Pikapolonica -> RE: Črpanje mleka (9.9.2006 15:49:37)
|
Pa naj še jaz nekaj dodam k tejle debati... Moja prva hčerkica se je tudi zelo slabo dojila, zaradi česar sem se pri njenih 3 mesecih odločila, da s to kalvarijo nehava, saj sva obe kar naprej jokali. Ona od lakote, jaz pa zato ker nisem imela mleka in sem se počutila kot najslabša mamica na svetu. Sem se pa istočasno odločila tudi, da si bom mleko črpala in si ga tudi sem. Še naslednje tri mesece. Vsi so mi govorili, da mi ga bo itak zmanjkalo, jaz sem ga imela pa vedno več. Več kot liter na dan, in marsikdaj je šlo tudi v smeti, ker se ga je preveč nabralo v hladilniku in ga nisem mogla sproti porabljati. No, hotela sem pa reči to, da sem si jaz črpala mleko tako, da sem neštetokrat menjala dojki. Najprej desna, dokler je teklo, potem leva, pa spet desna in leva, in spet desna in leva. In včasih sem tudi po nekaj minut črpala v prazno, in ko sem že skoraj obupala je mleko kar naenkrat spet priteklo. Pa ne me vprašat od kod. Najbrž nekje iz pet.... V glavnem, če bi si črpala najprej samo na eni strani in potem še na drugi (pa čeprav na vsaki strani po pol ure), bi mi zmanjkalo mleka v prvem mesecu, ker bi si ga načrpala komaj kaj. No, morda pa poskusiš tako kot sem delala jaz. Saj veš kako pravijo. Probat ni greh! Glede mešanja mleka pa takole. Jaz ga ne bi mešala. Še posebej zato, ker se ti lahko kdaj kakšna runda pokvari in bosta potem hin obe. Raje shranjuj in pogrevaj ločeno. Če imaš Aventovo črpalko, pa itak obstajajo t.i. VIA posodice, ki jih kar na črpalko enostavno namontiraš in pokriješ s pokrovčkom, ko si gotova. Pa veliko uspeha! LP, Pikapolonica [sm=pikapoka.gif]
|
|
|
|