petja -> RE: Spanje 8.mesečnice (3.9.2006 11:49:48)
|
Meni so punce, ki so vse to tudi dale skozi, dale naslednji nasvet: PUSTI JO JOKAT. Sliši se ful kruto, vem, ampak otrok je pri 8. mesecih že zelo dojemljiv za vse in točno ve, kaj počne. Tudi tvoja punčka točno ve. Tvoja 1. napaka je, da jo dvigneš iz posteljice. Glede na to, da se čez nekaj trenutkov začne smejati in kazati proti igračami, to pomeni, da ji nič ni. V celi noči je nikoli ne dvigni iz posteljice in ne prižigaj luči. Ko bo začela sitnariti, jo nekaj časa pusti (10 - 15 minut). Potem pojdi do nje, jo pobožaj, daj dudo, ji z mirnim glasom reči, da je noč, da je čas za spanje, jo še malo pobožaj, in pojdi stran. Seveda bo tamala še vedno težila, ampak ti se moraš striktno držati tega postopka, ne smeš popustiti. Naj ti že vnaprej povem, da se bo vedno bolj drla, ker ve, da če se fejt dere, da doseže, da jo dvigneš. Ne naredi tega!!! Pojdi do nje, ji daj dudo, jo pobožaj, ampak to je to. Take žurke bosta imeli nekaj dni (pri nama je trajalo 5 noči - tako, da ti tole govorim iz lastnih izkušenj), čez dan boš sesuta, ampak verjemi, da se bo splačalo. Eni otroci so pač taki, da moraš kdaj bolj na "grob" način jim dati vedeti, da ne bo vedno po njihovo. Eni pa sami od sebe spijo celo noč. Ti moraš biti dosledna, itak bo vedno v vzgoji tako. Poznam veliko punc, ki imajo po 2 in 3 leta stare otroke in imajo take žurke ponoči. Ene so ponoči otrokom dajale kakav, zdaj se pa otrok vsako noč dere "Benko". Druge spijo le tako, da otrok spi pri njima s partnerjem v postelji. Ker niso pretrgale tega "izsiljevanja". Tiste, ki so pa naredile red, pa imajo mir. Tudi jaz imam zdaj mir. Spat gre okrog 20h, spi do 5-6h, potem jo pa vzamem k sebi, podojim in spiva še do 8-9h. Meni je pomagala knjiga Zdrav dojenček in otrok, kjer je dobro napisano, da otrok po 6. mesecu naprej ne rabi več hrane ponoči, hkrati pa je notri opisana metoda "nadzorovanega joka". Jaz ti toplo priporočam, da narediš to, pa bodi dosledna in ne popustiti. Jaz sem se ponoči jokala skupaj z njo, ampak sem vedela, da ne smem popustiti. Zjutraj sem jo objemala kot nora! Je pa zdaj tamala ful bolj pridna čez dan, ker se naspi ponoči. V vseh pogledih je bolje. Odločitev je seveda tvoja, je pa tudi nekaj punc na RR napisalo, da so uporabile to metodo, in je delovalo.
|
|
|
|