Kako ukiniti večerno dojenje? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Metuljček Cekinček -> Kako ukiniti večerno dojenje? (7.9.2006 9:09:10)

Včeraj smo začeli z ukinjanjem večernega dojenja. Ker je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] star 10 mesecev, sem mu namesto dojenja ponudila adaptirano mleko. Očitno mu okus ni odgovarjal, ker ga po začetnem okušanju niti slučajno ni želel piti. Zato sem mu pripravila nekaj riževe kašice, ki jo je nato že napol v komi pojedel, potem pa v posteljo in spat.

Moje vprašanje pa je naslednje: Mu lahko namesto adaptiranega mleka ponudim kar kravjega, če bi mu okus morda bolj odgovarjal? Drugače je poskusil že vse mlečne izdelke pa tudi kravje mleko je že poskusil v pire krompirju in v palačinkah.

Ali pa naj mu rajši za večerjo ponudim kar riževo kašico?




Marogica -> RE: Kako ukiniti večerno dojenje? (7.9.2006 9:11:48)

Mi smo našemu ponudili kar kravje mleko in to pri dopolnjenem 6. mesecu starosti, ker ni hotel nobenega adaptiranega (smo sprobali tri vrste). Vendarti priporočam, da mu daš kar mlečno kašico za večerni obrok, saj milsim, da otrok pri 10 mesecih potebuje že kaj več.
No vsaj mi smo tako delali in naše večerje so "linoti"




tincci -> RE: Kako ukiniti večerno dojenje? (8.9.2006 22:26:32)

Moja je tudi stara 10m in ji dam ob osmih mlečni riž, ob devetih pa spat. Po flaški nikol ni pila in tudi zdaj noče, pa naj bo tako.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.9.2006 22:51:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Metuljček Cekinček -> RE: Kako ukiniti večerno dojenje? (9.9.2006 10:55:33)

Hvala za odgovore. Smo res kar na večerji pristali. Pojemo riževo kašico in gremo spat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Malo me je skrbelo, ker ni želel piti adaptiranega mleka, ker naj bi do enega leta še vedno dnevno popil določeno količino adaptiranega ali dojenskega mleka. Ampak saj tudi Hippove in Milupine kašice vsebujejo adaptirano mleko (seveda tiste, ki se mešajo z vodo).




tincci -> RE: Kako ukiniti večerno dojenje? (9.9.2006 11:35:23)

Dejte mi nekaj povedat. Do prvega leta pol litra mleka na dan, je res?




Marogica -> RE: Kako ukiniti večerno dojenje? (9.9.2006 11:45:23)

IZVIRNO SPOROČILO: tincci

Dejte mi nekaj povedat. Do prvega leta pol litra mleka na dan, je res?


Ja oz. še vedno je enako(ta večji 5,5 let, ta manjši 21 mes). Naša dva sta dobila ca 0,5 l na dan in to v "obliki" mlečne kašice. Zjutraj ca 2-2,5 dcl mleka in Čokolino, Grisolino, Keksolino... zvečer enako in je skupaj ca 4-5 dl mleka. Vmes pa še kakšne skutice, jogurti ipd. To je vse, kar sta naša dva dobila od mleka.

p.s. To govorim za vikende in počitnice, ker v vrtcu zajtrkujeta kaj drugega. Doma pa nočeta. Vsaj v 95% ne. Pri nas je očitno Čokolino zakon[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]