Anonimen -> dotiki/obiski novorojenčka (28.7.2004 19:33:51)
|
Ne gre za higieno in za strah pred okužbami. Gre za to, da je novorojenček majhen človeček, ki ima vso pravico do svojega intimnega prostora. Tako kot vsak odrastel. V teh prvih mesecih se pač ne more sam odločiti, koga bo vanj sprejel in mislim da bi to morali vsi upoštevati! ko je otroček toliko zrel, da s svojo mimiko in gibi pokaže ugodje ob fizični bližini neke druge osebe, takrat je pa druga pesem. Čeprav se sliši malo grobo, meni se zdi zločin nad malim novorojenim bitjem, da ga lahko vsakdo po mili volji prijemlje, boža, ljubčka. In konec koncev tudi zločin nad mamico. Jaz zelo cenim svoj "intimni" prostor in vem, kako grozno je, če sem prisiljena biti v neposredni fizični bližini nekoga, do česar mi ni. Pri vseh otrocih in odraslih to upoštevam. Pri otročku je hitro jasno, ali mu je do crkljanja, ali mu ni. Pa ne razumite narobe. Tudi jaz se rada crkljam, veliiiiiko-z mojimi otroci. In tudi s starimi starši se veliiiko precrkljata. Družabna sta in socializirana in zdrava. Ko sta se rodila, pa je bilo vsem mojim bližnjim jasno-brez prepovedi iz moje strani, da oba z noivorojenčkom rabiva čas. Zato toliko težje razumem ljudi, ki ne morejo sprejeti tako naravne stvari! Pozdrvčke vsem! Nojči, 30 6/7:sloncek:
|
|
|
|