|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj gostejša hrana?
7.9.2006 9:59:42   
Anonimen
mene pa zanima kdaj začnemo dodajati kašice,sokce,...  zakaj šele po 4 mesecu, za nedonošenčke, pa šele takrat ko dopolnejo 4 mesece gestacijske starosti??? zakaj pa ne že prej? kako in kdaj ste vi začele???
imam namreč prijateljico, ki ima 5 mesecev staro user posted image  in ji že vse je (sadje in zelenjavo).... jaz pa imam 3 mesece starega user posted image , po gestaijski starosti je star nekaj več kot 2 meseca....kaj mislite ali naj mu že začnem dodajati kašice ali ne?zakaj ne???
hvala za inf.!!!   user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj gostejša hrana?
7.9.2006 10:16:56   
Anonimen
ne in zakaj ne,zato ker je še prezgodaj.
jaz sem svojemu začela dodajati kašice pri 4 mesecu.Sedaj po raziskavah,pa naj bi se dodajalo po 6 mesecu

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2006 11:07:49   
bobek05
Anonimen, želodček še ni pripravljen, da prebavlja gosto hrano... zato pa ima veliko otrok krče, ker se morajo želodčki navaditi celo na mleko

V posvetovalnici ti bo marsikatera pediatrinja celo rekla, da začni z gosto hrano šele pri 6m, ampak mi smo tudi začeli prej (pri cca. 4,5m, ker je pokazal veliko veliko zanimanje za kašice)... Sokci se lahko pijejo nekje od 4m dalje, ampak naš jih ni maral. Mi smo šli kar direkt potem na kašice.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2006 11:19:10   
tincci
Anonimna, telo še ne more prebavljati take hrane. Od moje sodelavke je tudi jedla pri 5m čufte, to še ne pomeni, da mora tudi moja user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2006 12:00:43   
eya
Prezgodaj je...

Sploh pa imajo do 4. meseca refleks, zaradi katerega vse, kar dobijo gostega na jezik, pljunejo ven.

Mislim, da je trend nekje tak: če je malček na adaptiranem mleku, se začne s kašicami po dopolnjenem 4. mesecu, če je dojen, pa okoli 6. meseca.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2006 12:37:03   
lenika
Itak, da je prezgodaj.

Naš je star 4 mesece, pa ni probal še ničesar drugega kot moje mleko. Začela bom s kašicami in sicer najprej z rižolinom, potem pa počasi tudi z vajanjem sadja in zelenjave približno okoli 5. meseca.
Jaz mislim, da mu za sedaj moje mleko popolnoma zadostuje, ker se lepo redi in lepo napreduje črevesje pa gotovo še ni pripravljeno na gosto hrano.

Kar lepo počasi, nič ni treba hitet.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.9.2006 13:51:07   
zmajči25
Se strinjam s predhodnicami, da je dojenčku pri 3 mesecih absolutno prehitro dajati gosto hrano. Moja pri 6,5 mesecih je samo kakšno pretlačeno sadje ali korenček in kvečjemu rižolino, pa je z njo vse v najlepšem redu. Tudi pediatrinja nam je svetovala zeeelo počasno uvajanje goste hrane, ker tako majhni dojenčki sploh še nimajo v črevesju encimov, ki bi bili sposobni prebavljati drugega kot mlekec!
Zato kar lepo počasi in nič hitet, saj bo user posted image  imel celo življenje časa jest gosto hrano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2006 15:30:42   
Anonimen
no mislna sm na sadne kašice in ne rižolina,itd. sem pa mu že dala pretlačeno jabolko in ga ni pljunil ven, tko da očitno on nima takega refleksa,da vse kar je gostejša spljuva ven... aja pa ga je kar jedel, seveda samo eno žličko, pa ni bilo nič narobe, še zelo rad ga je jedel...
drgač pa pomojem mnenju kasneje začneš z uvajanjem goste hrane, več maš potem problemov... kot sem govorila z kolegicami... nisem mislna, da je od prijateljice user posted image  čufte al pa kej podobnga, kšn zrezek... user posted image  sej nima zob, je pa razne kašice (spasirano sadje in zelenjavo);
če ima še kakšna kako mnenje ali iz izkušenj al pa kar tako, , bi prosila zanj, drugače pa hvala vsem.... nisem pa vedela da se tako ozirate na norme....
jst mam vedno ob vsem kar preberem vedno dodatno vprašanje, zakaj mora biti tako... saj včasih tut user posted image ni smel pred enim mesecem ven, ko je prišel iz porodnišnice, zdaj grejo pa že direkt iz porodnišnice ven....

(odgovor članu zmajči25)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.9.2006 17:07:10   
eya
Kaj misliš s tem, da je več problemov, če kasneje uvajaš GH? Sigurno je manj možnosti za alergije, če hrano uvajaš kasneje. Vsaka mama pa itak izbere svojo varianto...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2006 17:39:54   
Nattka
Nam je pediatrinja svetovala GH šele po 6. mesecu in nič prej, iz razloga, ki so ga navedle že predhodnice. In  mleko (v mleku) je vse, kar dojenček potrebuje in mu zadostuje za normalen razvoj.
Res mi ni jasno, kam vse hitite z gosto hrano.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2006 20:43:04   
ribica.
Jaz sem naši prvi začela dajat gosto hrano pri dopolnjenem 4. mesecu.

Sedaj pa imamo 4 mesečnega fantka in še ni poskusil nič, razen mojega mleka. Zdaj je itak spet nova moda, samo dojenje do 6. meseca. Jaz osebno mislim, da se je bom kr držala, saj mi ful ustreza dojenje, njemu pa tud.  Pa še manj dela je.

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2006 20:47:47   
bomaja
Otroci, ki so na adaptiranem mleku, bi naj začeli z GH po 4. mesecu starosti, tisti ki so na dojenem pa po 6 mesecu starosti.

Oba dva mleka zadostujeta za zadovoljitev vseh dojenčkovih potreb do vključno šestega meseca, vendar pa je zaradi uvajanja okusov (adaptirano mleko je skozi istega okusa) priporočljivo uvesti kašice pri "adaptirancih" tako zgodaj - že po četrtem mesecu. Medtem , ko je pri dojenem mleku različnih okusov vedno dovolj - pač glede na to, kaj mati je.

Ni mi jasno zakaj bi bilo za otroka slabo, če začneš dodajati (šele) po 4. oz. 6. mesecu??? 

Vsa stroka namreč pravi, da je bolje en teden prepozno kot en teden prekmalu. Čeprav je dejansko tako, da en teden prepozno nič ne pomeni, en teden prezgodaj pa je lahko usodno (alergije).

LP

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2006 22:23:15   
sarazan
Otrok naj bi začel z GH, ko kaže znake, da je na njo pripravljen. Ti znaki so sedenje ob opori, odpiranje ust, ko gleda nekoga, ki je, "seganje" po krožniku in žlici na mizi in norenje, če mu ne daš nič iz krožnika user posted image , pa seveda mora predvsem imeti prebavila pripravljena na prebavljanje.

Vsekakor je uvajanje pred 4. mesecem nesmiselno, ker otrok nima od hrane nič. No ja, lahko (ne pa nujno) ima krče, drisko, alergijo,... Skratka nič koristnega.

Moja punčka je začela poskušat hrano kmalu po 4. mesecu, čeprav je dojena. Vsekakor smo šli počasi žličko za žličko in do 6. meseca uvedli ene 3 goste obroke, ki jim je včasih sledilo še dojenje. Ostalo je bilo dojenje.
Smo pa vzporedno ugotovili, da ne sme jesti breskve, marelice, naktarine in adaptiranega mleka, ki se nahaja v žitnih kašicah. Potrjeni alergiki nismo, mogoče bi pa nagnjenost k alergiji preprečila, če bi vseeno vztrajala do 6. meseca samo pri dojenju user posted image . Kljub temu, da punčka navdušeno in neizbirčno je gosto hrano že vse od začetka uvajanja.

(odgovor članu bomaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2006 0:29:50   
Seven*
Lahko si pametna, uvedes gosto hrano pred 6. mesecem in tvegas alergijo. Lahko pa pocakas in ne tvegas popolnoma nic. Odlocitev je pa tvoja. Kolegicam pa reci, da naj kaj preberejo raje..user posted image

Pa se to. Sama sem prvic bila "pametna" in uvajala pri 4 mesecih, pa nisem imela nic od tega, otrok pa je slabse od otroka, pri katerem sem gosto hrano uvedla pri 6 mesecih. Pravzaprav skoraj pri 8 mesecih, ce smo natancni, ker je do takrat pojedla samo kaksno zlicko.

Materino mleko zadosti 80% snovi do otrokovega enega leta.

Gospa sem.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.9.2006 23:08:46   
Vesnika
Anonimna, ti je slučajno ime Katja? Oprosti, ker sem nesramna in sprašujem, ampak nekaj časa nazaj sem zasledila zelo podobno vprašanje in na podoben način postavljeno, kot je tvoje. Že takrat so vse mamice odsvetovale gosto hrano, svetovale pa mleko. Jaz se s tem POPOLNOMA strinjam. Dojenčki resnično rabijo veliko časa, da se navadijo na življenje izven mamice... Saj razumeš...

Andražek je pa smeheca pojedel... :)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?