bobek05 -> RE: Vstop otroka v vrtec-starost? (8.9.2006 7:48:59)
|
Midva sva ga dala zdaj v vrtec pri 14,5m - pač ni druge izbire, ker bova oba delala. Pa tudi drugače se mi zdi, da mu nisva bila več "dovolj", je že iskal družbo drugih otrok, se zanimal za vse mogoče... Včasih je bilo že kar težko se ves čas izmišljevat nekaj novega, vzgojiteljice v vrtcih pa so polne idej... Naš je danes v vrtcu šele 6. dan, pa že opažam pri njem napredek... npr. - noče pit iz magičnega lončka, ker vsi ostali otroci pijejo iz kozarčka, pa bi rad tudi on... - v vrtcu lepo sedi na stolčku za mizico ko je, doma pa ga moram ves čas animirat, da mu spravim kaj v usta - kaže željo, da bi sam rad jedel, pa mu pustijo, da na koncu malo "packa" okrog sebe - celo pusti, da mu okrog vratu dajo slinček, doma pa nit pod razno, da bi imel kaj okrog vratu... - z vzgojiteljico sta zjutraj (včeraj) zalivala rože - ona je zalivala, on ji je kao pomagala in včeraj popoldan je doma tudi kvazi zalival rožice s kanglico... kar sam je šel do rožic in se pretvarjal, da zliva nanje vodo Saj bi se verjetno še marsikaj našlo, ampak te stvari sem najprej opazila... Ti mali ful hitro vse pobirajo... P.S.: Težko je reči KDAJ je najbolj primerna starost. Jaz bi rekla, da je zelo odvisno od otroka do otroka. Poznam primere, ko so npr. se 11m veliko lažje in hitreje privadili na vrtec kot 3-letniki in čeprav jih veliko trdi, da ima otrok pri 3-letih bolj razvit imunski sistem in bi naj bil posledično manj bolan, to tudi ni vedno res. Kot sem že omenila - vsak otrok je knjiga zase in ga je treba kot takšnega obravnavat. Ti kot mamica najbolje poznaš svojega otroka in zato sama presodi, kdaj se ti zdi, da je "pripravljen" na vrtec. Veliko staršev žal nima možnosti presojanja in izbire.
|
|
|
|