po cepljenju ful plavica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


livia -> po cepljenju ful plavica (5.9.2006 20:03:20)

V petek smo bili drugič cepljeni. Danes pa smo imeli kontrolo za kolke in se je ortoped kar malo začudil kako plavico ima naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] od cepljenja. V bistvu je sedaj že dobro, kako je šele bilo.
Prvič nismo imeli po cepljenju nobenih težav, na mestu vboda je ratala ful zatrdlina in rdečemoder flek.
Drugič je dobila ponoči vročino 37.6 in spet na mestu vboda ful zatrdlino in rdečemoder flek, kakih 3 cm premera. Zgleda podobno kot kaka huda plavica. Na to mesto sem ji ene 2 dni dajala led med previjanjem.
Jaz sem mislila, da je taka plavica normalna, da to dobi vsak otroček po piku, pa sem danes, po reakciji ortopeda ugotovila, da ni čisto tako.
Kakšno zgleda vaše mesto uboda po piku?




pomarančas -> RE: po cepljenju ful plavica (5.9.2006 21:18:48)

Mi smo imeli ravno danes 2. cepljenje in do zdaj ni na mestu vboda nič vidnega (samo pikica od vboda); če se bo še kaj pokazalo, še sporočim, ampak upam da ne... Danes sploh ni bilo nobenih znakov, da je bil cepljen; razen tega, da je čez dan zelo malo spal, in sicer samo 1,5 ure (pa ob 6-ih zjutraj je vstal), tako da je bil zvečer ob 7-ih, ko sva se spravljala spat grooozno razdražen in ga je samo fen umiril. 
Drugače pa tudi pri 1. cepljenju ni bilo na mestu vboda nobenih znakov; je pa bil mali full tečen cel dan in skoz bi se po rokah nosil, ampak je tudi trajalo samo tisti dan.
Aja na mesto vboda pa skoz dajem alkoholne obkladke, pediatrinja je pa rekla, da lahko tudi samo vodo.




frutka_ -> RE: po cepljenju ful plavica (5.9.2006 21:25:58)

Moj mali je tudi po vsakem cepljenju imel reakcijo, običajno povišano temp., razdraženost, jokavost,...
Na mesto vboda pa preverjeno pomaga dati obkladek od kamilic. K pediatru sem si običajno nesla  kakšno filter vrečko kamilic, jih tam pomočila pod vročo vodo, mu obklaked položila na rito in pleničko gor. Običajno sem mu obkladek nato še parkrat menjala tekom dneva in resnično ni bilo nobene plavice več. Poskusi!




kati* -> RE: po cepljenju ful plavica (5.9.2006 21:48:15)

živjo

če si merila temp. v ritki ali ušesu - je to popolnoma normalna temp. in ti ni treba skrbet. Modrico pa ima lahko vsakdo (tudi odrasla oseba) od injekcije in je tudi dokaj običajna in pogosta reakcija (predvsem je pomemben način, kako se injekcija da). Če izginja normalno, kot vsaka modrica, ti ni potrebno skrbet. 




Stran: [1]