|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Divjanje motoristov - nesreča
5.9.2006 11:14:55   
niki5
Vsaj teden dni (odkar jaz vem) se na novi še ne zgrajeni avtocesti na našem koncu dogajajo prave dirke motoristov. Vsak, ki se pelje po mostu, čez avtocesto, ve da se nekaj dogaja, namreč vedno je polno ljudi in ob strani parkiranih avtomobilov. V neposredni bližini pa se tudi nahaja policijska postaja, zato me čudi da ne odreagirajo in ne poskrbijo za varnost, kajti ob cesti in na drugem voznem pasu je vedno polno otrok.
V nedeljo pa se je le zgodila nesreča. Motorist je povozil fanta, ki naj bi obiskoval 5 r. OŠ. Fantek je v komi in imal hude poškodbe glave. Eni pravijo, da je prečkal cesto, ko je motorist pripeljal mimo, na televiziji pa  so poročali, da je stal ob strani, ko je motorist nenadoma zavil levo in ga povozil.

Pričakovala sem, da bo vsaj za nekaj dni mir pa je bilo včeraj spet divjanje.
Sprašujem se ali se res ne da kaj takega preprečiti?

< Sporočilo je popravil niki5 -- 5.9.2006 11:20:49 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
5.9.2006 11:18:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Divjanje motoristov - nesreča
5.9.2006 11:18:49   
Sita
To je najbolje poslat direktno na policijsko postajo. Da naj naredijo že red!

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2006 11:20:17   
Anonimen
Sem videla včeraj po TV. Ja a policija še sedaj nič ne ukrepa? Potem bodo pa spet "odgovorne" iskali, ko bo prepozno.  No, saj za eno družino je že. Grozno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2006 11:22:40   
niki5
Sosedje so že večkrat klicali policiste, policisti pa samo nemo opazujejo dogajanje. Če že dovoljijo tovrstne dirke, naj vsaj poskrbijo za primerno varnost.

Midva z mojim sinom sva en dan želela rolat, nisva vedela za motoriste, tako sva prišla do mostu, se spustila do ceste in samo obrnila. Mali me je še prepričeval, da prečkava cesto, ker je bil nasprotni pas prazen pa si nisem upala. 250 na uro mimo prileti, sploh ne veš kdaj te zadane..

Stisne me, ko pomislim kaj vse se lahko še zgodi..

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2006 11:44:02   
Naja31
Niki5, kje živite?
Domnevam da je to v naši bližini. Koseze?

Sploh nisem vedela. Mi smo se enkrat peljali s kolesi po novi AC, ampak je bila čisto prazna. Zdaj sigurno tega ne bom več predlagala.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2006 11:50:27   
Anonimen
nisem najbolje razumela posta. policisti ne morejo biti 24 ur na novo zgrajeni še neodprti avtocesti. lahko patrulirajo in občasno preverjajo ne morejo pa  bit tam non stop. graditelj avtoceste bi moral preprečiti dostop do avtoceste ne pa policisti. lahko pa če opazite to divjanje pokličete 113.

če pa se to dogaja v naselju, pa lahko za umiritev prometa predlagate da se položijo ovire na cesto,ki umirijo promet, motoristi pa ne morejo divjati čez njih.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2006 11:53:19   
Anonimen
graditelj avtoceste bi moral preprečiti dostop do avtoceste ne pa policisti.

Če je to tako, pa bi policisti ob prijavi divjanja morali pri graditeljih preveriti, če so preprečili gostop, in če niso, ustrezno ukrepati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2006 12:21:12   
Anonimen
Grozauser posted image

Divjanje motoristov pa na žalost ni omejeno samo na novo avtocesto. Po Celovški skoraj vsak večer "trenirajo"user posted image . Vozijo po zadnjem kolesu, obračajo na prehodih za pešce... In to "treniranje" traja tudi po nekaj ur skupaj. Policaji pa na radarju merijo hitrost in ustavljajo avtomobile. Medtem ko motoristi lepo mimo norijo. Policaji jih samo opazujejo - ustavijo pa itak nobenega. Pokličeš policijo 2x, 3x... Poveš kje se zbirajo, kakšen motor vozijo itd.... Pa se ne zgodi nič.

Jasno pa je, da ne more policija spremenit razmišljanja teh cepcev - lahko jih pa vsaj malo ustavi, ko ogrožajo ljudi okoli sebe. Ne pa, da se zganejo šele takrat, ko je prepozno.

Kakšna je pa odgovornost gradbincev pri zaščiti takega gradbišča pa ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2006 12:39:22   
srki
Vse kar lahko napišem je: GROZA.

Pa saj niso samo policisti tisti, ki bi morali ukrepati. A mislite, da si dovoljenje za to kaj lahko in kaj ne, sami pišejo. DRŽAVA je tista. Potem pa vse samo na policiste pada.

Najprej pa une motoriste v kakšno umobolnico poslat!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.9.2006 12:41:12   
soncek&luna
zabonka, policisti zal ne morejo ustavit motoriste.. motoristi jim brez problema uidejo... sem enkrat gledala k so imel policisti radar na dolenjki... in so enga motorista "streljali" ter ga potem hotl ustavit... ja valda... motorist je sam se bolj rocko obrnil in je svignil mimo njih, se preden je policist lahko liziko dvignil...

edina varianta bi bila konkretne prepreke na cesti (tiste zeblje al kako jim pravijo)... sej na rudniku se tut dogajajo dirke... in to ne samo z motoji pac pa tudi z avtomobili... pa v crnucah tudi v industrijski coni... zal so vsepovsod... selijo se iz enega konca na drugega

Mami, pika moja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.9.2006 14:00:09   
Anonimen
Ma saj vem, da nimamo v Šiški "ekskluzive" nad divjanjem motoristov in avtomobilistov... Mal sem se morala spihat in zdihatuser posted image
Kakorokli obrneš - grozljivo je, da so ljudje tako neumni in nedogovorni. Kot vemo, je človeška neumnost brezmejna...

Poškodovanemu fantku želim čimprejšnje okrevanje in lepo ter dolgo življenjeuser posted image

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.9.2006 14:11:24   
tanikaa
Bogi fantek in njegova družinauser posted image Zakaj mora vedno nastradat tisti, ki ni nič krivuser posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.9.2006 14:16:59   
niki5
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

nisem najbolje razumela posta. policisti ne morejo biti 24 ur na novo zgrajeni še neodprti avtocesti. lahko patrulirajo in občasno preverjajo ne morejo pa  bit tam non stop. graditelj avtoceste bi moral preprečiti dostop do avtoceste ne pa policisti. lahko pa če opazite to divjanje pokličete 113.

če pa se to dogaja v naselju, pa lahko za umiritev prometa predlagate da se položijo ovire na cesto,ki umirijo promet, motoristi pa ne morejo divjati čez njih.

Policisti so opazovali in ne odreagirali. Kako si pa to ti tolmačiš je pa tvoja stvar. Gre se pa za del avtoceste, ki je tik ob pasji šoli policije, policijska postaja pa je 500 m stran od omenjene ceste.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.9.2006 14:18:39   
niki5
Naja31, sem iz Podutika.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.9.2006 16:57:47   
abi
edina varianta bi bila konkretne prepreke na cesti (tiste zeblje al kako jim pravijo)...
user posted image

jaz pa mislim da je treba pritisnit na državo ker še vedno ni poligona kjer bi se motoristi lahko  varno"zdivjali".
Pa ne me napačno razumet  ker ne podpiram pre-hitre vožnje le teh.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.9.2006 17:21:46   
Anonimen
Ne morem, ne da bi se oglasila.
Zakaj vedno in povsod vidite kako so vsi leni itd... Če otroku ne gre v šoli, so krivi učitelji, če ne dobite nevem česa so krivi javni uslužbenci, za prometne nesreče so krivi policisti, za rope in umore tudi...

Niso krivi tisti, ki jim je služba služiti nam, krivi SMO ljudje. Tisti, ki določeno nelegalno in nedovoljeno stvar naredijo in mnogokrat tudi tisti, ki samo stojimo ob strani in nič ne ukrenemo.
Enako je s tem divjanjem.
A zdej so policisti krivi, ker se je zgodila nesreča. Mislim, da ne. Predvsem so krivi tisti, ki ne upoštevajo pravil igre. Res pa je da so zato tukaj inštitucije, ki skrbijo, da se bodo ta pravila upoštevala.
Najprej pa moramo ljudje sami poskrbet za red v glavi, ker namesto nas ne bo zato poskrbela ne država, ne policija, ne sodni sistem še najmanj pa učitelji.

Starši ste tisti, ki vzgajate. Rezultati so vidni šele kasneje. Tudi takšni nad katerimi se zgražate.
Če bi bil vaš otrok na eni ali drugi strani - kakšne bi bile vaše reakcije?

Policisti so opazovali in ne odreagirali. Kako si pa to ti tolmačiš je pa tvoja stvar.

Patrulja je bila na 'prizorišču, ko se je nesreča zgodila. Čakala STA da OKC pošlje okrepitev, ker sama ne bi zmogla razgnat 'množice' motoristov. In seveda sta videla nesrečo - zdej se pa zgražajte...Ja vidla sta, pomagala sta lahko, prej pa nista mogla ukrepat, ker sta (kot že rečeno) bila SAMA in sta čakala okrepitve.

A ktera resno misli, da sta dva policaja kos razjarjenim in zabave željnim mladcem - in to ne enemu samemu - ter množici radovednežev???

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
5.9.2006 18:55:19   
niki5
Anonimna piše: Ne morem, ne da bi se oglasila.
Zakaj vedno in povsod vidite kako so vsi leni itd... Če otroku ne gre v šoli, so krivi učitelji, če ne dobite nevem česa so krivi javni uslužbenci, za prometne nesreče so krivi policisti, za rope in umore tudi...

Živo posploševanje.. sem brez komentarja..

Niso krivi tisti, ki jim je služba služiti nam, krivi SMO ljudje. Tisti, ki določeno nelegalno in nedovoljeno stvar naredijo in mnogokrat tudi tisti, ki samo stojimo ob strani in nič ne ukrenemo.

Več kot poklicati policijo ne vem kaj bi se dalo ukreniti. ODgovornost najbolj nosi motorist...
Glede na to pa da se skrivaš za anonimnostjo tako nima smisla razglabljati kdo stoji ob strani in kdo se ne upa ukrepati.. Glede na to, da si ne upaš pisati svojega mnjena pod svojim izmišljenim vzdevkom..

Najprej pa moramo ljudje sami poskrbet za red v glavi

Ljudje smo si različni. Sem proti kakršnemu koli nasilju in nikoli nisem otroku rekla naj udari nazaj, ko se ga je kdo privoščil, tudi ko ga je prijatelj v vrtcu davil in je moj fant padel v nezavest, se strašem tistega otroka to ni zdelo nič posebnega in v vrtcu so mi rekli, da smo mi (naša družina) bolj občutljivi za te zadeve.

Zato pa obstajajo določene institucije, ki morajo skrbeti za red, ker vsi nimajo ''čistih glav''. Najbolj me je pojezilo, ker so se začeli takoj naslednji dan spet voziti, drugače ne bi niti začela pisat vsega tega..

Starši ste tisti, ki vzgajate. Rezultati so vidni šele kasneje. Tudi takšni nad katerimi se zgražate.
Če bi bil vaš otrok na eni ali drugi strani - kakšne bi bile vaše reakcije?

Rezultati se vidijo že sproti. Motorist ni bil otrok, ampak 38 letni moški!

A ktera resno misli, da sta dva policaja kos razjarjenim in zabave željnim mladcem - in to ne enemu samemu - ter množici radovednežev???

aha, množica radovednožev naj bi bila nevarna.. ne razumem dobro..

mah sej nima smisla..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.9.2006 19:39:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne morem, ne da bi se oglasila.

Patetika

...tisti, ki samo stojimo ob strani in nič ne ukrenemo.

No, tako, draga anonimna - kaj lahko naredim več, kot to, da opozarjam na divjanje in posledično ogrožanje vseh udeležencev v prometu?

A zdej so policisti krivi, ker se je zgodila nesreča.

Patetika.

Predvsem so krivi tisti, ki ne upoštevajo pravil igre.

Se strinjam.

Res pa je da so zato tukaj inštitucije, ki skrbijo, da se bodo ta pravila upoštevala.

S tem stavkom si negirala svoje prejšnje pisanje...user posted image

Najprej pa moramo ljudje sami poskrbet za red v glavi, ker namesto nas ne bo zato poskrbela ne država, ne policija, ne sodni sistem še najmanj pa učitelji.

Dejstvo!  Seveda pa velja to tudi za učitelje, kajneuser posted image

Patrulja je bila na 'prizorišču, ko se je nesreča zgodila. Čakala STA da OKC pošlje okrepitev, ker sama ne bi zmogla razgnat 'množice' motoristov. In seveda sta videla nesrečo - zdej se pa zgražajte...Ja vidla sta, pomagala sta lahko, prej pa nista mogla ukrepat, ker sta (kot že rečeno) bila SAMA in sta čakala okrepitve.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
5.9.2006 19:44:38   
Anonimen
Več kot poklicati policijo ne vem kaj bi se dalo ukreniti. ODgovornost najbolj nosi motorist...
Glede na to pa da se skrivaš za anonimnostjo tako nima smisla razglabljati kdo stoji ob strani in kdo se ne upa ukrepati.. Glede na to, da si ne upaš pisati svojega mnjena pod svojim izmišljenim vzdevkom..

Nisem kritizirala tebe - nikakor ne..kje pa.

PRVI DEL JE BILO POPOLNO IN ZAVESTNO POSPLOŠEVANJE. Šele drugi del se je nanašal na tvoj pošt o tem kako policija ni nič naredila. Posploševanje pa zato ker me znervira, ko se pri takšnih in podobnih temah vedno znova spravimo ljudje (ne konkretno ti - spet posplošujem) na ljudi, ki bi po našem mnenju morali ukrepati pa niso. Policaji, učitelji, raznorazni javni uslužbenci so vedno na tapeti (ponavadi kot leni in nesposobni). Ampak dejstvo je, da je v večini poklicev velika večina ljudi, ki delo opravljajo s srcem in veseljem (tu pa tam kak slab dan, še nobenga ni pokopal), se pa vedno najde tudi tista manjšina, ki meče slabo luč na vse ostale.

Tud jst ne rečem, da so vse trgovke, frizerke, šivilje, natakarce visoke in prepotentne, itak da je kak procent tudi takih, vsi ostali pa so prou fajn ljudje. In jih mam prou rada. Malo manj mam pa rada policaja, ki mi napiše položnico, ker sem prehitro vozila, ampak konec koncev je to njegova služba, tako kot je moja sedet v pisarni in neki delat pač. In tako kot jaz verjamem, da z mojim delom pomagam ljudem in zanje naredim nekaj dobrega, grem stavit da zase misli tudi velik procent policajev, učiteljev, inšpektorjev itd...

Sam ne zdi se mi lepo 'obsojat' kar neki tja v tri dni, ker enostavno ne veš kaj je bilo odzadi tiste nepomoči. Kaj pa če je moj mož, brat, oče, fant bil tisti, ki je stal na vrhu AC in čakal okrepitev (morda od tu ideja o anonimnosti)? Kaj pa če nisem tako zelo anonimna, pa marsikdo poveže nik z mano? Pa ve kdo je bil tisti, ki je samo stal in nič naredil. Saj bi ga linčali, anede?

Pa še to...

Policija je bila klicana in patrulja je prišla. Ampak so čakali okrepitve. V tem času so se že začeli razhajat tako motoristi kot tudi firbci. In menda je v tem trenutku   otrok zapeljal prek ceste. In pravim menda, ker me ni bilo tam, da bi z gotovostjo trdila. Lahko pa verjamem na besedo.

S tistim o vzgoji sem pa hotla samo to povedat da smo mi vsi samo rezultat vzgoje naših stršev (no po nekih teorijah, po drugih so pa itak vsega okolje pa geni krivi).
Pa ne bi nadaljevala s tem in smetila teme.

Če te moti anonimnost ti lahko tudi na ZS pošljem obrazložitev, če ta zanima kdo je bil, kaj in kdaj, a je prav?

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
5.9.2006 19:54:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: niki5

Vsaj teden dni (odkar jaz vem) se na novi še ne zgrajeni avtocesti na našem koncu dogajajo prave dirke motoristov. glave.
.
Sprašujem se ali se res ne da kaj takega preprečiti?

Kolikokrat si poklicala policijo, če se je to "dirkanje" dogajalo že nekaj dni ?

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
5.9.2006 20:50:52   
Anonimen
Če te moti anonimnost ti lahko tudi na ZS pošljem obrazložitev, če ta zanima kdo je bil, kaj in kdaj, a je prav?

Matr sem brihtnauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
5.9.2006 21:33:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
5.9.2006 21:42:03   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 24
5.9.2006 23:07:14   
KODA
user posted image user posted image ubogi otrok.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?