|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako je potekal vaš prvi dan v vrtcu?
1.9.2006 10:20:28   
bobek05
Poročilo: naš 1. dan v vrtcu

Zbudil se je ob 6.30, sva ga nahranila, previla, oblekla in z atijom sta bila eno uro kasneje v vrtcu. Ko sta prišla tja, je baje totalno pozabil, da je ati sploh tam in po 5 min, je atiju vzgojiteljica rekla, da naj počaka zunaj ene 5 min. Po naslednjih 5 min pride ven vzgojiteljica in mu reče, da naj gre, da je z malim ok.
Ob 9.30 sva šla v vrtec po malega in že na hodniku naju prestreže vzgojiteljica. Rekla je, da je mali bil ok, dokler ni ugotovil, da je sam oz. da atija več ni. Začel je jokat in nekak sta ga potolažili z dudico in pleničko. Baje, da je vzgojiteljici skoraj zaspal v naročju (ja, seveda, saj je bil že njegov čas za spanje), potem se spet malo predramil in začel jokat in spet proces pomirjanja, ki je očitno uspel, ker se ni jokal, ko sva prišla ponj, ampak je sedel v naročju pomočnice vzgojiteljice z dudo v ustih in pleničko v rokah. Ko sem stopila skozi vrata in so se njegove očke ustavile na meni, pa je začel tako hudo jokat, da se je moje srce v sekundi skoraj pretrlo na dvoje user posted image  Dvignila sem ga v naročje in ga mirila (k atiju sploh ni hotel), mali pa je še kar jokal, zato sva hitro vzela njegove stvari in smo šli. V avtu sem ga komaj pomirila, ko sem ga dala v avtosedež, ker se ni hotel ločit od mene in celo pot do doma je hlipal. Doma sem mu izjemoma dala flaško z mlekom (ker v vrtcu ni hotel nič jesti) in zaspal je v eni minuti. Sedaj spi in v spanju še vedno hlipa.. user posted image In zdaj, ko sedim sama za računalnikom, jočem tudi jaz, ker mi je tako hudo... user posted image user posted image user posted image  

Upam, da bo v ponedeljek boljše, ker me še vedno skrbi kako bo, ko bo tam prvič spal.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako je potekal vaš prvi dan v vrtcu?
1.9.2006 10:35:58   
ameli
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Midva sva bila danes bolj na ogledu. Ob 8-ih sem ga pripeljala in potem ostala 20 minut v igralnici, ker sta vzgojiteljici tolažili ostale otročke. Ko je najhuje minilo, sem se še nekaj časa potikala po igralnici (tako, da me je Mark lahko od daleč gledal), potem pa sem počasi odšla. Čez pol ure me je klicala vzgojiteljica, da se Mark fejst joka in da bo verjetno vsak čas zaspal. Sem ga šla iskat, da se bo revček v miru naspal. Tudi on ni hotel nič jesti. Ko me je zagledal, se me je prijel kot klop in me ni izpusti, tako, da sem v eni roki nesla domov njega, z drugo pa potiskala vozičekuser posted image .
Tudi jaz upam, da bo v ponedeljek bolje.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2006 12:07:22   
Anonimen
Kako pa to, da jih pustite v vrtcu že prvi dan same? Koliko so pa stari? Moj je star 14 mesecev, pa smo danes imeli uvajanje.
Ob pol 8h sva prišla na zajterk skupaj z drugimi starši. Potem smo se igrali oziroma opazovali otroke kako se obnašajo, igrajo in uvajajo v novo okolje. Ostali smo na kosilu, starši smo sami hranili svoje otroke, po kosilu pa smo odšli domov.
V ponedeljek smo se dogovorili, da bomo pri zajterku poleg, potem pa bomo za eno uro odšli, v torek bodo sami od zajterka do kosila, v sredo pa bodo jedli že sami oziroma s pomočjo vzgojiteljic. V četrtek pa moram že v službo in bo sam od 7h pa do 15h. Upam, da ne bo preveč hudo in da se bo v teh dneh vsaj malo navadil na okolje in vzgojiteljice.

(odgovor članu ameli)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2006 12:17:25   
Rožica I
Mamici- v ponedeljek bo verjetno še hujše, ker zdaj vajina otročka že vesta, da lahko tam sama ostaneta!
Pri vseh otrocih je kriza!!! Kar je normalno, ker bi bilo čudno, če je ne bo bilo!
Tako da pričakujta objokan september- in verjemita, da bo potem bolje, ne bolje ampak SUPER user posted image !!!
Imejta v mislih, da so vsi otroci morali dati to skozi. Da bodo tete za vaše malčke sigurno dobro poskrbele!
In predvsem bodite odločne in povejte otročku, da sigurno pridete ponj, da veste, da se bo imel v vrtcu lepo, da veste, da bo on to zmogel...
Stisnite zobe zaradi svojega malčka in ne izpustite solzice pred njim, zunaj pa si dajte duška in tulite na ves glas!!! Jaz sem skoraj mesec dni jokala pred vrati vrtca, saj sem se počutila kot mačeha, ko sem pustila svojega jokajočega user posted image  tam...
Ko se bo navadil, ne bo hotel domov! In vsi so se slej ko prej navadili user posted image  !!!
Pogum mamice user posted image !!!                           Rožica

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
1.9.2006 12:22:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2006 12:45:50   
Anonimen
Ko smo se zbudili ,to je bilo ob 9 uri,smo se zrihtali in bili že ob 10 v vrtcu.Bilo je super.Nobenih težav.Ni nas pogrešal,saj nas nikoli ne user posted image

(odgovor članu ameli)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.9.2006 12:47:46   
copka77

Moj je bil pa že včeraj  prvič zares pri svoji varuški (pazi 3 otroke), danes pa ponovno..3 x sva bila prej na uvajanju. Včeraj ko sem ga pustila ni jokal, je pa res da se nisem na veliko poslavljala, le v avtu na poti ko sem mu pripovedovala kot že 100 x da mami mora v službo, on pa k teti ki ga bo pazila...in da bo tam fino, da pa sigurno pridem ponj...No seveda je star 11 mesecev in še ne dojema, bo pa kmalu pogruntal zakaj gre.
Vglavnem, da skrajšam..ob prihodu ni jokal, se je takoj začel igrat z otroci in jaz sem odšla.Ko sem prišla okoli enih ponj me je zagledal in jokal in jokal, se me držal kot klop in iskal zizo! Jaz seveda vsa solzna in sva se čimprej spobrala.Jedel je baje le dve žlički jogurta in malo čokolešnika, kosila pa nič.Seveda je tud pri varuški iskal zizo.user posted image Aja, spal je pa kar 2 uri,ko ga je uspela pomiriti...Vmes naj nebi jokcal, le tu pa tam če komurkoli omeni "ati ali mami", tako da sta zdaj ti besedi v našem varstvu tabu.
Danes ga je peljal ati in se je zjutraj kar dobro držal, sedaj bomo pa videli..je še tam.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.9.2006 13:01:06   
saratanja
Pozdravljene. Vidim, da imamo čisto različne izkušnje (no razen joka). Pri nas je splošni vtis popolna neorganiziranost in nesigurnost...kar nekajuser posted image

Naš malček je star 2 leti, je pa še vedno hudo. Toliko že razume, da si želi v vrtec, kjer se lahko igra z otroci in se dogaja veliko zanimih stvari...vsaj tako smo mu brali iz knjigic. Že prej smo tudi zavili kdaj na igrišče in v sobico, da bi se čim bolj privadil prostora. Pa je bil očitno zanj še vse prevelik šok danes. Ko smo prišli se je sicer počasi pa vseeno spustil med igrače. Ko sem mu povedala, da greva z atijem in naju nekaj časa ne bo, je sicer gledal priti meni, pa se mi zdi, da je bilo vsega preveč, da bi dejansko razumel moje besede. Ko sem se vrnila čez kakšnih 15 minut, pa je stal sredi sobe s krokodiljimi solzami in sireno, da se ga je slišalo čez vse hodnike. user posted image user posted image user posted image

Saj se psihično pripravljam na jok, izsiljevanje in si dopovedujem in vem, da je vrtec najboljše za našega malčka. Mi je bilo pa vseeno hudo in me je istočasno tudi jezilo, da sta zgledale vzgojiteljice povsem izgubljene in neorganizirane... Že tisto stalno ponavljanje, da že zelo dolgo nista imeli tako majčkenih. Pa namesto z otročki, sta se ukvarjala s starši in razdeljevanjem navodil, pa izbiranjem poličk za ruzake....no otroci so pa med tem počeli, kar pač so počeli. Tolažili pa so jih potem drugi starši. Pa kljub temu, da sva oba z možem večkrat povedala, kje sva pustila otrokovo tolažilno igračo in dudo....no ko sem prišla tja, se ni nihče spomnil,da bi mu jo daluser posted image

Pa še nekaj takih opažanj...vem da sta se hoteli zelo potrudit za boljše počutje otrok in so na steno pripeli papirnate okraske.... samo pripeli so jih z bucikami in vse to v otrokovi višini? sem videla kar precej staršev, ki so vlekli svoje otročke stran od tega okrasjauser posted image

No pa še zajtrk....moj otrok je precej neproblematičen, kar se tiče hrane... je več ali manj vse, le da ima to okus. Prišel je čas za zajtrk. Na mizice so postavili nekakšno mlečno kašo, za katero še jaz nisem prepričana ali je bila riževa ali prosena ali gresova.user posted image (otroci so še vedno vi povprek plezali in počeli kar je pač kdo počel...eni jokali , drugi predvsem tisti s starši so se igrali...nekaj pa jih je celo sedelo ob mizicah) Moj mali je bil sestradan, ker zjutraj ni nič jedel od razburjenja. Ko je dal kašo v usta  se je samo nakremžil. Ko so poskušali odnesti skledico ni pustil in je še enkrat poskusil ...pa je bil rezultat isti. Ko sem poskusila....nagravž, vsaj prvi dan jim nebi bilo treba zažgati kašeuser posted image user posted image Še dobro da so imeli vsaj tiste piškote.....samo če je to tista slavna opevana zdrava hrana, ?????

Močno upam, da je bil tudi za njih to samo zmedeni prvi dan in bo kasneje bolje!!!!

Držim pesti za vse nasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.9.2006 13:20:19   
polona2
Smo preživeli. Dokler sem bila jaz zraven nje, ni sicer nič ubogala in je malo trmarila po svoje, ko pa sem jo pustila 40 minut v igralnici  in odšla, je menda samo 1x vprašala, kje sem in se je lepo igrala naprej.
V ponedeljek jo planiram pustit dalj časa samo, upam da bo vse o.k.

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.9.2006 13:25:06   
dana
Pri našem 18-mesečniku je bilo takole:

1. dan: z atijem sta šla skupaj v igralnico, bila tam kakšni 2 uri, vmes je bilo še kosilo kjer je mogel že sam jesti (doma sem ga namreč jaz hranila) in mu je šlo kar dobro. Tamali ful zadovoljen.

2. dan: prihod ob 7.30 z mamico, sledil zajtrk, pol ure skupne igre in ko se je zamotil sem morala iti ven za 1 uro. Seveda je opazil, da me ni in je začel jokati. Ko sem prišla nazaj je bil v naročju varuške z dudo v ustih. In ko me je enkrat videl, se ni ločil od mene.

3. dan: prihod ob 7.30. Sem ga samo oddala in šla domov. Tamali jokal ko dež, tako da tudi zajtrka ni pojedel ker se nikakor ni mogel umiriti, potem je bilo pa menda v redu. Jedel je kosilo, zaspal, po spanju sem ga šla pa iskat.

4. dan je bil pa že čisto navaden dan, zjutraj sva ga samo oddala in ga prišla popoldan iskat.

Seveda je zjutraj jokal ko sva ga oddala, ampak se je hitro pomiril. So ga varuške ful pohvalile, da se je hitro navadil ker je čez dan ful priden in nič ne joka.
Zdaj po enem mesecu pa tudi zjutraj nič več ne jokauser posted image .

Želim vam da se čimprej navadi na novo okolje !!

Neposredna povezava do sporočila: 10
1.9.2006 13:27:58   
Anonimen
Naj vas potolažim, mamice, čeprav se je tudi meni utrnila kakšna solza, ko sem prebrala vaše poste. Moj mali je lani bil ISTI, jokal je in jokal. S tem, da mi nismo mogli imeti uvajanja, ker sva oba začela isti dan ob isti uri (oba v šoli in tako niti pod razno ne moreva dobiti dopusta!) in bilo je precej težko za vse. Po drugi strani pa precej enostavno, ker nisem videla, kako joka. Letos je šel v vrtec po dveh mesecih in pol pavze BREZ ENE SAME SOLZICE. V novo skupino, k novim vzgojiteljicam... z veseljem in nasmehom na ustnicah. Prepričana sem, da boste drugo leto ve enako občutile.

Zaupajte vzgojiteljicam. RES jim zaupajte, one so tam, da jih tolažijo. Nobeni ne bo vseeno, če se bo otrok jokal - konec koncev se bodo tudi one boljše počutile, če bodo otroci veseli. In če so prvi dan malo neorganizirane, jim poglejte skozi prste. Saj se bodo znašle. Veliko je tudi treme zraven, ker je toliko staršev prisotnih.

In še nekaj - ko jih boste dajale v ponedeljek v vrtec, jim ne pokažite, kako zelo hudo vam je. Samo enostavno jih potisnite vzgojiteljicam v roke, se obrnite in zaprite vrata. Ne opazujte jih skozi okno, ker vam bo hudo. Otrok pa tako ali tako čez pet minut ne bo več vedel, da vas ni in ne bo več jokal.

Danes pa se le cartajte, cartajte in cartajte. user posted image  za vse pogumna mamice!

Neposredna povezava do sporočila: 11
1.9.2006 13:54:49   
Tejči
Tudi za nas je bil danes prvi dan. Zjutraj sma vstali 1 uro prej kot ponavadi, ob 8.20. Lepo sva se šli preoblečt, umit, zajtrkovala je doma in ob 9.00 sma že bili v vrtcu. Ker smo včeraj imeli roditeljskega, je Mia že vedela, da jo čakajo tam otroci in je bila zelo vesela. Komaj sem jo preobula v copatke, že je letela v igralnico k otrokom. Jaz sem še kakšno minutko stala pri vratih, nato sem jo poklicala, da bi ji povedala, da grem in ji dala kakšnega lupčka, ampak me sploh ni "šmirglala"user posted image  Vzgojiteljici sem dala še telefonsko v primeru hudega joka in odšla. Po njo sem šla ob 12., po kosilu. Otroci so se že spravljali spat, Mia in še ena punčka pa sta se igrali. Čudežno ni bila nič zaspana, čeprav je to njena ura za spanje.user posted image  Ko me je zagledala ni bila pretirano navdušena, še vzgojiteljica ji je morala reči, da gre lahko domov. Tako sma odšle, dobila je še jabolko, ki je za popoldansko malico, vendar ga je že v avtu glodalauser posted image  Doma sem jo hitro porihtala, previla, preoblekla in sedaj pridno spančkauser posted image  V vrtcu pa tudi dude ni nič pogrešala, čeprav sem jo dala zraven, ker doma jo ima zadnje čase zelo rada. Drug teden bo še tudi hodila tako v vrtec (od 9-12), potem pa jo bom pustila, da tudi prespi tam. Upam, da bo še naprej OK. Jaz pa sem bila tako nervozna, da niti spat nisem mogla ponoči..zaj pa sem user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.9.2006 13:57:52   
piščanc
sem pa prav presenečena, kako hudi odzivi otročkov??

mi obakrat nismo imeli težav. uvajal jih je vedno mož (ker sta bila name bolj navezana), pa še to dan ali dva.

tjaša je bila popolnoma nesamostojen otrok in sem pričakovala grozo. v vrtec je šla z letom in pol, prvi dan je bila tam dve uri - zapodila se je v igrače in sploh ni opazila da je ati šel. od razburjenja ni jedla, ampak potočila ni ene solzice. domov je vzela njihovega telebajska in naslednji dan hitela v vrtec, da ga je nesla nazaj in mu dala zajtrk.user posted image

žiga je šel v vrtec z enim letom, je pa zelo samostojen, enako prvi dan par ur, potem pa normalno naprej - prve dni se je potožil ob predaji in takoj potem utihnil (sem slišalauser posted image ), po treh mesecih pa iz vrtca ni hotel - tobogani, avtomobilčki - sploh ga ne spraviš iz vrtca - joka oz. se pritožuje ko gremo domov

naše izkušnje so, da čimmanj kompliciranja in sprememb, kratko uvajanje in potem pustiti, da vzgojiteljice najdejo svoj ritem z otroci. otrok mora videti, da bo tam ostal, da bodo njegove potrebe zadoščene in da starši pridejo ponj. spremembe vsak dan so najhuje kar jih lahko doleti.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.9.2006 14:17:45   
Naja31
Mene je tudi v srcu zabolelo ko sem prebrala vaše poste.

No, mojega bo tašča čuvala še eno leto, tako da se nam na srečo še ni treba ubadati s temi težavami.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.9.2006 15:31:52   
bobek05
Zdaj sem se malo pomirila, mali je ok, zdaj ga ravno ati spet uspava (popoldanski počitek) - ja, mu je očitno končno "odpustil"...

ameli, ko sva prišla z možem tja, sem bila najprej malo presenečena, ker noben otrok v bistvu (v tistem momentu) ni jokal (slišala pa sem jok iz sosednje sobe user posted image )... moram povedat, da so v Anejevi skupini samo 3 njegovega letnika (2005), ostalih 10 je leto starejših in so se kar zamotili, naš pa je sedel v naročju pomočnice vzgojiteljice kot en kup nesreče... user posted image

tajalan, saj ga nisva nameravala pustit kar tam, ampak smo že v sredo na roditeljskem rekli, da bomo videli kako bo mali.. in na začetku je bil ful ok... sploh se ni zmenil za atija, kar sem tudi pričakovala, ker je blazno radoveden otrok in ga takoj vse pritegne... nismo še bili v situaciji, da bi kdaj začel jokat, če naju ne bi bilo zraven (ok, če naju ni blo, pa je bil še vedno kdo poznan - moja starša, sestra...)... ampak malo sem bila nad njegovo reakcijo vseeno presenečena, ker se ne boji tujcev, vsem sili v naročje in res ga ni ničesar strah... kljub temu občudujem vzgojiteljici, ker sta ga očitno 2x uspešno znali pomirit in ni bilo tako hudo, da bi midva morala takoj pridirkat tja

P.S.: nobenega starša ni bilo tam na uvajanju... user posted image  ampak nisem ziher koliko je bilo novih v Anejevih skupini

Rožica I, ja, si kar mislim, da bo v pon. hujše, ker bo že vedel kaj ga čaka... Verjetno bo ati zdaj dlje časa ostal tam in po moje ga mali tudi dlje časa ali pa sploh ne, ne bo izpustil izpred oči... Bomo vidli kako bo. Upam na najboljše.

Radha, saj sem vedela, da bo jokal, ampak nekako sem pričakovala, da ga bo doletelo po kakšnem tednu, ko bo že vse raziskal, ko ne bo več nič novo... Nisem pričakovala, da je tako navezan na naju, ker je veliko v družbi drugih ljudi (vsaki vikend preživimo pri babicah in dedkih, njegovi teti, moji botri, njegovi prababici...), veliko sva tudi v parku.. drugih otrok in odraslih je navajen... prilčakovala sem reakcijo, ampak ne takšne in ne tako kmalu... user posted image

pettyy, polona2, tejči čudovito... upam, da bo vaše uvajanje še naprej potekalo brez težav user posted image

copka 77, nam so nasploh odsvetovali poslavljanje... če bi ob odhodu moj mož samo rekel PA-PA, bi mali padel v takšen jok, da ga dol ne bi mogli ustavit... to počne že zdaj, če ened od naju gre od doma (ga je treba takoj zamotit in če ne sliši ali vidi je ok)... Sicer pa, saj se bodo navadili, kajne... user posted image

saratanja, pri nas vzgojiteljici nista nič jamrali, vzgojiteljica je le omenila, da se je letos "vrnila" v jaslično skupino (prej je bila pri starejših otrocih), pomočnica vzgojiteljice pa je že prej bila v jaslični skupini... obe sta bili ZELO prijazni, kot sem že omenila noben otrok se ni jokal, ko sva prišla in pomočnica vzgojiteljice se je ukvarjala z najinim, ker ga je očitno bilo treba najbolj potolažit... user posted image  pa sta sta že na roditeljskem rekli, da je 1. mesec samo cartanje...
Glede omaric pa tole: ko sva prišla v sredo na roditeljski sestanek, so imeli otroci omarice že označene s svojimi imeni, še posebej sta prosili, da naj plenic ne puščamo v nahrbtnikih, ampak v posebej pripravljenih košaricah, da jih lahko takoj vzamete ven (in ne izgubljata časa še z brskanjem po nahrbtnikih)..
Za hrano se pa sploh ne sekiram, ker kuharico osebno zelo dobro poznam in vem, da bodo jedli čudovito hrano... Jedel pa je naš ni verjetno od žalosti... user posted image  

dana, Skutica .. hvala za tolažbo in spodbudne besede...

piščanc, saj vidim, da naši vzgojiteljici tudi nič ne komplicirata... na kratko sva samo slišala kako je bilo, ampak nobena ni delala iz tega nek velik halo... moram rečt, da sta me pomirili

Naja31, žal sta naši babici še obe v službah... lahko bi šel v privat varstvo, ampak sva se potem odločila za vrtec, tudi zato, ker je rad v družbi otrok.. saj se bo navadil in potem še res kje ne bo hotel domov... user posted image

Zdaj sem res že boljša... Po moje je bil ves tisti njegov jok tudi zato, ker je bil že utrujen, pa še mame in atija ni bilo nikjer... V pon. pa bomo videli. Vzgojiteljicama res zelo zaupam. V mojih očeh sta se predvsem izkazali, ker nista takoj klicali in ga znali sami pomirit, ker se mi zdi to pomembno. Zdaj se moramo vsi lepo do pon. nacartat, potem pa z nasmeškom na ustnicah spet v vrtec...

Vsem mamicam, hvala za vaše izkušnje in želim vam vso srečo in čim lepše uvajanje... user posted image

< Sporočilo je popravil bobek05 -- 1.9.2006 15:36:28 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.9.2006 15:38:28   
M_A_J_A
Midve sva pa ravnokar prispeli domov. Taji se vsi čudijo, kot da ni novinka! Bila sem z njo dokler niso šli spat. Potem sem mislila da bova šli domov, pa je gospodična rekla da gre spat! Jaz pa sem sama rahlo panična odšla (me je klicala ko je videla, da odhajam, hujšega pa ni bilo)! Spat ni hotela in se je ves čas mirno igrala! Ponjo sem prišla okoli treh - vzgojiteljica je ni mogla prehvaliti!
Upam, da tudi v ponedeljek, ko bo malo dlje sama ne bo večjih problemov.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.9.2006 17:36:24   
viv_
bobek05 - saj ne vem, ali te bo tole potolažilo ali še bolj užalostilo. Naša je bila taka 2 tedna, 3 teden je fasala angino, potem je bilo pa kot bi odrezal vse dobro in postala je najbolj zadovoljna vrtičkarka.

Kar pogumno! Pa ne glede na vse, probaj se ne jokat pred tamalim. user posted image

(odgovor članu M_A_J_A)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.9.2006 20:13:11   
Sibil_
Moj mišek je tudi imel danes prvi dan vrtca.

Šla sva ob 8-ih tja, načrt je bil da bova skupaj nekje eno uro in potem domov.Ampak po petih minutah v skupini me mali sploh ni več šmirglal in mi je vzgojiteljica kar rekla naj grem malo ven, da bomo videli kako in kaj.Tako sem potem sedela zunaj namesto 15 minut kar 40 minut, vmes so še jedli, mali jedel kot za stavo.Pa pride ven vzgojiteljica in mi reče naj kar grem in ga pustim do kosila.In sem šla, mali je užival, se igral, niti vprašal ni zame, kje kaj jokal.Pojedel je malico in vse kosilo in užival.user posted image

Upam da se bo tako nadaljevalo, zaenkrat dobro kaže.So ga pa pohvalili kako je priden in sem bila izredno ponosna-kot vsaka mati, ne?user posted image

LP,
Sibil user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.9.2006 21:02:46   
TaRe*
tudi mi smo bili danes prvič -v novem vrtcu.Iz jasli smo jo sedaj prestavili v drug vrtec,ki je bližje domu in šoli,kamor bo potem hodila.
Re hodi v vrtec že od januarja,ampak ima zjutraj še vedno kakšno krizo,če ni njene vzgojiteljice .
Danes pa sem bila seveda z njo in mi niti slučajno ni uspelo pobegniti ven.Cel čas me je imela na očeh,takoj ko je slišala vrata,je preverila če sem še v sobi.(seveda on že dobro ve,da jaz grem in da ostane sama)

Me je kar pošteno strah,kako bo naslednji teden,ko jo bom že od srede naprej vozila ob 6h.

............ja,takle mamo..;)

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.9.2006 13:12:14   
bobek05
Zdaj je stanje takšno, da je malemu včeraj začelo teči iz noska. Očitno mu je imunski sistem padel in celo noč smo se zbujali (ob 3h celo z neutolažljivim jokom)... Sumiva na zobke (od zadaj), ker tudi skoz dan si vsega vraga tišči v usta in si od zadaj drgne dlesni... Zdaj pa ne vem ali naj ga v pon. spet peljeva v vrtec ali ne... user posted image  Pri nas tak prehlad traja cca. 2 tedna (da se popolnoma pozdravi).

P.S.: Vročine nima, kašlja tudi ne...

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.9.2006 13:32:36   
Mojca P.
user posted image Bobek05...mislim, da gre lahko v vrtec...tam je to nekaj normalnegauser posted image , doma bi odstal ce bi imel vrocino ali res hudo kasljal, to ti bi pa itak tudi vzgojiteljice povedale.
Kam pa hodi v vrtec-Grinič??

Drugace pa pri nas (Grinič) lani tudi niso starši hodili z otroki v igralnico, ker jih potem cela igralnica spominja na mamo in ko je ni pri igracah, kjer sta se igrala jokajo. Mi smo jih pustili po par ur, ce je bila ful panika so prej poklicali in si sel po otrocka, drugace je pa tam ostal.

Ziga ni imel vecjih tezav...parkrat je jokal, ampak v igralnici hitro nehal in to je to...bomo pa vidli v pon. kako bo prenesel dvo in pol mesecne pocitnice in zdaj spet nazaj...na sreco bo v isti skupini z istimi otroki in vzgojiteljicama (ker so bili lani vsi tako majhni).
Bomo vidli..

Jaka pa sploh nisva vpisala, ceprav bo feb. star leto...ker sem lahko jaz doma. Bo sel sept., ko bo leto in pol star.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.9.2006 8:47:44   
Anonimen
Pa je za nami..prvi danuser posted image Potekal je brez velikih posebnosti in traum.
Prve minute med neznanimi obrazi ga je bilo sram,ko je memica odšla je
malo pojokcal,pa ne preveč.Takoj so ga obstopili otroci,najprej deklice,ki so se mu prilepileuser posted image Vzgojiteljice simpatične in prijazne,no tudi vzgijitelja imajo,jaz sem rekla,da je vzgojiteljica s pimpekomuser posted image user posted image ker pač nismo navajeni vzgojiteljic moškega spola.Takoj se je potoležol,ko so odšli na sprehod in na igrišče.Celo sede za mizo je pojedel kosilo,kar doma se redko zgodi,ker
enostavno nima miru,kar naprej dirka naokoli.
Ko smo ga prišle iskat-jaz sem se morala it pokazat tršicam,da bodo vedele
komu izročit naslednje dni našega mulčka.Otroci so mi priredili pravo zaslišanjeuser posted image Da kdo sem?Ja Timothijeva babica.Babica?Zmedeni in začudeni vprašajo?
Pa vzgojiteljica razloži,češ,da ima pač Timi mladostno babicouser posted image user posted image user posted image
Aha,so bili zadovoljni z odgovorom.Ko je bilo treba našega spravit domov,se mu ni kaj preveč dalo.Doma je povedal da je bilo jepo v vrtcu,da bo šel še.user posted image
To je pozitivno,super.Edino kar je ponavljal:Sem klical mamo,pa ni pišla,pol je pa pišlauser posted image user posted image V glavnem,da mu je novost všeč in,da se bo zabaval in kaj lepega naučil.

(odgovor članu Mojca P.)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
4.9.2006 9:44:15   
diva 4
Naš David je tudi bil v petek prvič v jaslih.Sem ga pripeljala malo pred osmo, se je takoj zaigral in sem šla.Ponj sem se vrnila ob10.30 - po malici.Baje ni nič jokal samo čudno je gledal ,ko so drugi jokali.Danes pa sem ga tudi kar pustila in je spet minilo brez jokauser posted image .Jutri pa bo ostal kar bo dveh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
4.9.2006 13:03:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
4.9.2006 13:11:08   
tina104
Mi smo Aljaža že prejšnji teden 4 dni uvajali. Prvi dan sem bila tam z njim skupaj 2 uri, ni bilo problema, ker me je skozi videl. DRugi in tretji dan ga je ati samega pustil kakih 20 min, ni bilo problema. Četrti dan pa je bil tam sam 2 uri. Kake pol ure je jokal, potem pa se zamotil.
Danes je moral tam bit 4 ure, ker sem šla delat. Bilo je kar hudo. Jokal je, o sem ga oddala vzgojiteljici. Jokal je, ko sem prišla ponj. Ko sem ga vzela v roke, se me je ful oklepal. Zdaj spi, imam pa občutek, da bo v nadaljevanju kar hudo, ker bo cel dan prilepljen name, vsaj podobno je bilo tudi zadnjič, ko je bil 2 uri tam. Danes je prišel domov čisto objokan in hripav (od joka). user posted image Res upam, da bo zelo kmalu bolje!

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?