Anonimen -> RE: PCO in epruvetka (29.9.2006 6:59:46)
|
Ajetam, ne sploh nisi butelj. Po enem letu mučenja te G z napotnico pošlje v ambulanto za neplodnost, tu imaš najprej razgovor z andralogom, ki te potem pošilja na razne preiskave (kri, slikanje maternice, operacije kot sta laparaskopija, histeroskopija, spermiogram za tvojga dragega), vse te preiskave se bojo vlekle tja od 1-2 let, pri meni celo več. Lahko ti da po razgovoru tabletke Klomifen, ki bodo spodbudile tvojo ovulacijo in boš lahko že po njih zanosila. Če ne, boš mogla vse reiskave dat skoz, ker brez njih ne prideš na umetno oploditev. Ko boš z vsemi preiskavami končala, da tvoj androlog vso dokumentacijo na konzilij, ki bo odločil ali si primerna za umetno oploditev in kdaj bo to. To se bo spet zvleklo, nekatere čakajo tudi do 1 leta. Nato imaš 4 postopke zastonj, krije ti jih zavarovalnica. Obstaja pa krajša pot in sicer privat v Dravljah, kjer so saoplačniški postopki (tudi v lj in mb G lahko imaš samoplačniški postopek, ponavadi takrat ko pokuriš že vse 4 zastonj postopke, so pa mnogo dražji kot privat v Dravlju). Tu je vsak drugi samoplačniški, vsakega drugega pa ti zavarovalnica krije. Ceno sem ti že prej napisala. Tu lahko prideš na vrsto takoj, ni takih čakalnih vrst, oz. jaz sem že v naslednjem ciklu pršla na vrtso in sem v 4 mesecih opravla 3 postopke. Vendar tudi tu moraš imeti že narejene preiskave ali pa ti jih tu naredijo mnogo hitreje, sam jih moraš plačat. Lahko jih najdeš na internetni strani www.neplodnost.com, tam je tudi tel št. in jih lahko pokličeš. V lj n mb imaš prve 4 zastonj, se pa načakaš ko butec, tu v dravljah pa vsakega drugega plačaš in skori nič ne čakaš. Vendar brez preiskav ne moreš na nobeno umetno oploditev.
|
|
|
|