|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moji starši
3.9.2006 11:03:54   
Fani.M
Pokličejo enkrat na nekaj mesecev. V prvi minuti vprašajo, kako je vnukinja, v vseh ostalih razlagajo, kako rastejo otroci njihovih prijateljev. Kadar pokličem jaz, se prvo minuto preskoči.
Ko pridemo na obisk, nam skuhajo kavo, postrežejo malico in se izgubijo neznano kam. Oče včasih ostane doma in bere časopis ali knjigo.

Sedaj začudeno sprašujejo, zakaj njihova vnukinja ne bo pri njih v varstvu.
Ne vem, kdo je tu bolj zmešan. Samo žalostna sem....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moji starši
3.9.2006 11:21:08   
digi
Eh ne bit žalostna.... Samo toliko, da veš, jaz bi bila vesela.... Moji pa so mi neprestano za petami.... Mati še tolko, da ne hodi na WC za mano. Groza. Pa, ko nisem bila doma sem prišla pa so vse hotli vedet, še moje finančno stanje, potem pa so vse po vasi nosli.... Saj pravim, razumem po eni strani, da si žalostna, po drugi strani pa malo razmisli kako bi bilo, če bi bila situacija čist v drugo smer..... Saj bo:)

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Fani.M)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.9.2006 13:11:35   
Anonimen
Jaz te pa razumem in vem, da ti je hudo. Sem daleč stran od domačih in se vidimo zelo poredko. Če me že pokličejo, poslušam njihove probleme in probleme sosedov, kar me pa najmanj zanima.
Vsako leto, ko gremo na morje, jim odstopimo hišo, da so lahko pri nas. Letos, ko nas ni bilo so nam naredili kar nekaj škode in ko sem jim to omenila, so me grdo napadli in me zmerjali. user posted image  Potem se pa čudijo, zakaj jih nič ne pokličem. Mi pri njih ne moremo prespat niti eno noč, čeprav tudi živijo v svoji hiši, ki ni ravno majhna. Da se pa samo za nekaj ur vozimo več kot 100 km, mi je pa tudi brezveze.
Še bi lahko naštevala, pa nima smisla. Sem prej gotova, če rečem, da so ČUDAKI.

(odgovor članu digi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.9.2006 13:39:56   
Anonimen
Tut jaz se na tem mestu ne bom podpisala. AMpak verjemi mi da te popolnoma razumem. Mene je moja mati postavila pred vrata. V nosečnosti me je poklicala 2 x , češ če še vedno bruham?! Ker sem 8 mesecev. Od nje nisem dobila nič, še na poroki ne bom komentirala stavri.

In ker se sedaj še naprej ekstremno obnaša. Mojemu bratu pa njegovi, ki je zanosila v 2 al 3 letniku srednje šole pa....dobijo vse, lahko živita doma pri njih, plačevat ne rabita ničesar, kolikor sem zvedela sta za otroka vse dobila, sicer ne vem koliko od mojih, ampak vseeno. Men nihče ni dal ničesar, pa ne me narobe razume, ko sva se midva z možem odločila za otroka sva računala na to, da bova vse sama kupila, ampak se mi je vseeno obnašanje mojih zdelo zlo mimo.

No sedaj pa se obešajo name in pravijo kako zvišano hodim po svetu, ker ne morem prenašat boge bratove punce. Da sem zlo podla....ampak naj mi zaboga nekdo pove kak naj maram človeka, ki se je "naselil" v mojo bivšo sobo, da poslušam cel čas, kako je dobra, kako vse dela, česar jaz nikoli nisem počela,.....in po tem takem še pričakujejo, da se bom jaz vozila po njihovo na moje stroške vsaj vsake 2 tedna 150 km v eno smer, sam zato, da bodo oni videli njihovega vnuka, mene pa itak ni v njihovih očeh.

NE HVALA za tako familijo. Sem raje vesela s tem kaj imam. Veselega otročka in najboljšega možeka na svetu. Mi je čist dovolj.

Zato draga anonimna, ne se sekirat, vem da ful boli, ampak bolj ko se jim boš pustila bolj bo bolelo. Jaz sem se raje distancirala in priznam da je lažje življenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.9.2006 13:54:43   
digi
Joj joj.... Mislim, da murm tud jaz malo bolj opisat mojo situacijo, da ne boste mislile, da se pritužujem, kljub temu, da imam tako zlate staršeuser posted image ....
Pri 15 letih, ko sem šla v SŠ so nehali skrbeti za mene, pri 19 oz. tik pred tem me je mati vrgla ven in mi rekla naj grem kar delat (bila sem namreč namenjena na šiht- delam pa že od svojega 16 leta), da bom vedla kako se dnar služi in ob tem moram omeniti, da je moja mati stara 41. let in ima jutri svoj prvi delovni dan.... Oče je alkič in to takšen, da je po 10-ih letih "abstinence" ugotovil, da bi pa on še vseeno mal žungal, star pa je 62 let. Mislim halo?! Imam tri mlajše sestre, ki so vse v SŠ.... In sedaj si predstavljalte mojo mater, ki me je vedno imela samo za svojo največjo napako, ker me je pač imela pri 17-ih, kako plazi za mano in igra full skrbno mamico. za bruhat. In kot že rečeno, nekaj se hoče na veliko pogovarjat, potem pa po vasi trobi okrog kak pa kaj. Doma sem samo zato, ker pač ni bilo sedaj na vidiku drugega STANOVANJA IN IMAJO FULL VELIKO BAJTO, KI SICER PROPADA. zATO SEM SE ODLOČILA, da vsaj za nekaj cajta pridem domov. JAsno sem povedala, da bom pač uredila zgornji štok, kar pomeni vse in da je to to.... in seveda da dam za stroške, ampak da nočem da mi kdo hodi za ritjo, me nadzoruje ali se za mojim hrbtom pogovarja o meni oziroma moji družini.... In vsi so se valda strinjali.... Prvi dan. NAslednji dan pa se je že začelo... JA si dobila pošto s CSD- mislim čakala je, da odprem, da bi videla kolk dnara dobim za paket- valda ji nisem pokazala. Pa potem ja kam greš? PA to ne moreš tak naredit.... Joj pa ne delaj tolko, da ne bo z mojim vnukom kaj anrobe.... da bi mi pa prišla pomagat, ko sem bila že skoraj čist na koncu z močmi, ko sem tapete trgala s stene pa šmirglala itd. to pa ji ni prišlo na pamet....
Oh, sedaj sem si dala malo duška.... Malo sem frustracije sprostilauser posted image .... Nič to je to. Sedaj vidite, da je včasih bolje, da se nihče ne vtika....
Ja pa prej, ko nismo živeli tu je bilo vedno, da naj pridem, amapk samo takrat, ko je bilo kaj treba. joj bi ti seko peljala tja pa tja... pa to pa to. Čeprav je bila cele dneve doma in v luft gledala.....
Joj jeza. Murm se pomirit, ker drugače se ne bom mogla zadržat, ko bo spet za manouser posted image ... Ne saj ne. Nočem se spuščat sploh v pogovor več...

Nič ne se sekirat in uživajte s svojimi družinicami, familijo (tako kot jaz imenujem ta del moje "družine" pa puste naj se ukvarja s čem oziroma kom drugim ali ap makar z vami, samo ušesa si zamašite user posted image ....

Nič pa pa

Grem štrihat he he

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.9.2006 13:58:15   
digi
Aja pa najbolje je, ko pride moja amti do mene: kolk izpitov še maš? Kaj pa jo briga. ni je nikoli zanimalo akko in kaj se lahko učim, še v SŠ ne, potem še je sedaj ni treba zanimat kak inkaj.... Pa mislim, da mi lahko gladko dol visi, mam še apr izpitov do diplome, sem zoisova štipendistka, službico seveda preko ŠS imam tudi fajno pa kmalu bom držala v naročju anjlepšega  user posted image user posted image  na svetu user posted image user posted image user posted image .... Ja, moja družinica user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.9.2006 19:11:20   
Anonimen
joj a res to obstaja?Pri meni je pa ravno kontra.

Moja mami bi bila pa najraje večinoma časa z menoj, pa čuvala bi tamalega od jutra do večera, celo skuhala bi, zanima jo kaj je za večerjo, kam gremo, skratka hočem povedati, vsega zanimanja in pomoči je lahko tudi včasih preveč.

Saj je fino in vse, lahko pa te začne to tudi dušiti, glpb, ker bi včasih rada malo zadihala. Če bom danes rekla da mi pašejo banane, jih bo drugi dan zagotovo prinesla. Če bi rada slivove knedlje jih bo hitro spekla, skuhala, karkoli.

Skratka, včasih se kaj bojim omeniti, ker to potem takoj dobim. Joj, jaz bi pa rada šla sama v trgovino in nabavila. No morda je to bolje kot če bi me ignorirala, a včasih bi pa raje sama kako stvar naredila, kot da je vedno ob meni...user posted image

(odgovor članu digi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
3.9.2006 20:30:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
4.9.2006 13:49:38   
3xmami
Joj, mislim da imamm veliko srečo s svojimi in njegovimi starši, ko takole berem kaj se dogaja vsem ostalim. Živimo sicer vsak zase ampak nikoli ni problem ko je treba popaziti otroke, ali kaj podobnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2006 6:16:39   
Anonimen
To, da majo nekateri večjo štalo kot mi sami, pa se kljub temu na veliko pritožujemo sem vedel že nekaj časa. A kaj, ko se človek navadi na eno stvar in ga potem "malenkosti" vržejo iz tira. Sočustvujem z vsemi, ki so opisali svojo težavo. Meni je družina svetinja, vsaj tako so me učili starši, ki so potem vse česar so me naučili vrgli v vodo. Kar pomeni, da so starši lahko en velik problem in muka za otroke. Da ne bi raspravljal o vsakem posebej, ker je primerov bilo preveč, bom malo posplošil zadevo. Starši bodo ostali za vedno. Kdor je karakter jih bo poslal u materno, kdor ni, pa mu ne preostane druga kot da se sprijazni z njimi. Jaz sem rabil kar nekaj časa, da sem tej stvari naredil konec. OK, ne se čisto, proces še traja ampak sem na dobri poti. Ne vznemirjam se več toliko okrog tega. Kdor hoče, je vedno dobrodošel, vedno so mu vrata na stežaj odprta, zopet, ne preveč, za vsak slučaj. Dedki, zgodba za sebe. Hočeš-hočeš, nočeš-ne rabiš! Tvoj problem. Samo ne potem jokat zakaj je otrok tak kot je. Jaz jih ne mislim spravljat k pameti. Naj sami spoznajo svojo infantilnost in naj si jo nekam vtaknejo. Tudi vaši starši, ki vas tako vztrajno ignorirajo in vas dajejo v nič.

Samo nekaj, da ne boste pozabili. Vi ste njihovo ogledalo, vi ste njihova slika in prilika! Če v vam vidijo nekaj slabega, ne skrbite, da je z vami nekaj narobe. Če tako čutijo do vas, pomeni, da očitajo SEBI! Čutite, da ste jim kaj dolžni? Glavo gor in ponosno naprej!

(odgovor članu 3xmami)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2006 7:47:16   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Samo nekaj, da ne boste pozabili. Vi ste njihovo ogledalo, vi ste njihova slika in prilika! Če v vam vidijo nekaj slabega, ne skrbite, da je z vami nekaj narobe. Če tako čutijo do vas, pomeni, da očitajo SEBI! Čutite, da ste jim kaj dolžni? Glavo gor in ponosno naprej!

To je pa povsem resnično in dobro povedano! Se povsem strinjam! user posted image user posted image user posted image

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2006 7:58:19   
mojamura
pred kartkim sem slavila okrogel r.d., od mojih ni blo nobenega, ne moja dva starša, ne mojih dveh bratov. če pa jaz na kak r.d. ne pridem je pa hudič. zdaj 8. septembra pa ima moj foter 60. r.d.

glupo se mi zdi ne iz samo zaradi tega ker njih ni bilo, po drugi strani pa....drugače jim pa itaq nič ne da misliti.

ko pridem k njim na obisk se me po cca. 1 uri itaq naveličajo, po drugi strani pa jamrajo kako dolgo že niso videli svojega vnuka....

ljubezen pa takuser posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Fani.M)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2006 9:05:25   
tanikaa
Mislimuser posted image  Jaz teh staršev res ne razumem. Mislim, jaz več sploh ničesar ne razumem.user posted image Ali je z nami kaj narobe, ali s staši ali pa kar z nami vsemiuser posted image  

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2006 10:27:22   
piščanc
jaz se pridružujem klubu :(. moji starši niso ne vem kako grozni, samo zanima jih izklučno in samo njihovo življenje in njihove težave. še posebej mami. je popolnoma negativen in pesimističen človek, ki uživa v tem, da se smili sama sebi. včasih si želim, da bi bila drugačna in sem žalostna.

ampak na srečo je v življenju ne potrebujem, niti ne potrebujem njene pomoči in to ne vsakič razveseli. spremenila je pa ne bom, pač je kakršna je.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
6.9.2006 10:29:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.9.2006 10:41:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ali je z nami kaj narobe, ali s staši ali pa kar z nami vsemiuser posted image  

Za vsak prepir sta potrebna vsaj dva. Krivda za nemogoče odnose med starši in otroci je, po moje, deljena. Tako eni, kot drugi, pa nismo sposobni tega razrešit.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
6.9.2006 11:13:34   
karmy
ko vas berem sem prav vesela da mam svojo mamo takšno kakršna pač jeuser posted image user posted image user posted image user posted image pa ma tud ona svoje fore ampak... te k berem so pa extremi user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.9.2006 12:00:19   
sabina
Tudi meni so starši priredili "nepozabno" otroštvo. Seveda so tudi sedaj stvari daleč od idealnega. Nekaj časa sem jim to v sebi hudo zamerila, nato pa sem sklenila, da jim vse oprostim. Moje načelo je, da se ti vse v življenju zgodi z namenom.  Če bi znali biti dobri starši bi tudi bili. Sedaj me velikokrat žalosti le to, da mama (očeta nimam več), pride k meni na obisk največ 1x na 2 leti. (Stanuje pa na drugem koncu mesta).
Jaz pa kljub temu k njej še vedno rada grem. Glede na res grozno otroštvo (za kar je dosti kriva mama), bi po odhodu na svoje lahko z vso pravico zadnjič prestopila domači prag, vendar tega nisem storila in ni mi žal. Naj dodam še, da me ima mama  rada le pokazati ni znala nikoli na ustrezen način.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.9.2006 15:07:59   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nalin
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Vsako leto, ko gremo na morje, jim odstopimo hišo, da so lahko pri nas.

Če imajo svojo hišo, zakaj jim potem vi odstopite svojo

Ker Anonimna živi na primorskem in pridejo domači pravzaprav "na morje" k njim, medtem ko gredo Anonimni na "ta pravo" morje.user posted image Kapiš?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.9.2006 13:24:42   
Ayo
Na zalost je tudi pri meni tako, da z mamo nikoli nisem in tudi ne bom imela pravega pristenga odnosa. Podobno kot ste nekatere napisale, moja mama se je sicer trudila, da bi imela lepo otrostvo in mladost, to priznam, ampak na zalost ni znala to naredit pravilno, sla je v popolnoma drugo, zgreseno smer. Je zelo pesimisticna in negativna oseba, za vse kar je slo narobe je vedno krivila mene, nenehna vpitja, obtozbe (nekatere tako krute, da me se danes po 7 letih od kar sem sla, preganjajo med spanjem!), zmerjanja, pripombe, nikoli nobene pohvale, brskanje po mojih stvareh (jasno je bilo, da bolj ko je snofala, bolj sem skrivala!) in skratka se bi lahko nastevala. In se danes ni kaj dosti drugace, in ko se slisimo 1x na teden po telefonu, ce se ne dogaja kaj specificnegav, ne traja niti 5 min, kaj je novega, vreme in denar.
Mislim, da se teh napak zaveda, enkrat je sama rekla, da najtezja naloga v zivljenju je vzgoja otrok. Sama se nisem mama (upam, da bom kmalu, ker pocasi ze tudi izgubljam potrpljenje!!) in vem, da ne bo lahko. Veckrat si recem, da taksnih napak sama na svojem otroku ne bom delala. Moja mama ima z bratom, ki je prisel precej casa za mano popolnoma drugacen odnos in mogoce tudi zato, ker se je nekaj naucila na meni. Nimam pa niti z bratom pravega odnosa, ker je popolnoma pod maminim vplivom in seveda vse kar naredim jaz je narobe, mama ima vedno prav. Na zalost je oce imel tako sluzbo, da je bil venomer odsoten in sem prakticno odrasla brez njega.
Spostujem jo, mama mi je, ampak to je pa tudi vse. Sama bi si zelela, da bi bila tudi moja naboljsa prijateljica, oh kako bi si to zelela!!! Vidim pri partnerju kako lepo je to, vse si povesta, zaupata in hecata, super! Tako da v tem smislu se velikokrat pocutim zelo osamljena, na zalost!

(odgovor članu Fani.M)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.9.2006 14:10:47   
sneška_
Mislim Jaz teh staršev res ne razumem. Mislim, jaz več sploh ničesar ne razumem. Ali je z nami kaj narobe, ali s staši ali pa kar z nami vsemi

Tudi jaz več nič ne razumem. Vsi mi imamo svoje napake ampak jaz svojih staršev pa pogrešam   Nimam nobenega da bi ga uprašala za kakšen nasvet razen moža 

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.9.2006 14:50:34   
Ayo
Sem pa ob tej temi hotela vprsat koliko ste vasim partnerjem kaj razlozile ta vas (ne)odnos do mame?
Jaz nicesar… o tem (vcasih) poklepetam s prijatelji…

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.9.2006 14:58:37   
natalia
pa kaj se sekiraš in obremenjuješ s tem. življenje je prekratko, da bi se sekiral za vse...

moji starši pa so preveč tečni.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?