celiakija in zanositev (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Anonimen -> celiakija in zanositev (4.9.2006 23:41:42)

Lep pozdrav, punce!
Imam eno vprašanje za vsa! Z eno zdravnoco sem se pogovarjala, da je lahko razlog za nepojasnjeno nezanositev (neplodnost) tudi celiakija, vendar nekako G na to ne da veliko. Me pa zanima, če ve veste kako bi lahko to videl pri sebi, kakšni so znaki simptomi pri odraslemu, na kaj moraš biti pozoren?

snorlax -> RE: celiakija in zanositev (5.9.2006 4:52:20)

Nekaj si lahko prebereš tu: www.drustvo-celiakija.si/

Drugače pa vem, da je bila neplodnost omenjena tudi na večih predavanjih na temo celiakije, samo ne vem točno, kako vpliva na to. Kolikor se spomnim, je bilo rečeno v smislu, da so pri ženskah s celiakijo pogostejši SS, samo ne me za besedo držat. Po moje je najbolje, da se obrneš na katerega od kontaktnih naslovov, ki so navedeni na spletni strani.

Srečno![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: celiakija in zanositev (5.9.2006 7:59:47)

Ja, sej neki sem že brala pa veliko kaj ne piše glede tega, pa sem mislila, če katera kaj več ve o tem glede nosečnosti! Baje je imela ta zdravnica nekaj parov, ki so šele kasneje ugotovile da imajo celiakijo in so začele s strogo dietoi n da je to potem pa uspelo in so zanosli! Ne vem,kaj je glede tega pa če katera ve, me zanima, če lahko kaj napiše!

Stran: [1]