sato
|
Moja izkušnja: V prvi nosečnosti sem bila v staležu od tretjega meseca nosečnosti. Ves čas sem pomalem krvavela, imela sem nizko ležečo posteljico...Ko se je stanje izboljšalo, sem hodila tudi na sprehode-na priporočilo moje G. V drugi nosečnosti sem bila prepričana, da bom do zadnjega hodila v službo-res sem si tega želela, ker sem se počutila super. V petem mesecu me je začelo nekaj "ščipati", G je ugotovila grozeči splav, nizko ležečo posteljico...in sem bila spet na bolniški. Res sem dva meseca izključno ležala, če sem vstala, se mi je zdelo, da mi bo vse skupaj "ven padlo"-res mi je bilo grozno. In nisem uživala, ker sem vse dneve tuhtala, kako se bo izteklo. Pa tudi moj prvi je bil krepko prikrajšan za mamico. V vrtec sta ga vozila sestra ali pa moj -tudi domov, na sprehod in na igrišče, jaz sem pa ležala in pogrešala ter skrbela za drugega. Ko se mi je proti koncu nosečnosti stanje izboljšalo, pa mi G svetuje sprehode, ki pa jih komisija zaradi diagnoze ne dovoli. Bi pa koristili . In kaj se je zgodilo? Šla sem po svojega otroka v vrtec- po več kot dveh mesecih ležanja sem šla na zrak in me ena baraba prijavi!!!In kot zanalašč sem šla v vrtec še kake tri-štirikrat v dveh mesecih, med enim od teh "sprehodov" me je iskal inšpektor iz komisije, mene pa ni bilo doma. Pa sem šla lepo na zagovor. Tam sem povedala, kje sem bila (vrtec je 150m vstran-res dolg sprehod), pa me pomiri, da nosečnic nikoli niso preverjali, sedaj pa imajo toliko prijav "skrbnih sosedov", da jih komaj zmorejo obravnavati. Tako da-če imaš s sosedi dobre odnose, ti želim, da urediš v svojo korist in korist obeh (tudi jaz sem mislila, da se s sosedi krasno razumemo-pa zgleda,da so eni ljudje res prav hudobni). Drugače se lahko pripraviš na nekajmesečni hišni pripor, ker boš mogla zdrava paziti kaj delaš in kje hodiš. Ni se več za igrati s temi stvarmi. Odločitev je tvoja- kar pa se financ tiče: moje povprečje plač se je krepko znižalo, tudi bolniška je bila plačana za . Tudi to je eden od razlogov, zakaj sem želela delati do zadnjega. Vso srečo ti želim z in .
|