suzi -> RE: spet Oleovit (15.9.2006 15:26:37)
|
Tudi mis mo na Oleovit d3, brez problema, eno kapljico na dan. Pri nas smo prav tako več kot zadovoljni z avstrijsko lekarno. Je pa zanimivo to, da vse povsod drugje ne komplicirajo ne z dodajanjem vitminov, sredstev proti krčem, širokim povijanjem, le pri nas delajo iz vsega cel halo. Ko sem vprašala če lahko grem kaj prej kot pri 4 mesecih na ultrazvok kolkov je bil cel halo, so mi rekli, da menda lahko če ni otrok na široko povit ponoči tako brca in si izpahne kolke (povijamo na široko le mame ki smo rodile v Ljubljani, v Kranju, Mariboru in Postojni naredijo UZ takoj v porodnišnici, da ne govorim o tujini). Glede ad3 kapljic sem jih tudi slišala da je pač a vitamin tako zelooooooo pomemben da brez teh kapljic pa res ne gre, pol pa malo prebereš in ugotoviš da je vitamina a dosti tako v materinem mleku kot v adaptiranem. Enako so menda nekateri pediatri proti avtstrijskim kapljicam proti krčem, da je češ to prevelika kemija in da otroci pač majo krče in da vse slej ko prej mine. No sem mogla še malo pojambrat.
|
|
|
|