čaj in kopanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


*Uršula* -> čaj in kopanje (5.9.2006 20:45:12)

Pozdravljene!

imam 2 vprašanji:
- patronažna mi je rekla da moji [sm=duda.gif] laho dajem čaj 3x na dan po 30 ml,ampak moja [sm=duda.gif] popije 150 ml na dan, včasih zudi več. Naj še povem da ni dojema, ampak dobiva mleko Novalac. A je to vseeno ok?
- Ali lahko skopam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] 3 dni zapored, ampak tisti dan ki ni namenjen kopanju jo samo namočim v vodo ker se mi zdi da je tako prepotena in ji to pomaga.Stara je 5 tednov.

lp 




noe -> RE: čaj in kopanje (5.9.2006 20:53:40)

Jaz sem skoz delala tako,  kot se mi je zdelo prav. Če spije toliko čaja je verjetno žejna, kar je normalno , če je vroče.Kopam ga pa tudi vsak dan , ker se mi zdi pol tak fajni, da bi ga kar pojedla, sam če ni fejst vroče ga kak dan samo z vodo umijem, nič šampona.
Delaj, tako kot sama misliš , da je najboljše za tvojo pikico pa se bosta obe fajn počutli, lp




Mojca P. -> RE: čaj in kopanje (5.9.2006 20:57:12)

Ce kljub caju tudi mleko lepo popije, ni problema.
Kopaj jo pa kadar pac hoces, mogoce res ne vedno z milom, sicer jo pa osvezis lahko tudi veckrat na dan...se po kopanju pri taki vroci sigurno tudi dojencica bolje pocuti.





petja -> RE: čaj in kopanje (5.9.2006 20:58:54)

Glede kopanja: jaz sem svojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kopala vsak večer, od takrat naprej, ko jo je patronažna prvič skopala. Kopala sem jo v navadni vodi, 2x na teden pa sem jo dodala vodo prekuhanih kamilic, 1 x na teden pa sem uporabila milo.

Ne razumem, zakaj je ne bi kopala vsak dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




lenika -> RE: čaj in kopanje (5.9.2006 21:01:32)

Naš je dojen in čaja noče, kopamo pa ga vsak dan, od tega približno 2x na teden z milom.




tanja981 -> RE: čaj in kopanje (6.9.2006 14:18:29)

glede čaja... moj spije vsakič vmes med obroki cca 20ml, se pravi čez dan skoraj deci. Sva pa tut na adaptiranem (aptamil ar).

Kopamo pa se tudi mi bolj kot ne vsak dan. Se pa okopava v navadni vodi, 1x na teden dodajam kamilice. Mila ne uporabljava, razen čisto malo 2x tedensko za lasišče (tako mi je svetovala patronažna).

Se mi zdi da našim palčkom prav paše osvežitev v tej vročini




monika30 -> RE: čaj in kopanje (6.9.2006 16:10:15)

Po mojem je fajn. če toliko spije, je pač žejna, če ne bi bila, sigurno ne bi pila. Naš sploh ne mara čaja, ene par požirkov na dan.

Glede kopanja pa je tudi meni patronažna rekla, pa tudi meni se zdi, da mora biti otrokom, sploh v teh vročih dneh osvežitev, če ga namočiš v vodo. Če pa je kdaj bolj mrzlo, pa ga samo umiješ. Tako delam jaz.

Lp.




Stran: [1]