Punce - nujno (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Anonimen -> Punce - nujno (5.9.2006 7:33:03)

Hojla!

Odpravljamo se na morje in ne vem, katero kašico bi zvečer začela dajat svojemu 6 mesečnemu dojenčku. V mislih imam nekaj podobnega kot Frutolino. Ima pa dokazano alergijo na jajca, za mleko pa še čakamo na izvide. Do sedaj sva se samo dojila, včasih je kakno bananco ali kakšno zelenjavo probal za okus, pa se mi zdi, da je vedno bolj lačen. Ponoči se je začel ful zbujat in je, tako da bi mu dala nekaj podobnega kot Frutolino.
Hvala za odgovore, čez približno 2 uri pa štartamo. A ja, ker do sedaj nisem uporabljala nobene stekleničke me zanima, če uporabljam kar tisto za mleko.

Mina1 -> RE: Punce - nujno (5.9.2006 7:42:19)

Ojla,

za jajca torej veš, da so zanj alerginčna, za mleko pa še ne, morda kupi tistega v tetrapaku sojinega, ne boš naredila nič narobe.

Prijateljičina mala je alergična na vse živo in tako sme piti le sojino mleko, po okusu naj bi bilo čisto o.k., za hranjenje pa uporabi kar flaško seveda, morda tisti pretočni cucelj, da bo šlo lažje ven.

Kašice z bananinim okusom imajo drugače dojenčki radi, ali pa mu namoči plazma piškotek v mleko, ga čisto zdrobi, tudi to sta imela mojedva na začetku zelo rada.

Na morju pa uživajte in upam, da se vam izzide tole s hranjenjem:))

noe -> RE: Punce - nujno (5.9.2006 7:55:48)

Če imaš še čas, imajo v dm kašice , ki niso mlečne in se jih pripravlja z vodo, moja prijateljica jih je kupovala tam, ker je njen alergičen na mleko.Moj je pa na jajca, tako da sem mu dajala kar mi je pač bilo všeč, samo brez breskve ,ker je alergena.
lep pozdrav pa ¨skoč v vodo enkrat zame¨[sm=smiley2.gif]

dskubin -> RE: Punce - nujno (5.9.2006 8:00:34)

Jaz sem začela z rižolinotom (ker je brez glutena), ki sem ga zmešala s svojim mlekom. To sigurno ni alergeno. Drugače pa nabavi kašice, ki se mešajo z vodo. Aja, kupovala pa sem od Milupe, ker je brez dodatkov (raznih sladkorjev, barvil ipd.)

MAREC06 -> RE: Punce - nujno (5.9.2006 8:11:56)

Sama sicer pijem sojino mleko, nisem pa vedela, da ga lahko 6 mesečni dojenček tudi.
Hvala za odgovore, se bom ustavila v KP v Sparu in DM, pa bom nabavila.

sarazan -> RE: Punce - nujno (5.9.2006 9:17:34)

Mi nimamo dokazane alergije na kravje mleko, vendar je Sara po vsaki žitni kašici z dodanim prilagojenim mlekom (se mešajo samo z vodo) dobila izpuščaje na ličkih. Drugače jo pa še dojim.

Zdaj ji dajem take kašice, ki se mešajo z mlekom. Dobijo se različnih firm in tudi z okusom, npr. banane, jabolka, slive. Lahko pa sama primešaš malo kuhanega jabolka/hruške ali sveže banane, če želiš.

Za mleko uporabljam pa Allernovo od Novalaca, sojino mleko z dodanim kalcijem in riževo mleko z dodanim kalcijem. Brez kalcija so ta mleka zgolj napitek in nimajo "funkcije" mleka. Tako pravijo punce tukaj na forumu in jaz jim verjamem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stari smo pa dobrih 7 mesecev.

coco -> RE: Punce - nujno (5.9.2006 10:45:26)

Če že nisi v trgovini.....
Mi imamo alergije na jajca in mleko. Od kašic kupujemo od Milupe, ampak samo tiste v modrih škatlah - te ne vsebujejo umetnega mleka. Večina teh kašic, ki se mešajo samo z vodo že vsebujejo adaptirano mleko, tako da če ostaja možnost da imate tudi na mleko alergijo, te kašice niso priporočljive.
Jemo pa tudi kašice od Alnature (v DM-ju, brez mleka) in pa od Bebi z okusom slive in gozdni sadeži.

lep pozdrav in prijeten dopust,
coco

Stran: [1]