LEFAXIN (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Pinga -> LEFAXIN (31.8.2006 22:52:37)

Danes smo za našega 1 mesečnega pikeca nabavli Lefaxin, saj ga kar precej mučijo kolike.
Zdaj pa ne vem če sem prav razumela, da naj mu 4 krat na dan pred hranjenjem 2 x špricnem z priloženo pumpico v usta.

Že vnaprej hvala za odgovore.

Lep pozdrav.

urška -> RE: LEFAXIN (31.8.2006 22:58:51)

ja kolikor se spomnim je to maksimalna doza. (jaz sem sicer imela lefax, bayer) teh 8 doz lahko ti sama razporejaš čez dan. mi vem, da smo jih šparali za zvečer in ponoči.

so pa kapljice u redu. krčke je sicer še imel, ampak znatno manj...

rija -> RE: LEFAXIN (31.8.2006 23:28:04)

Mislim, da so lefaxin zelo podobne antiflatu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz sem mu antiflat dajala vedno eno pumpico pred obrokom direktno v usta. Pa je kar fajn pomagalo. Tako je bil pod dozo cel dan....mogoče bi tudi ti raje dala en špric pa večkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mina1 -> RE: LEFAXIN (1.9.2006 7:34:26)

Lahko 2x špricneš direkt v mleko, ali na malo žličko, da poliže, ali pa s pumpico v usta. Fino bi bilo, če lahko ugotoviš, kdaj so krčki najhujši, najbolj močni, pa da daš takrat pred hrano in niti ne ob vsakem obroku. Boste videli, kako bo šlo.

Pa raje ne pretiravaj, da se ne navadi preveč. Našemu prvemu je zelo pomagalo tole, drugemu pa prav nič.

Imeli smo tako Lefax, kot Lefaxin, ene so iz Avstrije, druge pa iz Nemčije.

Veliko sreče pri odganjanju krčkov.

Anonimen -> RE: LEFAXIN (1.9.2006 19:04:08)

Glede na način delovanja simetikona (učinkovina v vseh teh kapljicah, tudi v Sab Simplex, ki se dobi pri nas) je smiselno dajati kapljice pred vsakim obrokom. Simetikon namreč zmanjša površinsko napetost plinov v črevesju in s tem napenjanje. Če zjutraj ne dajete, ker so krčki zvečer, se zavedajte, da so popoldne krči od dopoldanske hrane. Torej je res smiselno dajati pri vsakem obroku. Če je dovoljenih 8 doz, je to ravno na 3 ure.

Stran: [1]