja, če temperatura v loncu naraste ali upade. Ima tudi funkcijo timerja. Posledično uporabniku lonca niti ni več potrebno nadzirati in lahko v tem času počne kaj drugega. 4. Secuquick - hitra pokrovka: Ta izum, patentiran že davnega leta 1985, omogoča jedem, da se skuhajo v najkrajšem možnem času z minimalnim povečanjem tlaka v posodi; to dosežemo z ne ravno enostavno izvedenim sistemom ventilom. Pokrovka ima 2 stopnji, soft in turbo, katerih uporaba je odvisna od jedi, ki jo kuhamo - zelenjavo, krompir, riž, testenine kuhamo na soft, enolončnice, juhe in ostale "težje jedi" pa na turbo način. Tudi hitro pokrovko lahko nadziramo s piskačem, tako da imamo med pripravljanjem jedi proste roke. S to pripravico si v praksi prihranite 40-80% celotnega časa kuhanja in 35-75% energije v primerjavi z običajnim kuhanjem v AMC-ju (odstotek v primerjavi z navadno posodo pa je še kakšnih 5 točk višji). 5. Navigenio - nova kuhalna plošča: Marsikdo že pozna Atmosfero, določeni smo z njo odrasli in se naučili kuhati; je prenosna kuhalna plošča, prilagodljiva praktično vsem velikostim posode, in poleg osnovih kuharskih postopkom omogoča tudi gratiniranje in zapekanje, če jo postavimo NA element. Z novo generacijo in Navegenijem pa postanete v kuhinji popolnoma samostojni, saj lonec kuha namesto Vas - tehnologi so izrabili prednost protokola Blutooth in z njim povezali piskač in kuhalno ploščo - kar pomeni, da daste stvari v lonec, ga pokrijete in nastavite čas kuhanja - ostalo poteka avtomatično. Naštel sem glavne prednosti, ki ob uporabi upravičijo nakup AMC-ja; tudi sam sem pristaš tega, da je neumno kupiti nekaj, česar ne boš uporablja, in tako kdaj dobim kakšen izpuščajček, ko pri kom v omari najdem kaj koristnega. ;) LP, Rok (članek je objavljen v edukativne namene in je moje avtorsko delo - namen ni prodaja, ampak širjenje splošne zavesti o zdravem prehranjevanju)
|
|
|
|