Bonnie_RR -> RE: Uvajanje goste hrane na kratko (6.9.2006 16:24:08)
|
Jaz sem začela s kuhanim jabolkom (najprej malo soka), potem sem pa začela že s svežim sadjem (banana, jabolko, breskev, marelica, lubenica, hruška...). Dopoldne sva precej hitro prišla na celotni sadni obrok (mu je bilo zelo všeč in je pojedel toliko, da je bil sit najmanj 3 ure). Potem sem začela z zelenjavo v času kosila. Najprej po malem, vsak dan par žličk (korenček, cvetača, brokoli, grah...), potem sem začela dodajat zraven pire, pa malo sem mešala s kupljenimi kašicami. Zdaj mu dam že makarone, puranje meso, riž... No,vzporedno sem mu pa še popoldne dajala sadno-žitne kašice, grisolino... Midva sva kar hitro prišla na 3 goste obroke na dan. Je bil moj tamali namreč ful navdušen nad gosto hrano in je hitro pojedel toliko, da je bilo za cel obrok. Pa še nekaj: Jaz sem od začetka hrano vedno dobro zmiksala, naribala na steklenem ribežnu, kakorkoli. Pri 6 mesecih sem mu začela dajat samo z vilicami pretlačeno hrano in ga kakšni "koščki" sploh niso motili. Nekateri svetujejo, naj se hrana že na začetku samo pretlači. No, moj se je na začetku davil že, če je bila vmes kakšna pikica, kaj šele "košček". Tako, da to ni prišlo v poštev. No, sama boš tako najbolje znala ocenit kako in kaj, saj svojega otroka najbolje poznaš. Želim ti uspešno uvajanje goste hrane!
|
|
|
|