spontani splav? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> spontani splav? (8.9.2006 9:17:57)

Pozdravljeni!
Že vrsto časa prebiram tale forum, tokrat pa sem sama prišla do kočljive situacije. Namreč, pred mesecem in pol dni sem zanosila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]..prelepo, ko zagledas tisti dve črtici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ampak danes zjutraj po hudih bolečinah in krčih, se je pojavil rjav izcedek, ki je dosedaj presel že v strjene krvave koščke. Sprašujem se, malo me daje psiha, slabe volje sem, ali je to mogoče splav?
Lahko mi prosim obrazložite koliko casa traja krvavitev pri SS - ali je to enodnevno ali več dni, ali je mogoče to kar se je meni zgodilo znak tega? Ali ti ginekolog v primeru SS poda kaksno potrdilo o pregledu, kakšne analize so potrebne...
Malo sem zmedena.
Hvala vsem
LP
Urška 

pocka -> RE: spontani splav? (8.9.2006 9:26:22)

Mislim, da bi bilo dobro, da čimprej pokličeš svojega gin. in greš takoj na pregled. 

Anonimen -> RE: spontani splav? (8.9.2006 9:51:42)

Abslutno moraš it kar takoj h ginekologu, da te pregleda in te, če bo potrebno, pošlje na abrazijo (čiščenje maternice). Res da je tole kar si opisala tipičen spontani splav, a upanje vedno ostaja...

SS sama (še) nisem imela, vendar kolikor sem brala na tem forumu krvavitev traja več dni. Ginekolog te bo pregledal, po potrebi poslal na abrazijo, tam pa ti bodo v materinsko knjižico zabeležili v katerem tednu nosečnosti si bila, kdaj je prišlo do SS in kdaj je bila opravljena abrazija. Dali ti bodo navodila za naprej (verjetno kak mesec ne boš smela imeti spolnih odnosov). Pri nizki nosečnosti (do 12.tednov) tudi ne opravljajo obdukcij in ne iščejo razlogov zakaj je prišlo do SS. Razložili ti bodo, da je bil plod verjetno zelo "slab" in ga je telo samo zavrnilo.
Sicer pa, ne bodi preveč žalostna, bodi optimistična in že čez par mesecev boš lahko spet zagledala dve črtici!

neisha -> RE: spontani splav? (8.9.2006 11:34:28)

Takoj k ginekologu. Jaz sem enkrat imela spontani splav - začelo se je tako kot zdaj pri tebi. Drugič pa so splav preprečili, bila sem na ginekološkem oddelku 14 dni in tudi naprej sem en mesec samo ležala. 

KODA -> RE: spontani splav? (8.9.2006 11:36:55)

Najbolje je,da greš takoj k ginekologu.Upam,da je vse v redu.

Zeanfe -> RE: spontani splav? (27.10.2006 23:22:04)

js sm pred dobrim tednom dni spalvila..... in še danes zelo zelo močno krvavim in se mi pojavljajo ti krvavi strjeni koščki.......baje pa da lahko krvaviš tudi do enega meseca.Upam da pri meni ne bo tako...:(

najina pikica* -> RE: spontani splav? (28.10.2006 20:00:58)

tudi jst ti svetujem,da čim prej pokličeš in obiščeš svojo g.......[sm=pikapoka2.gif]

Stran: [1]