moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

jasna&bijan -> moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (4.9.2006 22:13:36)

čisto sem že na robu z živci! oktobra grem študirat, zato sva z malim začela z uvajanjem v vrtec! razen tega, da zdrži samo kako uro, tepe druge otroke! nikoli prej se ni tako obnašal, pa tudi po tazadnji jih še ni nikoli dobil, pa tudi nasilnemu vedenju ni priča! v vrtcu pa kar udarja po vseh ki mu pridejo na pot, kaj šele, da mu kdo vzame igračo! od nežnega opozarjanja "to se ne dela, ker to punčko boli" me že boli glava, zaleže pa nič! mali se samo nasmehne in nadaljuje! ne vem več, kako naj ga obvladam! da o tem, kako mamice drugih otrok postrani gledajo sploh ne govorim! saj ne da jih ne razumem, ampak včasih pa je treba razmišljat, da je to otrok, ki se uči in neodrasel, ki ga je treba obsojat! prosim za kak dober nasvet, kako naj si pridobim malce avtoritete in kako naj mu dopovem, da to boli! aja, sem nekje prebrala, da naj ga nazaj! sem poskusila pio prstih pa me je še enkrat bolj nazaj! plu kričanje seveda!
hvala za pomoč!

babylove -> RE: moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (4.9.2006 22:27:14)

Moj sicer ne tepe (več) sistematično, ampak samo še tu in tam koga naklofta.

Če ti bo kaj v pomoč, sem reagirala tako:
Zgrabila sem ga za roko (močno, ne nežno) in jasno in glasno rekla 'ne, ne smeš tega delat, to boli. ne smeš tepst drugih otrok'.
Potem sem ga spustila in ga mirno, z lepšim tonom vprašala, če je razumel.
Potem pa: 'reci oprosti in pobožaj punčko'.

V prvi fazi sem bila huda in sem kregala, v drugi pa sem mu pomagala, da je popravil napako. Meni se je zdelo v redu tako in tudi delovalo je. Ampak pri vas pa ne vem, kako bo, če je že v vrtcu, saj ga ti ne moreš tega odvadit, če nisi poleg. Bodo morale vzgojiteljice.

Anonimen -> RE: moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (4.9.2006 22:39:24)

Babylove, tole mi je bilo pa zelo všeč![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jasna&bijan -> RE: moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (4.9.2006 22:53:44)

aja, pa še to sem pozabila, da je ravno tako naneslo, da se poleg vsega še odvajama od dojenja in da razmišljam, da je mogoče to kaj vplivalo na njegovo obnašanje! v bistvu pa ko tepe reagiram zelo podobno kot si napisala! in ko se naužije pretepanja, punčko tudi poboža! ampak minuto zatem zopet udari nekoga drugega![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
pa ko mu govorim,da se to ne dela in ga držim zaroko (tudi močno), se mi puli iz rok in sploh noče slišati kaj govorim!

frutka_ -> RE: moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (4.9.2006 23:00:19)

Po mojem se čuti ogroženega. Nekateri otroci ob vstopu v vrtec enostavno ne dovolijo drugim, da se jim približajo. Najverjetneje zato, ker se  v prostoru še ne počutijo varne in ker še niso navezali kontakta z drugo osebo.
Enostavno si "zgradijo" svoj zid oz. ne dovolijo da kdorkoli, razen tistih na katere je navezan, z njim naveže stik.

Po moje bo minilo, le pusti mu in dovoli da spozna otroke, skupinico, vzgojiteljico. Mislim da je sploh vzg. izredno pomembna v začetnem navezovanju stikov ter pri razvijanju medsebojnih odnosov v skupini (med otroki). Z raznimi socialnimi igrami ter precejšnjo mero potrpežljivosti boste uspeli prebroditi prvo krizo.

Kar pogumno!

P.S.:kaj si mislijo druge mame kar odmisli, ker se tvoj otrok najbrž obnaša drugače oz. se bo obnašal drugače, ko te ne bo. Nisi edina, ki ima takšne težave, veliko otrok v štartu reagira destruktivno ampak se situacija v 99% umiri...zelo hitro![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

frutka_ -> RE: moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (4.9.2006 23:02:17)

Evo, veš da sem sumila da ga dojiš...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ker sem sama v praxi imela podoben primer in je mamica otroka še dojila on pa se je metal po tleh, drl, zganjal vik in krik. Morda bi bilo bolje da bi ga uvajal ati.

noe -> RE: moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (5.9.2006 8:17:45)

Se strinjam s Frutko, naš tud, ko se brani ugrizne, sicer ne velikrat ampak ene devetkrat je pa ugriznu v celem letu v vrtcu, in pol ko prideš po njega , ugriznu je , ugriznu, poslušaš pet minut. Nikol pa mi niso povedle , zakaj je ugriznu,  pol sem pa vzadnič vidla , da mu je en fantek avto vzel in naš ga mu je seveda nazaj, pol ga je fant udaru po hrbtu in to res fejst, naš pa ga je v obrambi nazaj ugriznu. Ne zagovarjam ga in vem , da ni prav , da grize sam zase se pa more potegnt, ker drugače ga bodo pohodli.Moj brat se nikoli ni branu, pa jih je od vrtca pa do četrtega razreda kar naprej fasu, pol sem se pa jaz morala za njega tepst, ker on je kar počepnil, kot kura in držal , da jih je dobil.[sm=smiley18.gif]

Anonimen -> RE: moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (5.9.2006 8:26:16)

strokovnjaki pravjo, da ni dobro odvajati od dojenja ob življenskih prelomnicah, npr ko gre v vrtec... to za otroka pomeni totalen šok. itak gre skozi separacijsko krizo, to je proces, ko se mora ločiti od mamice, s katero je do zdaj bil cele dneve in hkrati mu hočeš še dojenje ukiniti, ki pri 22. mesecih pomeni druženje z mamico in ne več hranjenje. zato je bolje dojenje ukiniti preden gre v vrtec ali počakati, da se navadi na novo okolje in odsotnost mamice.

PS: sem dojila do 20. meseca, uvajanje v vrtec je šlo gladko (pri 11. mesecih). odvajanje od dojenja pa je bilo tudi spontano in nič stresno, vendar tisti mesec, ko sva bili skupaj doma na počitnicah.

Anonimen -> RE: moj 22mesečnik v vrtcu tepe!!!help!!! (5.9.2006 16:33:48)

Tudi mene je presenetil podoben problem, ko sva z mojim 2.5 L začela z uvajanjem. Pa se ne dojiva že skoraj 2 L. V vrtcu odriva vrstnike, tuli, če se mu kdo približa, ne pusti prijemati igrač, ki so v njegovi bližini...sploh ne vem, kako naj reagiram, razen, da se veliko pogovarjava, ga opozarjam na prijeten in manj prijeten način. Vzgojiteljici pa nič, da bo minilo...Prej je bil v varstvu pri babici in tovrstnih znakov agresije do drugih otrok nikoli ni kazal...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.9.2006 22:18:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]