Anonimen -> RE: Kaj je zdaj to?? (7.9.2006 14:58:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nelly Imam rahle bolečine podobne predmenstrualnim. Zdaj pa ne vem kaj je to? Ali gre slučajno že za kakšne blage popadke ali gre za kaj drugega. Čutim bolečino bolj kot pa ne čez celi dan vendar so razmaki po 2-3ure. noseča pa sem 34t. Naslednji teden imam pregled pa ne vem a ji naj povem ali ne. da mi ne bo rekla da sem panična ali karkoli. Če te boli večinoma skozi celi dan se je lahko že kaj začelo dogajat. Do jutri bodi pozorna na pogostost in intenzivnost bolečin (popadkov). Za lažne popadke je značilno, DA PRENEHAJO. Do jutri spij kako magnezijevo tabletko (magnezij preprečuje krčenje mišic in s tem krčenje maternice- čeprav je po 32. tednu jih treba jemati s previdnostjo). Če se bodo bolečine stopnjevale in bodo pogostejše takoj pokliči v porodnišnico. Bodi pozorna tudi na odluščenje čepa in/ali odtek plodovnice. Najbolje pa, da kar pokličeš svojega ginekologa in poveš kako je. Mene tvoje "predmenstrualne" bolečine močno spominjajo na popadke. Poročaj, kako si! Aja, kako pa je z gibi otročka? Se giblje več ali manj? Če se je "umiril" je to lahko znak, da bo počasi pokukal na svet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Srečno! Aja pa še to; vsako stvar je treba povedat pri ginekologu, pa naj bo še tako trapasta! Moraš vedeti, da zdaj te skrbi za otroka in ne ZATE ("da ne bo mislila da sem panična") pa tudi če si panična, kaj te briga, važno, da ginekolog pomiri tebe in se prepriča da je z otročkom (in tudi s tabo) vse v redu! Jz npr. sem bila v dvomih ali naj povem pri g. da je moj izcedek nekoliko zelenkast (v 36.t), pa sem vseeno povedala in so me ravno zaradi tega temeljito pregledali in poslali takoj rodit, ker je bilo "že vse zrelo". Ti kar lepo vse povej pri ginekologu!
|
|
|
|