Gina -> RE: Kako sušite.. (3.9.2006 11:44:47)
|
Jaz sadja ne sušim, no, nisem še, pa nameravam probat. Vsa zelišča pa sušim na 50°C pri malo odprtih vratcih od pečice, nimam pojma kako dolgo. Mogoče kako uro ali malo več, pač toliko časa, da se v roki zdrobijo, pa padejo listki stran. V bistvu dam celo vejico notri, npr. peteršilja ali šetraja ali zelene, ali mete ali rožmarina... ali karkoli pač že sušim, in ponavadi samo steblo še ni čisto posušeno, listi pa so. Če bi kdo rad tudi steblo posušil do konca, naj suši malo dlje časa. Stranski učinek sušenja je zelo močan vonj v celi kuhinji (nujno zaprite vrata v kuhinjo, pa odprite okno), ampak 1x na leto pa menda vsak mož to lahko prenese, a ne, bolje kot tri mesece gledat reči v kakšnem kotu, kako se sušijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|