Kako sušite.. (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Nasy -> Kako sušite.. (1.9.2006 20:02:20)

zelišča, sadje ali karkoli pač od tega v pečici- ne v sušilnem stroju? Jaz bi rada poskusila, ker je baje hitreje..na koliko stopinj, koliko časa?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.9.2006 20:12:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

lex -> RE: Kako sušite.. (1.9.2006 20:20:50)

Jaz sem pomaranče sušila na 50 do 75 ampak gre dolgo zraven in jih dam sedaj kar na radiator.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.9.2006 20:30:07)

Anonimen -> RE: Kako sušite.. (1.9.2006 21:01:49)

Moj ati jih nareže na krhlje, jih zloži v plastične zaboje (takšne, ki imajo luknje spodaj, kot, npr. imajo v trgovinah zelenjavo noter) in jih da na radiator. Vmes malo premeša. Mislim, da jih suši cca. 2 dni

Anonimen -> RE: Kako sušite.. (3.9.2006 2:28:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Nasy
zelišča, sadje ali karkoli pač od tega v pečici- ne v sušilnem stroju?

Ja a ni sušilni stroj za cunje, ne za pomaranče? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.9.2006 11:13:30)

Gina -> RE: Kako sušite.. (3.9.2006 11:44:47)

Jaz sadja ne sušim, no, nisem še, pa nameravam probat. Vsa zelišča pa sušim na 50°C pri malo odprtih vratcih od pečice, nimam pojma kako dolgo. Mogoče kako uro ali malo več, pač toliko časa, da se v roki zdrobijo, pa padejo listki stran. V bistvu dam celo vejico notri, npr. peteršilja ali šetraja ali zelene, ali mete ali rožmarina... ali karkoli pač že sušim, in ponavadi samo steblo še ni čisto posušeno, listi pa so. Če bi kdo rad tudi steblo posušil do konca, naj suši malo dlje časa. Stranski učinek sušenja je zelo močan vonj v celi kuhinji (nujno zaprite vrata v kuhinjo, pa odprite okno), ampak 1x na leto pa menda vsak mož to lahko prenese, a ne, bolje kot tri mesece gledat reči v kakšnem kotu, kako se sušijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]