katero mleko? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


tanja981 -> katero mleko? (6.9.2006 23:00:17)

zanima me katero mleko je najboljš uporabit v sledečem primeru:

moj knedlček zelo poliva.... takoj ko se najeva in pol lepo počasi vn spušča kr lep čas... tudi ko pančka...

prej sva mela aptamil1, dodajala sva ga že v porodnišnici in potem skoz do zdaj (prvih 14 dni ni blo nobenih težav, tut polivanja ne). Sva pa še samo na adaptiranem mleku kr neki časa (moje je prehitro usahnilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image])

Zaradi povečanega polivanja sem dva dni nazaj preklopla na aptamil AR. Po njem nč ne poliva, ampak danes pa fuuuul trdo kakca (kaka pa). Vsakič ko se previjeva kakca poleg ampak take knedlčke za lešnik velike in full trde. Pa tut vonj majo malo drugačen kot prej tisti mehki kakci.

A obstaja kako tako mleko da je gostejše kot aptamil1 ampak da ga ne bi zaštofalo kot ga je ta ar?
če ve katera za kako pametno varianto se priporočam!

Lp!




bobek05 -> RE: katero mleko? (7.9.2006 8:00:21)

ne vem če še ima kateri drugi proizvajalec prav posebej mleko proti polivanju... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  jaz vem tudi samo za aptamil ar, ampak kar se glede trdega kakanja tiče, ti naj povem, da smo mi tudi dolgo "eksperimentirali", ampak predvsem zaradi krčev...

najprej Pre-Aptamil, nato Aptamil1 (veliko krčev, kakanje normalno), zatem Hipp 1 (manj krčev, problemi s kakanjem), nazaj na Aptamil 1 (spet veliko krčev, kakanje normalno), potem pa prešaltali na Bebo - proti krčem je nek znak, ampak se več ne spomnim kakšen (skoraj nič krčev, normalno kakanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ) - in pri tem smo ostali (ko krčev več ni bilo, smo šli lepo na Bebo 1)

S temi adapt. mleki in kakanjem so bili vedno problemi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Očitno so v Aptamilu AR sestavine, ki pomagajo proti polivanju, a otroka zapirajo... Če ne najdeš druge alternative, imaš na izbiro troje:

- uporabljaš Aptamil AR in počakaš, da se polivanje neha ali vsaj zelo zmanjša in nato prešaltaš na nekaj drugega; medtem pa otroku daješ MOČNO sladkan čaj
- ne daješ Aptamila AR (pač neko drugo mleko) in se ubadaš s polivanjem (ter upaš, da bo čim prej minilo) - tako pač nimate problemov s kakanjem...
- mešaš adapt. mleko (npr. Aptamil AR in Aptamil proti zaprtju - sicer ne vem, če tak Aptamil obstaja, ampak adapt. mleka, ki so proti krčem običajno zapirajo - mi samo pri Bebi nismo imeli teh težav)

Jaz sem tudi en čas mešala Bebo proti krčem in navadno Bebo 1, dokler krči niso izzveneli... Le pazit je treba na razmerje enega in drugega mleka (ker se ne mešajo z vodo enako)... Jaz sem opazila tudi to, da je Bebe pojedel manj kot Aptamila - mu je bila Beba očitno bolj sitostna.

V glavnem, mi smo bili z Bebo zelo zadovoljni. Če bomo imeli pri naslednjem tudi težave z dojenjem, bom takoj začela z Bebo...

P.S.: Kaj pa Novalac? Vem, da je tega več vrst proti ne vem čemu vse... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




*Uršula* -> RE: katero mleko? (7.9.2006 8:12:19)

Novalac ima formulo proti polivanju, proti zaprtju, proti kolokam....Nasploh je Novalac zakon. Midve sva sprobali malo morje mleka pa ji edino novalac ustreza. Uporabljava Novalac 1.




tanja981 -> RE: katero mleko? (7.9.2006 9:31:40)

ja saj to sem tut razmišljala da bi zmešala pol pol ker mešata se pa oba v istem razmerju z vodo... upam da ga ne morem kaj preveč kiksnit če juva skupaj zmiksam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

bom vidla....

ker zdaj mam oba odprta po eno vrečko in še od obeh po eno zapakirano vrečko... za naše sončke itaq nardimo vse ampak ta mleka tut lih niso poceni in ne bi rada šla še ene škatle kupit pa spet zapravt par jurjev pol pa ugotovila da je itaq isti šmorn... bi rada vsaj nekak to porabla če je možno. Če ni bomo pa pač kaj drugega probali a ne?

no danes ponoči sva jedla sam apt1 pa laktozo pila med vsakim obrokom in zjutraj je bil kakec že fajn mehek pa tut vonja ni mel več močnega... tk da bomo še malo ekperimentirali kaj bo.





TONČI. -> RE: katero mleko? (7.9.2006 11:42:46)

Pri dojenčku sploh ni važno kakšno mleko pije. Poliva tudi če je dojen. Fora je samo v tem, da se malo preveč naje, pol pa more dat nekak ven.




tanja981 -> RE: katero mleko? (7.9.2006 16:00:50)

IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

Pri dojenčku sploh ni važno kakšno mleko pije.


tu se pa glih ne morem strinjat... res je polival ko je bil še dojen in tut po aptamilu, po ar pa ni čisto nič polival... pojedu pa je isto kot prej (količinsko).

kolikor jz vem polivajo zato ker jim ena mišica v želodčku še ne dela lih čist tk kot bi mogla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image](al so me pa napačno pri dohtarju informirali?)




DrejcDrejc -> RE: katero mleko? (8.9.2006 10:52:21)

Eni so bolj nagnjeni k polivanju, to je čisto telesne narave. Kolikor vem, je Novalac proti polivalnju vredi. Sicer pa proti polivanju ni samo hrana, ampak tudi splošno ravnanje z otročkom - da ga pustiš dlje časa v privzdignjenem položaju ali da tako celo spi, da večkrat vmes kupček podreš, da mu daš več miru po jedi itd.




Stran: [1]